Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Θέματα που "ματώνουν" την κοινωνία της Κορινθίας - Νοσοκομείο Κορίνθου

Μετά τις εθνικές εκλογές του 2009 στο νοσοκομείο Κορίνθου τοποθετείται Πρόεδρος η κα Σκέπερς, επιστήθια φίλη της Μαργαρίτας Παπανδρέου. Οι φήμες τη θέλουν να μένει πολλές φορές με τη Μαργαρίτα στην Αλμυρή. Λίγο καιρό μετά αρχίζουν εκατέρωθεν δηλώσεις μεταξύ της ίδιας και μερικών ιατρών, παραδοσιακών στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Μετά από πολλά δημοσιεύματα εναντίον της που κρατούν μήνες, η ίδια χαρακτηρίζει το Νοσοκομείο Κορίνθου "Ζωνιανά" (Οκτώβριος 2011). Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των γεγονότων από το νοσοκομείο υπάρχει μια συνεχής ροή παραπολιτικών σχολίων προς τα ΜΜΕ από το νοσοκομείο, μέχρι που αρχίζουν να γίνονται και διάφορες δηλώσεις που αφορούν σε προσωπικά δεδομένα ανθρώπων από περιστατικά στο νοσοκομείο.
Στην κόντρα αυτή έλαβαν μέρος σχεδόν όλα τα παραδοσιακά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που υπήρχαν στο νοσοκομείο και φτάσαμε ακόμα και εκλογές του προσωπικού να εξελιχθούν σε ενδοπασοκικό πόλεμο για τον οποίο μου είναι τελείως αδιάφορο σαν πολίτη το ποιος επικράτησε ή θα επικρατήσει. Τον Μάρτιο του 2012, δηλώσεις του Δημάρχου Κορινθίων (εκλεγμένου με το ΠΑΣΟΚ) και δημοτικού του συμβούλου (παραδοσιακού στελέχους του ΠΑΣΟΚ) εγκαλούσαν εκ νέου την κα Σκέπερς για τη διοίκησή της στο νοσοκομείο. Οι πολίτες που δεν είναι υποχρεωμένοι να ξέρουν όλο αυτό το "παιχνίδι", ανησυχούσαν για την κατάσταση του νοσοκομείου τους. Θα μπορούσαν όλοι αυτοί μαζί να πιουν έναν καφέ στην Αλμυρή στο κτήμα και να τα βρουν ...
Στις 30 Μαρτίου 2012 ο δημοτικός σύμβουλος κ. Λέκκας, μέλος του Δ.Σ. του νοσοκομείου, παραδοσιακό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, θέτει θέμα εναντίον της κας Σκέπερς, της φίλης της Μ.Παπανδρέου και Προέδρου του νοσοκομείου και την κατηγορεί ότι εκτελεί πλημμελώς τα καθήκοντά της.
 Όλα αυτά κάνουν το γύρο των ΜΜΕ και δημιουργούν αλγεινή εικόνα για την κατάσταση του νοσοκομείου του νομού. Σε κάποια από αυτά τα δημοσιεύματα η Σκέπερς χαρακτηρίστηκε "ανήθικη" επειδή δεν στήριξε τον συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές !!
Φτάνουμε στα πρόσφατα. Μετά από όλα αυτά, εδώ και μερικές ημέρες ακούγεται έντονα (δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα) ότι η κα Σκέπερς θα απομακρυνθεί από τη θέση της, ένα μήνα πριν τις εθνικές εκλογές.
Αντί αυτής προαλείφεται για τη θέση, σύμφωνα με δημοσιεύματα, πρώην υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Κορινθία !!!!
Κανέναν δεν απασχολούν όλα αυτά και αν η επόμενη θα δικαιώσει το όλον ΠΑΣΟΚ του νοσοκομείου ...
Οι πολίτες ανησυχούν από αυτή τη γενική απαξίωση και παρακολουθούν εμβρόντητοι μια καθαρά πασοκική κόντρα... 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έτσι χάθηκε ο Καπετάν Πελοπίδας....

