ΚΚΕ: Κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης οι προτάσεις Σαμαρά

 Για «κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ» έκανε λόγο τοΚΚΕμε αφορμή την παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ από τον Αντ. Σαμαρά στο Ζάππειο.                                                                                                                                                                                           «Ο Αντ. Σαμαράς επιχείρησε να εμφανίσει ως «νέο μοντέλο» την επιτάχυνση στον γνώριμο καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, που οδήγησε ήδη σε τροχιά χρεοκοπίας τη λαϊκή οικογένεια και στη βαθιά οικονομική κρίση, ενώ επιφυλάσσει ακόμα μεγαλύτερα βάσανα χωρίς τέλος για το λαό, στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα.
Κατηγόρησε παράλληλα τον κ. Σαμαρά ότι με την ομιλία του «εμφανίστηκε να «ξέχασε» το νέο τσάκισμα της λαϊκής οικογένειας με τη δανειακή σύμβαση, που η ΝΔ συνυπέγραψε στην κυβέρνηση Παπαδήμου μαζί με το ΠΑΣΟΚ».

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, με τη διακήρυξη για καταπολέμηση της κρατικής σπατάλης ο Αντ. Σαμαράς επιχείρησε «να συσκοτίσει αυτή την αντιλαϊκή κατεύθυνση που οδήγησε ήδη στην υπερχρέωση του κράτους μέσα απ τα κρατικά πακέτα και τις φοροελαφρύνσεις στους μονοπωλιακούς ομίλους απ όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καθώς και απ τις δαπάνες για σχέδια του ΝΑΤΟ, αλλά και για την εξαγορά και την ομηρία εργαζομένων στον δημόσιο τομέα».

«Η Ελλάδα είναι πράγματι μια πλούσια χώρα σε ορυκτό πλούτο, ενεργειακές πηγές, παραγωγικές δυνατότητες στη βιομηχανία και στον αγροτικό τομέα, με εξειδικευμένους εργαζόμενους», σημειώνει το ΚΚΕ. Επισημαίνει ωστόσο ότι οι δυνατότητες αυτές δεν πρόκειται να αξιοποιηθούν προς όφελος του λαού «όσο κριτήριο της ανάπτυξης παραμένει η καπιταλιστική κερδοφορία, όσο βαδίζουμε στη ζούγκλα του ανταγωνισμού, την άναρχη και ανισόμετρη καπιταλιστική ανάπτυξη».

Το ΚΚΕ καλεί τέλος την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα «καταβαραθρώσουν» τη ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ, δίχως να σκορπίσουν την ψήφο τους «δεξιά» και «αριστερά».
πηγή: protothema