Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παρέμβαση του πρώην δημάρχου Κώστα Καλαντζή για τον δεματοποιητή Νεμέας

Ο παράνομος ΧΑΔΑ της Νεμέας, ο οποίος επισήμως έχει κλείσει από το 2008 φιλοξενεί αυτή τη στιγμή τουλάχιστον 5.000 τόνους σκουπιδιών χωρίς καμία διαχείριση τουλάχιστον σε επίπεδο ταφής όπως γινόταν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010.
Αυτή η κατάσταση δημιουργεί εστία...
μόλυνσης και μάλιστα επικίνδυνης μόλυνσης για την υγεία των πολιτών και ιδιαίτερα της Νεμέας και του Λεοντίου.

Θέλω να πιστεύω πως όλα αυτά τα σκουπίδια προέρχονται μόνο από την αποκομιδή απορριμμάτων του Δήμου Νεμέας και δεν προστίθενται σε αυτά και άλλα εισαγόμενα από άλλους Δήμους. Το ευτυχές παρατηρείται στο γεγονός ότι τα σκουπίδια αυτά δεν αναφλέγονται και εδώ θα ήθελα να αναφέρω πως το 2008 εν μέσω χειμώνα και μήνα Φλέβαρη, το σύνολο από 5 ασκέπαστα απορριμματοφόρα έπιασαν φωτιά, το Μάρτη έπιασαν φωτιά, τη Μεγάλη Παρασκευή έπιασαν φωτιά, ο ΧΑΔΑ του Κουτσίου νυχτερινή ώρα έπιασε φωτιά και όλο εκείνο το καλοκαίρι μέχρι και το Δεκέμβρη του 2008 τα σκουπίδια παρότι σκεπάζονταν τρεις φορές την εβδομάδα έπιαναν φωτιά.
Αυτό ήταν τυχαίο; Ερωτώ δημόσια ποιος έβαζε τις φωτιές.

Ο κύριος Δήμαρχος, φροντίζοντας για τη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου και προφασιζόμενος ψευδώς πως θα ακριβύνουν τα δημοτικά τέλη αν μεταφερθούν τα σκουπίδια κάπου αλλού και θα επιβαρυνθούμε και με πρόστιμα από τη Ε.Ε., πρότεινε να συλλέξει τα σκουπίδια όλου του Νομού Κορινθίας στο συγκεκριμένο ΧΑΔΑ και ήδη η πρόταση του έχει φύγει από το ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου προς το Υπουργείο Εσωτερικών. Μετά από την ανησυχία των πολιτών από τις δηλώσεις και τις πράξεις του κυρίου Δημάρχου περί της συγκεκριμένης πρότασης, αναστατωμένος ο κύριος Δήμαρχος περιφέρει στα μαγαζιά και την κοινωνία της Νεμέας, τμήμα του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2007-2011 του Δήμου Νεμέας το οποίο εκπονήθηκε επί Δημαρχίας μου και συγκεκριμένα το 1.1.2.6.4. με τίτλο ‘’ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ – ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΜΕΑΣ’’ που περιέχει προτάσεις για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων. Στο συγκεκριμένο τμήμα προτείνεται η ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων στα πλαίσια του συνδέσμου των 9 Δήμων της ανατολικής Κορινθίας χωρίς πουθενά να εκδηλώνεται η επιθυμία του Δήμου Νεμέας να παραχωρήσει ένα χώρο για αυτό το σκοπό έστω και από ευγένεια. Οι θέσεις μας ήταν πάντα αρνητικές για εγκατάσταση χώρου διαχείρισης απορριμμάτων εντός των ορίων του Δήμου Νεμέας.

Εάν ο κύριος Δήμαρχος δέχεται ως συνέχεια των δικών του δράσεων το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2007-2011, του οποίου ουσιαστικά η ισχύς έχει λήξει από τις 31 Δεκεμβρίου 2011, ας ομολογήσει ότι δεν έχει κανένα σχεδιασμό για το Δήμο Νεμέας και λειτουργεί αποσπασματικά με ότι τύχει, χωρίς πρόγραμμα. Κινείται με βάση τα προγραμματισθέντα της δημοτικής αρχής 2007-2010 της οποίας ηγήθηκα και συγκεκριμένα φέρνει στο προσκήνιο τις λύσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2007-2011 και μάλιστα οικειοποιώντας τες σε περιπτώσεις που μπορεί να αποφύγει τα παράπονα των πολιτών, ενώ σε περιπτώσεις που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα παράπονα τον πολιτών, ενοχοποιεί το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Όσο και να ψάχνει για συνενόχους για τις δικές του επιλογές, τις οποίες ουδέποτε είπε δημόσια ούτε προεκλογικά τουλάχιστον για να ψηφιστεί, δεν θα βρει και έχει ακέραια την ευθύνη των πράξεων του. Ευτυχώς που οι πολίτες του Δήμου της Νεμέας δεν είναι διατεθειμένοι να ανεχθούν τη Νεμέα ως αποθετήριο των σκουπιδιών όλης της Κορινθίας και όχι μόνο και είναι σε ετοιμότητα να αντιδράσουν όπως αυτοί ξέρουν σε ένα τέτοιο πολύ σοβαρό ενδεχόμενο.

Δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο παρά να τον συγχαρώ που έστω και εν μέρει ακολουθεί το περιεχόμενο του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2007-2011 για το καλό του Δήμου της Νεμέας. Ένα πρόγραμμα το οποίο δεν προέβλεψε ποτέ τη Νεμέα χωρίς Εφορία, χωρίς ΙΚΑ, χωρίς ΟΤΕ, χωρίς Δικαστήριο, χωρίς Κέντρο Υγείας, θέματα τα οποία αποτέλεσαν το συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των άλλων Δήμων για τη διατήρηση αυτόνομου του Δήμου της Νεμέας μετά τη μεταρρύθμιση Καλλικράτης. Αυτό επιβεβαιώνει πως η Νεμέα έχει προοπτικές ανάπτυξης μέσα στο ελληνικό αλλά και στο παγκόσμιο περιβάλλον, χωρίς σκουπίδια και χωρίς την πολυδιαφημιζόμενη εξωστρέφεια του κυρίου Δημάρχου η οποία αρχίζει από τον ΧΑΔΑ και τελειώνει στις εκδηλώσεις του Ασωπού και της Παναγίας του Βράχου.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ
ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΜΕΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έτσι χάθηκε ο Καπετάν Πελοπίδας....

Πιτσιωτά:Ένα από τα δέκα ορεινά χωριά του Δήμου Αγίου Γεωργίου Τυμφρηστού του νομού Φθιώτιδος, χτισμένο σε μια ρεματιά, πλούσιο σε νερά,με τις βουνοπλαγιές κατάφυτες από βελανιδιές και έλατα.    Στα εξήντα σπίτια προπολεμικά κατοικούσαν 300 άτομα με 50 μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο                                                                                                  Και να μια μέρα χτυπά η καμπάνα πιο ζωηρά. Έχομε πόλεμο, επιστράτευση.                                         Αρκετοί στρατεύσιμοι πολέμησαν στο Αλβανικό μέτωπο και όλοι γύρισαν πίσω στο χωριό. Έχουμε κατοχή. Μα στο χωριό μας μόνο μια φορά πέρασε ένας λόχος Ιταλών και μετά όταν φούντωσε το αντάρτικο είχαμε ελεύθερη Ελλάδα. Ο Άρης Βελουχιώτης μετά την πρώτη του εμφάνιση στις 7 Ιούνη 1942 στη Δομνίστα συνεχίζει τις εμφανίσεις του από χωριό σε χωριό σε όλη την περιτυμφρήστεια περιοχή.
Θυμάμαι τότε ένα απόγευμα που με το χτύπημα της καμπάνας μαζευτήκαμε στο προαύλιο του Σχολείου όπου μας μίλησε ο Άρης. “Είμαστε μ…

Σάββας Κωφίδης: «Στη μάχη με τα τέρατα του κρατικού μηχανισμού, με τα τέρατα του φασισμού βγήκα νικητής, δεν έγινα ο ίδιος τέρας»

Μια διαφορετική συνέντευξη, με έναν από τους σημαντικότερους πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές, ο οποίος έχει ριζωθεί στις ψυχές και στις καρδιές εγχώριων φιλάθλων, κι όχι μόνο…  Ο Σάββας Κωφίδης, μεταξύ άλλων, μιλά για την αγαπημένη του μεταλλική σκηνή, τον πολιτισμό,αλλά και για τα καλά και τα… άρρωστα του ποδοσφαίρου… Επιπρόσθετα, συνθέτει και… κατεβάζει «ενδεκάδες» στο πιο ονειρικό παιχνίδι… Όλοι στις θέσεις σας, αρχίζει το «ματς»! -Σάββα, είσαι διαχρονικά μία από τις πιο… βαριές φανέλες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με την πολυετή και σπουδαία επαγγελματική σου πορεία / καριέρα, ως ποδοσφαιριστής και προπονητής, τι σε κάνει υπερήφανο και τι αντίστροφα σε απογοητεύει από το «βασιλιά» των σπορ, στη χώρα μας και παγκοσμίως; Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι, που προσφέρει έντονα συναισθήματα, τα οποία δύσκολα συναντάς σε άλλα αθλήματα. Η κοινωνικότητα και ο πολιτισμός που πηγάζει μέσα από το ποδόσφαιρο είναι πράγματα για τα οποία μπορεί να νοιώθω περήφανος, αλλά για τον μικροαστισμό κ…

Κωστουλάκης Κωνσταντίνος (Λευκός Αρκάδιος)

ΑΡΚΑΔΙΟΣ ΛΕΥΚΟΣ (1905-1983)
Ο Αρκάδιος Λευκός (πραγματικό όνομα Κωνσταντίνος Κωστουλάκης) γεννήθηκε στο Ρέθυμνο της Κρήτης.
Σπούδασε νομικά και εργάστηκε ως δικηγόρος και στη συνέχεια ως δημόσιος υπάλληλος σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, τη Θεσσαλονίκη και τέλος στην Αθήνα, όπου έζησε ως το θάνατό του.
Την πρώτη επίσημη εμφάνισή του στη λογοτεχνία πραγματοποίησε το 1932 με τη δημοσίευση σε συνέχειες στο περιοδικό Νέα Εστία της νουβέλας "Σε πόλεμο με τον εαυτό μου", η οποία έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους κριτικούς.
Ακολούθησε η έκδοση του μυθιστορήματος Κρίσις… στη Θεσσαλονίκη (1934) και τρία ακόμη μυθιστορήματα με μεγάλα χρονικά διαστήματα ανάμεσά τους, ως το 1971 οπότε τιμήθηκε με το δεύτερο κρατικό βραβείο μυθιστορήματος για το έργο του "Συλλογή από μαχαίρια", βράβευση η οποία προκάλεσε την οργισμένη αντίδρασή του.

Στο χώρο των λογοτεχνικών περιοδικών της εποχής οι εμφανίσεις του Λευκού σπανίζουν - κάποιες δημοσ…