Μνημείο νομικής επιστήμης οι αστυνομικές καταθέσεις στην,σε πρώτο βαθμό,δίκη Σεϊσίδη!

Περιβόλι πραγματικό οι καταθέσεις των βασικών μαρτύρων κατηγορίας Μπόκου και Στέφου, διαψεύστηκαν ακόμη και από τους συναδέλφους τους Καραμπέκο, Μόσχο και Μπαριανό (όλοι αστυνομικοί).
Ο Μπόκος είναι αυτός που παραφυλώντας πυροβόλησε εν ψυχρώ τον Σ. Σεϊσίδη. Βρέθηκε στην περιοχή με το περιπολικό, είπε, διότι πήραν σήμα για ληστεία στο Praktiker από δυο άτομα που φορούσαν μαύρα. Οι Σεϊσίδης και Σειρηνίδης του τράβηξαν την προσοχή διότι… περπατούσαν νευρικά! Το ότι φορούσαν ανοιχτόχρωμα ρούχα το απέδωσε στο ότι… άλλαξαν. Στον Σεϊσίδη απέδωσε ιδιότητες… Τιραμόλα: γύρισε και τον σκόπευσε με το όπλο του, χωρίς να γυρίσει τα πόδια του! Πρέπει να δικαιολογήσει, βλέπετε, το γεγονός ότι η σφαίρα έχει φορά από πίσω προς τα μπρος. Αν και όλα έγιναν αστραπιαία, αυτός πκατάλαβε αμέσως τι τύπος όπλου ήταν (δυνατότερο από το δικό του, που ρίχνει 17 σφαίρες μ’ ένα πάτημα της σκανδάλης, όπως είπε). Και γιατί δεν τον πυροβόλησε ο Σεϊσίδης; Γιατί τον πρόλαβε η δική του «βολή ακινητοποίησης». Με το που είδε τον Σεϊσίδη να γυρνά, χωρίς να γυρίσει τα πόδια του, σα να είχε ρουλεμάν στη μέση, και να τον σημαδεύει, αυτός –ταχύτερος και από πρωταγωνιστή γούστερν σπαγκέτι– τράβηξε το όπλο του, έκανε βαθύ κάθισμα, πυροβόλησε και αμέσως έτρεξε να καλυφθεί πίσω από ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο. Και πώς η σφαίρα που σακάτεψε τον Σεϊσίδη είχε κατεύθυνση από πίσω προς τα μπρος και από πάνω προς τα κάτω, η απάντηση ήταν ότι δεν ξέρει! Οταν ρωτήθηκε πώς εξηγεί το ότι δεν βρέθηκαν αποτυπώματα και γενετικό υλικό σε κανένα από τα κατασχεθέντα αντικείμενα, απάντησε –ο πανέξυπνος– ότι προφανώς θα ήταν από υλικό στο οποίο δεν μένουν αποτυπώματα και γενετικό υλικό!

Ο τύπος αυτός πέρασε από ΕΔΕ, η οποία όμως...δεν μπορει να ολοκληρωσει!!

Ο συνοδηγός του περιπολικού του Μπόκου, ο Στέφος, διατάχθηκε ν’ αλλάξει την κατάθεση που έδωσε στη ΓΑΔΑ αμέσως μετά το συμβάν, για να ταιριάζει με την περιγραφή του δράστη. Στη ΓΑΔΑ, λίγη ώρα μετά το συμβάν, είχε καταθέσει ότι ο Μπόκος πρώτα κρύφτηκε πίσω από το σταθμευμένο αυτοκίνητο και μετά ξεπρόβαλε λίγο και πυροβόλησε τον Σεϊσίδη. Στο ακροατήριο κατέθεσε ότι ο Μπόκος χαμήλωσε, πυροβόλησε και μετά έτρεξε να καλυφθεί. Και πώς δικαιολόγησε την εντελώς διαφορετική περιγραφή; Εκαναν λάθος οι συνάδελφοί του που πήραν τις καταθέσεις!

Και τους δύο, όμως, τους διέψευσε ο Καραμπέκος, που ανήκε στο πλήρωμα του δεύτερου περιπολικού. Η περιγραφή του δεν αφήνει αμφιβολία για το ότι ο Σεϊσίδης πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από τον Μπόκο, χωρίς ο τελευταίος να κινδυνεύει, αφού ήταν καλυμμένος. Οπως χαρακτηριστικά κατέθεσε, θυμάται το περιστατικό με εικόνες: Πρώτη εικόνα, ο Μπόκος όρθιος πίσω από το σταθμευμένο αυτοκίνητο και ο Σεϊσίδης με πλάτη προς τον Μπόκο. Δεύτερη εικόνα ο πυροβολισμός, που δεν συνειδητοποίησε αμέσως από ποιον προήλθε. Τρίτη εικόνα, ο Σεϊσίδης πεσμένος ανάσκελα στο δρόμο. Και ως προς τη στάση που βρέθηκε ο βαριά τραυματισμένος Σεϊσίδης διέψευσε τους Μπόκο και Στέφο, που υποστήριξαν ότι έπεσε μπρούμητα.

Ο Μόσχος είναι αυτός που συνέλαβε τον Σειρηνίδη και κλήθηκε να στοιχειοθετήσει την «αντίσταση» για την οποία κατηγορείται ο τελευταίος. Η απάντησή του αποτελεί μνημείο της νομικής επιστήμης: δεν σταμάτησε στη διαταγή της αστυνομίας για έλεγχο (!) αλλά έτρεξε να φύγει και είχε όπλο! Ομως, ο ειδικός φρουρός Μπαριανός, που είχε βάρδια στην πλατεία Κεραμεικού όπου συνελήφθη ο Αρης, κατέθεσε ότι αυτός δεν προκάλεσε κανένα πρόβλημα και ήταν συνεργάσιμος (σε λογικά πλαίσια) στις οδηγίες της αστυνομίας.