Επιμένει στη συνεργασία των αντιμνημονιακών δυνάμεων ο Αλ. Τσίπρας

Με το σύνθημα, «Θα συνεχίσουμε, θα επιμείνουμε, θα νικήσουμε» ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας απόψε σε συγκέντρωση στο κλειστό γυμναστήριο του Αιγάλεω, εξέφρασε την αποφασιστικότητά του να να επιμείνει μέχρι τέλους στη συνεργασία των «αντιμνημονιακών» δυνάμεων.

Παράλληλα, με τη δήλωση ότι η δημιουργία του «ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο», ήταν το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, ο κ. Τσίπρας εκτιμά ότι η πολιτική συμμαχιών του κόμματός του έχει δώσει τους πρώτους καρπούς, κάτι που όπως σημείωσε έχει ενισχύσει την αυτοπεποίθηση και το πείσμα, με στόχο να εκφραστεί στην κάλπη το ρεύμα της κοινωνικής αγανάκτησης που ξεσηκώθηκε ως απάντηση στα Μνημόνια.

Για την πολιτική συμμαχιών, θέμα στο οποίο αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του, ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαίρως είπε ότι χρειάζεται μια εκλογική σύμπραξη των αντιμνημονιακών προοδευτικών δυνάμεων. Παρ' όλες τις καθυστερήσεις και τις δυσκαμψίες κάποιων ηγεσιών, επιμένουμε ότι αυτή είναι η λύση και η προοπτική, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε, ότι η κ. Παπαρήγα κάνει λάθος που αρνείται τη συνεργασία.

Για τη Δημοκρατική Αριστερά, ο κ. Τσίπρας ότι «και ο φίλος ο Φ. Κουβέλης αρνείται τη συνεργασία. Δυστυχώς κλείνει το μάτι στο ΠΑΣΟΚ για μετεκλογική συνεργασία. Κάνει λάθος. Η αριστερά δεν έχει θέση σε κυβέρνηση μνημονίου. Εκτός αν πάψει να είναι αριστερά». Στόχος της αριστεράς, είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να είναι η ανατροπή των όσων ετοιμάζουν για την επόμενη των εκλογών, δηλαδή νέα μέτρα που δεν κρύβουν καν. Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι από το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών δε θα κριθεί μόνο το μέλλον της Ελλάδας και του ελληνικού λαού, αλλά η πορεία και η προοπτική για όλους τους λαούς της Ευρώπης. Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τις προτάσεις του κόμματός του για αναδιανομή του πλούτου, για την ανάπτυξη και κατέληξε λέγοντας:

«Εμείς, δίνουμε καθαρές εξηγήσεις στους τραπεζίτες, στους καναλάρχες, στους κατόχους οφ σορ εταιριών, στους καταθέτες των τραπεζών της Ελβετίας, στους μεγαλοεφοπλιστές που δεν πληρώνουν φόρους και μας απειλούν ότι θα κατεβάσουν την ελληνική σημαία από τα πλοία τους αλλά θέλουν να έχουν τις βίλες τους στην Ελλάδα, στην εγχώρια διαπλοκή που κυβέρνησε τόσα χρόνια την Ελλάδα: Το πάρτι τελείωσε. Ήρθε η ώρα να πληρώσετε το λογαριασμό».