Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανέκδοτο χαρακτηρίζει τον στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο ΣΥΡΙΖΑ

Μετά την διαμόρφωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε ενεργειακό κέντρο της Ανατολικής Μεσογείου με προοπτική μάλλον όλης της Μεσογείου, δεν ειπώθηκε, αλλά είναι στα οράματα του κ. Τατούλη, όπως έχει κατ’ επανάληψη τονίσει, έρχεται ο περίφημος Στρατηγικός Σχεδιασμός, ως συνέχεια, όπως ακριβώς τονίζει η εισήγησή του: «από τον ευφυή σε πολιτική σύλληψη συγκρότηση του συνδυασμού Ν. Πελοπόννησος, που επιβεβαιώθηκε λίγο αργότερα από την ερμηνεία των αποτελεσμάτων των εθνικών εκλογών του Μαΐου και του Ιουνίου 2012.
  Στην εξίσου νεωτερική πρωτοβουλία της συγκρότησης ενός Συνδυασμού με ενεργά και μαχόμενα μέλη προερχόμενα από διάφορους πολιτικούς χώρους, με διαφορετικές ιδεολογικοπολιτικές αντιλήψεις, πλην όμως, προσωπικότητες με συναντίληψη για τη συστράτευση και τη συναλληλία που θα υπηρετούσαν το όραμα της επίτευξης του κοινού σκοπού ο οποίος δεν ήταν τίποτε άλλο παρά η περιφερειακή ευημερία διαμέσου της αρμονικής σύνθεσης, της αγαστής σύζευξης και της όσμωσης των προσπαθειών όλων». (Σημ. δεν τα λέμε εμείς τα λέει η εισήγηση, για να μην παρεξηγηθούμε)
Ο κ. Τατούλης δεν θα αποφύγει την καταδίκη των πολιτών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, γιατί όσο περνάει ο καιρός αποδεικνύεται ότι είναι βαθειά συνδεδεμένος με το παρελθόν, είναι βαθειά συνδεδεμένος με τις πολιτικές που καταστρέφουν την χώρα μας και με τις πολιτικές που «αρπάζουν» τις χρηματοδοτήσεις για να κάνουν επενδύσεις, οι οποίες μέσα σε 3 χρόνια κλείνουν, όπως έγινε με την «Ηλιόσφαιρα» στην Τρίπολη και σήμερα είναι 110 εργαζόμενοι ουσιαστικά στο δρόμο, απλήρωτοι 5 μήνες.
Ο μοναδικός στρατηγικός σχεδιασμός της πλειοψηφίας είναι η παράδοση του πλούτου της Πελοποννήσου στα κερδοσκοπικά συμφέροντα που εκπροσωπούν ο κ. Φούχτελ και ο κ. Ράϊχερμπαχ.
Ο κ. Τατούλης και ο ευφυής συνδυασμός του, στο μόνο που παίρνουν άριστα είναι στις εκθέσεις ιδεών, που για να καταλάβεις τι λένε θα πρέπει ταυτόχρονα να χρησιμοποιείς διάφορα λεξικά, Ελληνικά, Αγγλικά κλπ και αυτά πολλές φορές να μην μπορούν να σε βοηθήσουν.
Είναι η νέα ευφυής πολιτική αντίληψη του κ. Τατούλη να λες τα πάντα και να μη λες τίποτα.
Η εισήγηση στην Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, θα μπορούσε να γίνει αντικείμενο μελέτης σε ένα Πανεπιστήμιο, για το πώς οι αυτοαποκαλούμενοι ευφυείς πολιτικοί δουλεύουν τους πολίτες.
Οι πολίτες όμως δεν τρώνε «κουτόχορτο».
ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Πελοποννήσου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έτσι χάθηκε ο Καπετάν Πελοπίδας....

