Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Αλέξης,απ' την Πορταριά,σήκωσε πανιά! ... «ΣΥΡΙΖΑ παντού»

  Ένα νέο και ιδιαίτερα φιλόδοξο σύνθημα,το «ΣΥΡΙΖΑ παντού», που περικλείει μια πολιτική στρατηγική για την ελληνική και την ευρωπαϊκή αριστερά, για την επικράτηση της οποίας θα αναλάβει και σχετικές πρωτοβουλίες, παρουσίασε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο Θερινό Πανεπιστήμιο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) στην Πορταριά του Πηλίου.                                                                                                                                    
                         Εξηγώντας την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, που, όπως είπε, σταμάτησε να είναι μια δύναμη καταγγελίας και έγινε δύναμη υπόσχεσης της αλλαγής, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η επιτυχία του κόμματός του θα είναι ένα πυροτέχνημα, το οποίο θα σβήσει, αν στον επόμενο χρόνο δεν υπάρξουν μικροί ή μεγαλύτεροι ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ευρώπη, αν τον επόμενο χρόνο, δεν έχουμε μεγάλες κοινωνικές κατακτήσεις αλλά και εκλογικές νίκες στην Ολλανδία, στην Ισπανία, στην Ιταλία, στη Γαλλία, σε όλη την Ευρώπη.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση, σημειώνοντας, όμως, ότι «χρειάζεται συντονισμός, επικοινωνία και κοινή στόχευση». Και «νομίζω ότι το επόμενο διάστημα θα αποδείξουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι ένα πυροτέχνημα», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: «Όπως εμείς στην Ελλάδα λέμε "ΣΥΡΙΖΑ παντού", έτσι, μπορούμε να δούμε τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι ως οργανωτικό σχήμα, αλλά ως μοντέλο συνεργασίας πλουραλιστικής σύνθεσης διαφορετικών απόψεων και στόχευσης σε μια εναλλακτική προοπτική, θα δούμε λοιπόν αυτό το μοντέλο σε όλη την Ευρώπη να αναδεικνύει ότι η Αριστερά μπορεί να είναι η πρωταγωνιστική δύναμη στην Ευρώπη τον 21ο αιώνα».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι δεν περιμένει τίποτα από την σημερινή κυβέρνηση, ενώ αντίθετα υπογράμμισε ότι μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θα άλλαζε το σκηνικό και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη καθώς, όπως είπε, αν υπήρχε μια σημαντική ελπίδα, όχι για την Ελλάδα, αλλά για την ευρωζώνη και την Ευρώπη, ήταν η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, στην διακυβέρνηση.

Παραμένοντας στο πλαίσιο των δικαιωμάτων των εργαζομένων και τις κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης, ο κ. Τσίπρας περιέγραψε τα γεγονότα στη Χαλυβουργία, μιλώντας για έναν συγχρονισμό τριών εξουσιών, των ΜΜΕ, της εκτελεστικής εξουσίας και της δικαστικής.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά: «Μετά από εννιά μήνες ξαφνικά και ενώ υπήρξε μια προσπάθεια συνεννόησης ώστε να σταματήσει ο αγώνας χωρίς να γυρίσουν ηττημένοι οι εργαζόμενοι στα σπίτια τους, ξαφνικά για λόγους που κάθε άλλο έχουν να κάνουν με την πρακτική αλλά για λόγους συμβολικούς κάποιοι αποφάσισαν ότι πρέπει να τσακιστεί αυτός ο αγώνας. Και τι συνέβη; Μια μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα έβγαλε την Πέμπτη το πρωί ένα κεντρικό άρθρο το οποίο έλεγε ότι αδιανόητο να στερούν κάποιοι το δικαίωμα στη δουλειά. Το ίδιο βράδυ ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον υπουργό Δημόσιας Τάξης να παρέμβει και την άλλη μέρα το πρωί η Εισαγγελία έδωσε εντολή να επέμβουν τα ΜΑΤ».

«Κοιτάξτε ένα φοβερό συγχρονισμό τριών εξουσιών της μιντιακής της εκτελεστικής εξουσίας και της δικαστικής εξουσίας. Δεν ξέρω αν πρόκειται για μια συγκυρία και αν όλοι αυτοί μέσα σε 36 ώρες συνειδητοποίησαν ότι κάτι πρέπει να γίνει που δεν είχε γίνει εδώ και εννιά μήνες. Επειδή όμως δεν πιστεύω τόσο στις συμπτώσεις ή στις συγκυρίες εδώ πρόκειται για ένα γεγονός που αποδεικνύει ότι πρέπει να ξεχάσουμε το νομικό πολιτισμό που είχε δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια. Τον αστικό νομικό πολιτισμό. Η εισαγγελία πλέον λειτουργεί κατ΄ εντολή της εκτελεστικής εξουσίας, η δικαστική δηλαδή λειτουργεί κατ εντολή της εκτελεστικής εξουσίας ή οποία φυσικά λειτουργεί κατ εντολή των μιντιοκρατών και όλων αυτών των κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών που αγωνίζονται στο όνομα της προστασίας της υγιούς επιχειρηματικότητας ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια έπαιρναν διαρκώς επιχορηγήσεις για να μεταφέρουν τις εταιρείες τους έξω από τη χώρα και να βγάλουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό».