Πιτσιωτά:Ένα από τα δέκα ορεινά χωριά του Δήμου Αγίου Γεωργίου Τυμφρηστού του νομού Φθιώτιδος, χτισμένο σε μια ρεματιά, πλούσιο σε νερά,με τις βουνοπλαγιές κατάφυτες από βελανιδιές και έλατα.    Στα εξήντα σπίτια προπολεμικά κατοικούσαν 300 άτομα με 50 μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο                                                                                                  Και να μια μέρα χτυπά η καμπάνα πιο ζωηρά. Έχομε πόλεμο, επιστράτευση.                                         Αρκετοί στρατεύσιμοι πολέμησαν στο Αλβανικό μέτωπο και όλοι γύρισαν πίσω στο χωριό. Έχουμε κατοχή. Μα στο χωριό μας μόνο μια φορά πέρασε ένας λόχος Ιταλών και μετά όταν φούντωσε το αντάρτικο είχαμε ελεύθερη Ελλάδα. Ο Άρης Βελουχιώτης μετά την πρώτη του εμφάνιση στις 7 Ιούνη 1942 στη Δομνίστα συνεχίζει τις εμφανίσεις του από χωριό σε χωριό σε όλη την περιτυμφρήστεια περιοχή.
Θυμάμαι τότε ένα απόγευμα που με το χτύπημα της καμπάνας μαζευτήκαμε στο προαύλιο του Σχολείου όπου μας μίλησε ο Άρης. “Είμαστε μ…

Σάββας Κωφίδης: «Στη μάχη με τα τέρατα του κρατικού μηχανισμού, με τα τέρατα του φασισμού βγήκα νικητής, δεν έγινα ο ίδιος τέρας»

Μια διαφορετική συνέντευξη, με έναν από τους σημαντικότερους πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές, ο οποίος έχει ριζωθεί στις ψυχές και στις καρδιές εγχώριων φιλάθλων, κι όχι μόνο…  Ο Σάββας Κωφίδης, μεταξύ άλλων, μιλά για την αγαπημένη του μεταλλική σκηνή, τον πολιτισμό,αλλά και για τα καλά και τα… άρρωστα του ποδοσφαίρου… Επιπρόσθετα, συνθέτει και… κατεβάζει «ενδεκάδες» στο πιο ονειρικό παιχνίδι… Όλοι στις θέσεις σας, αρχίζει το «ματς»! -Σάββα, είσαι διαχρονικά μία από τις πιο… βαριές φανέλες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με την πολυετή και σπουδαία επαγγελματική σου πορεία / καριέρα, ως ποδοσφαιριστής και προπονητής, τι σε κάνει υπερήφανο και τι αντίστροφα σε απογοητεύει από το «βασιλιά» των σπορ, στη χώρα μας και παγκοσμίως; Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι, που προσφέρει έντονα συναισθήματα, τα οποία δύσκολα συναντάς σε άλλα αθλήματα. Η κοινωνικότητα και ο πολιτισμός που πηγάζει μέσα από το ποδόσφαιρο είναι πράγματα για τα οποία μπορεί να νοιώθω περήφανος, αλλά για τον μικροαστισμό κ…

Κωστουλάκης Κωνσταντίνος (Λευκός Αρκάδιος)

ΑΡΚΑΔΙΟΣ ΛΕΥΚΟΣ (1905-1983)
Ο Αρκάδιος Λευκός (πραγματικό όνομα Κωνσταντίνος Κωστουλάκης) γεννήθηκε στο Ρέθυμνο της Κρήτης.
Σπούδασε νομικά και εργάστηκε ως δικηγόρος και στη συνέχεια ως δημόσιος υπάλληλος σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, τη Θεσσαλονίκη και τέλος στην Αθήνα, όπου έζησε ως το θάνατό του.
Την πρώτη επίσημη εμφάνισή του στη λογοτεχνία πραγματοποίησε το 1932 με τη δημοσίευση σε συνέχειες στο περιοδικό Νέα Εστία της νουβέλας "Σε πόλεμο με τον εαυτό μου", η οποία έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους κριτικούς.
Ακολούθησε η έκδοση του μυθιστορήματος Κρίσις… στη Θεσσαλονίκη (1934) και τρία ακόμη μυθιστορήματα με μεγάλα χρονικά διαστήματα ανάμεσά τους, ως το 1971 οπότε τιμήθηκε με το δεύτερο κρατικό βραβείο μυθιστορήματος για το έργο του "Συλλογή από μαχαίρια", βράβευση η οποία προκάλεσε την οργισμένη αντίδρασή του.

Στο χώρο των λογοτεχνικών περιοδικών της εποχής οι εμφανίσεις του Λευκού σπανίζουν - κάποιες δημοσ…