Πιτσιωτά:Ένα από τα δέκα ορεινά χωριά του Δήμου Αγίου Γεωργίου Τυμφρηστού του νομού Φθιώτιδος, χτισμένο σε μια ρεματιά, πλούσιο σε νερά,με τις βουνοπλαγιές κατάφυτες από βελανιδιές και έλατα.    Στα εξήντα σπίτια προπολεμικά κατοικούσαν 300 άτομα με 50 μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο                                                                                                  Και να μια μέρα χτυπά η καμπάνα πιο ζωηρά. Έχομε πόλεμο, επιστράτευση.                                         Αρκετοί στρατεύσιμοι πολέμησαν στο Αλβανικό μέτωπο και όλοι γύρισαν πίσω στο χωριό. Έχουμε κατοχή. Μα στο χωριό μας μόνο μια φορά πέρασε ένας λόχος Ιταλών και μετά όταν φούντωσε το αντάρτικο είχαμε ελεύθερη Ελλάδα. Ο Άρης Βελουχιώτης μετά την πρώτη του εμφάνιση στις 7 Ιούνη 1942 στη Δομνίστα συνεχίζει τις εμφανίσεις του από χωριό σε χωριό σε όλη την περιτυμφρήστεια περιοχή.
Θυμάμαι τότε ένα απόγευμα που με το χτύπημα της καμπάνας μαζευτήκαμε στο προαύλιο του Σχολείου όπου μας μίλησε ο Άρης. “Είμαστε μ…

Σάββας Κωφίδης: «Στη μάχη με τα τέρατα του κρατικού μηχανισμού, με τα τέρατα του φασισμού βγήκα νικητής, δεν έγινα ο ίδιος τέρας»

Μια διαφορετική συνέντευξη, με έναν από τους σημαντικότερους πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές, ο οποίος έχει ριζωθεί στις ψυχές και στις καρδιές εγχώριων φιλάθλων, κι όχι μόνο…  Ο Σάββας Κωφίδης, μεταξύ άλλων, μιλά για την αγαπημένη του μεταλλική σκηνή, τον πολιτισμό,αλλά και για τα καλά και τα… άρρωστα του ποδοσφαίρου… Επιπρόσθετα, συνθέτει και… κατεβάζει «ενδεκάδες» στο πιο ονειρικό παιχνίδι… Όλοι στις θέσεις σας, αρχίζει το «ματς»! -Σάββα, είσαι διαχρονικά μία από τις πιο… βαριές φανέλες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με την πολυετή και σπουδαία επαγγελματική σου πορεία / καριέρα, ως ποδοσφαιριστής και προπονητής, τι σε κάνει υπερήφανο και τι αντίστροφα σε απογοητεύει από το «βασιλιά» των σπορ, στη χώρα μας και παγκοσμίως; Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι, που προσφέρει έντονα συναισθήματα, τα οποία δύσκολα συναντάς σε άλλα αθλήματα. Η κοινωνικότητα και ο πολιτισμός που πηγάζει μέσα από το ποδόσφαιρο είναι πράγματα για τα οποία μπορεί να νοιώθω περήφανος, αλλά για τον μικροαστισμό κ…

Κωστουλάκης Κωνσταντίνος (Λευκός Αρκάδιος)

ΑΡΚΑΔΙΟΣ ΛΕΥΚΟΣ (1905-1983)
Ο Αρκάδιος Λευκός (πραγματικό όνομα Κωνσταντίνος Κωστουλάκης) γεννήθηκε στο Ρέθυμνο της Κρήτης.
Σπούδασε νομικά και εργάστηκε ως δικηγόρος και στη συνέχεια ως δημόσιος υπάλληλος σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, τη Θεσσαλονίκη και τέλος στην Αθήνα, όπου έζησε ως το θάνατό του.
Την πρώτη επίσημη εμφάνισή του στη λογοτεχνία πραγματοποίησε το 1932 με τη δημοσίευση σε συνέχειες στο περιοδικό Νέα Εστία της νουβέλας "Σε πόλεμο με τον εαυτό μου", η οποία έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους κριτικούς.
Ακολούθησε η έκδοση του μυθιστορήματος Κρίσις… στη Θεσσαλονίκη (1934) και τρία ακόμη μυθιστορήματα με μεγάλα χρονικά διαστήματα ανάμεσά τους, ως το 1971 οπότε τιμήθηκε με το δεύτερο κρατικό βραβείο μυθιστορήματος για το έργο του "Συλλογή από μαχαίρια", βράβευση η οποία προκάλεσε την οργισμένη αντίδρασή του.

Στο χώρο των λογοτεχνικών περιοδικών της εποχής οι εμφανίσεις του Λευκού σπανίζουν - κάποιες δημοσ…