Φόβοι και για κρέας γαϊδουριού στην Ευρώπη

 Νέα τροπή λαμβάνει το διατροφικό σκάνδαλο με το κρέας αλόγου, καθώς νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι πλέον υπάρχουν φόβοι για εντοπισμό κρέατος γαϊδουριού. 
Η παραπάνω εξέλιξη έρχεται μετά την αποκάλυψη ότι πίσω από το σκάνδαλο κρύβονται χιλιάδες άλογα, προερχόμενα από δρόμους της Ρουμανίας, όπου επί αιώνες κυκλοφορούσαν κάρα με άλογα, όμως μια αλλαγή του νόμου οδήγησε εκατοντάδες χιλιάδες άλογα στο σφαγείο.
 Ο εν λόγω νόμος τέθηκε πρόσφατα σε ισχύ, και απαγορεύει επίσης τα κάρα που σέρνονταν από γαϊδούρια.
 Αυτό γεννά υποψίες ότι ένα ποσοστό του κρέατος από άλογα που διοχετεύτηκε στις αγορές της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Σουηδίας, είναι στην πραγματικότητα κρέας γαϊδουριού.
"Πρόκειται για μια περίπτωση απάτης και συνωμοσίας εναντίον του αγοραστικού κοινού. Το να αντικαθιστάς ένα προϊόν με ένα άλλο είναι μια εγκληματική πράξη", δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος της Βρετανίας, Όουεν Πάτερσον.

Ρουμανία: Δεν φταίνε τα σφαγεία μας
 Από την πλευρά της, η Ρουμανία, μέσω δηλώσεων του πρωθυπουργού της Βίκτορ Πόντα, απέρριψε τις κατηγορίες, σημειώνοντας ότι διενεργήθηκαν έλεγχοι και πως δεν αποκαλύφθηκαν παραβιάσεις κανονισμών.
Ο ίδιος εξέφρασε την οργή του για το γεγονός ότι η χώρα του εμπλέκεται στο σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε στην Ιρλανδία και έχει επηρεάσει αρκετές χώρες, ανάμεσά τους και τη Γαλλία.