Ο Βενιζέλος από την Κόρινθο:«Τρέχα γύρευε και τον Ολάντ καρτέρει».

«Κυβέρνηση στις 18 Ιουνίου χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να υπάρξει», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε πολιτική εκδήλωση στο Επιμελητήριο της Κορίνθου,από όπου ξεκίνησε την περιοδεία του στην Πελοπόννησο.                                                                                     Αποφεύγοντας την τελευταία στιγμή,χάριν της ετοιμότητας των ανδρών της προσωπικής του φρουράς, έναν κουβά γεμάτο αυγά !!! (Δείτε το Video)  
Με προφανή στόχο να διατηρήσει στην μετεκλογική ατζέντα τις έγγραφες δεσμεύσεις του,στους Ευρωπαίους,υποστήριξε ότι η μόνη κυβερνητική πολιτική που μπορεί να ασκηθεί είναι η πλατφόρμα του ΠΑΣΟΚ,διευκρίνιζοντας στο ούτως ή άλλως κομματικό του ακροατήριο,κυριως για λογους εσωκομματικής ισχυροποίησης του «βενιζελισμού»,πως «δεν θα υπάρξουν γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε υπουργικές καρέκλες στις 18 Ιουνίου».

Κυνικός,χωρίς καμία διάθεση αυτοκριτικής για τα δικά του ασυγχώρητα πεπραγμένα,παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς,ότι έκανε οτι πέρναγε απ' το χέρι του να μην πάμε στις εκλογές του Μαΐου...Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «η χώρα πλήρωσε πολύ ακριβά το όνειρο και την ψευδαίσθηση του κ. Σαμαρά για αυτοδύναμη κυβέρνηση που οδήγησε σε εκλογές και κοινωνικό και οικονομικό αδιέξοδο».

Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε ότι «ο τόπος δεν κυβερνιέται ούτε με πλειοψηφίες του 17%, ούτε του 20%, ούτε του 51%» και υπογράμμισε ότι ο λαός θέλει «εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης»...Με ξένο προπονητή και κοινοτικές ελληνοποιήσεις!!...Γιατί «Η δανειακή σύμβαση και η Ευρωζώνη,είναι γήπεδο διαρκούς διαπραγμάτευσης»είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ...και θέλουμε  φτασμένους παίκτες με ευρωπαϊκή κουλτούρα...

Αναφερθείς στο σημείο που αφορά στην προστασία των εργασιακών σχέσεων, τόνισε ότι η κυβέρνηση ποτέ δεν θέλησε να αλλάξει το καθεστώς των συλλογικών συμβάσεων,αλλά επειδή ο ίδιος μιλούσε την Σαλονικιώτικη διάλεκτο,οι τροικανοι δεν τον καταλάβαιναν και έτσι αναγκάστηκε να ορίσει  ενδοκυβερνητικό διαμεσολαβητή ,τον πρόεδρο του ΣΕΒ,που έκανε απευθείας επαφές με την τρόικα, ερήμην της κυβέρνησης»...που περί άλλων ετύρβαζε!
  Any way ....Μην το ψάχνεις, δεν πειράζει.. Τώρα το ΠΑΣΟΚ επαναφέρει προς διαπραγμάτευση αυτά τα σημεία, κάνοντας λόγο για αλλαγή των συσχετισμών, την οποία σηματοδοτεί η εκλογή του Φρανσουά Ολάντ,τον οποίο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σκέφτεται να πιέσει,μέσω του προέδρου της σοσιαλιστικής διεθνούς Γιώργου Παπανδρέου,να αναλάβει τη θέση του εθνικού μας κόουτς.
Διότι,αν έχεις κόουτς, διάβαινε...Αν δεν έχει φυσικά αντίρρηση ο Αντώνης ο Σαμαράς και ο Νίκος Αλέφαντος,που επηρεάζει τον Αλέξη Τσίπρα,παρασύροντάς τον σε ακραίες συμπεριφορές,πιστεύοντας ότι τα διεθνή ΜΜΕ είναι σκηνικό για την εσωτερική ελληνική κοκορομαχία»...