Πηγη:ΑΜΠΕ 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έτσι χάθηκε ο Καπετάν Πελοπίδας....

Πιτσιωτά:Ένα από τα δέκα ορεινά χωριά του Δήμου Αγίου Γεωργίου Τυμφρηστού του νομού Φθιώτιδος, χτισμένο σε μια ρεματιά, πλούσιο σε νερά,με τις βουνοπλαγιές κατάφυτες από βελανιδιές και έλατα.    Στα εξήντα σπίτια προπολεμικά κατοικούσαν 300 άτομα με 50 μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο                                                                                                  Και να μια μέρα χτυπά η καμπάνα πιο ζωηρά. Έχομε πόλεμο, επιστράτευση.                                         Αρκετοί στρατεύσιμοι πολέμησαν στο Αλβανικό μέτωπο και όλοι γύρισαν πίσω στο χωριό. Έχουμε κατοχή. Μα στο χωριό μας μόνο μια φορά πέρασε ένας λόχος Ιταλών και μετά όταν φούντωσε το αντάρτικο είχαμε ελεύθερη Ελλάδα. Ο Άρης Βελουχιώτης μετά την πρώτη του εμφάνιση στις 7 Ιούνη 1942 στη Δομνίστα συνεχίζει τις εμφανίσεις του από χωριό σε χωριό σε όλη την περιτυμφρήστεια περιοχή.
Θυμάμαι τότε ένα απόγευμα που με το χτύπημα της καμπάνας μαζευτήκαμε στο προαύλιο του Σχολείου όπου μας μίλησε ο Άρης. “Είμαστε μ…

Σάββας Κωφίδης: «Στη μάχη με τα τέρατα του κρατικού μηχανισμού, με τα τέρατα του φασισμού βγήκα νικητής, δεν έγινα ο ίδιος τέρας»

Μια διαφορετική συνέντευξη, με έναν από τους σημαντικότερους πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές, ο οποίος έχει ριζωθεί στις ψυχές και στις καρδιές εγχώριων φιλάθλων, κι όχι μόνο…  Ο Σάββας Κωφίδης, μεταξύ άλλων, μιλά για την αγαπημένη του μεταλλική σκηνή, τον πολιτισμό,αλλά και για τα καλά και τα… άρρωστα του ποδοσφαίρου… Επιπρόσθετα, συνθέτει και… κατεβάζει «ενδεκάδες» στο πιο ονειρικό παιχνίδι… Όλοι στις θέσεις σας, αρχίζει το «ματς»! -Σάββα, είσαι διαχρονικά μία από τις πιο… βαριές φανέλες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με την πολυετή και σπουδαία επαγγελματική σου πορεία / καριέρα, ως ποδοσφαιριστής και προπονητής, τι σε κάνει υπερήφανο και τι αντίστροφα σε απογοητεύει από το «βασιλιά» των σπορ, στη χώρα μας και παγκοσμίως; Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι, που προσφέρει έντονα συναισθήματα, τα οποία δύσκολα συναντάς σε άλλα αθλήματα. Η κοινωνικότητα και ο πολιτισμός που πηγάζει μέσα από το ποδόσφαιρο είναι πράγματα για τα οποία μπορεί να νοιώθω περήφανος, αλλά για τον μικροαστισμό κ…

Κωστουλάκης Κωνσταντίνος (Λευκός Αρκάδιος)

ΑΡΚΑΔΙΟΣ ΛΕΥΚΟΣ (1905-1983)
Ο Αρκάδιος Λευκός (πραγματικό όνομα Κωνσταντίνος Κωστουλάκης) γεννήθηκε στο Ρέθυμνο της Κρήτης.
Σπούδασε νομικά και εργάστηκε ως δικηγόρος και στη συνέχεια ως δημόσιος υπάλληλος σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, τη Θεσσαλονίκη και τέλος στην Αθήνα, όπου έζησε ως το θάνατό του.
Την πρώτη επίσημη εμφάνισή του στη λογοτεχνία πραγματοποίησε το 1932 με τη δημοσίευση σε συνέχειες στο περιοδικό Νέα Εστία της νουβέλας "Σε πόλεμο με τον εαυτό μου", η οποία έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους κριτικούς.
Ακολούθησε η έκδοση του μυθιστορήματος Κρίσις… στη Θεσσαλονίκη (1934) και τρία ακόμη μυθιστορήματα με μεγάλα χρονικά διαστήματα ανάμεσά τους, ως το 1971 οπότε τιμήθηκε με το δεύτερο κρατικό βραβείο μυθιστορήματος για το έργο του "Συλλογή από μαχαίρια", βράβευση η οποία προκάλεσε την οργισμένη αντίδρασή του.

Στο χώρο των λογοτεχνικών περιοδικών της εποχής οι εμφανίσεις του Λευκού σπανίζουν - κάποιες δημοσ…