Ανέκδοτο χαρακτηρίζει τον στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο ΣΥΡΙΖΑ

Μετά την διαμόρφωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε ενεργειακό κέντρο της Ανατολικής Μεσογείου με προοπτική μάλλον όλης της Μεσογείου, δεν ειπώθηκε, αλλά είναι στα οράματα του κ. Τατούλη, όπως έχει κατ’ επανάληψη τονίσει, έρχεται ο περίφημος Στρατηγικός Σχεδιασμός, ως συνέχεια, όπως ακριβώς τονίζει η εισήγησή του: «από τον ευφυή σε πολιτική σύλληψη συγκρότηση του συνδυασμού Ν. Πελοπόννησος, που επιβεβαιώθηκε λίγο αργότερα από την ερμηνεία των αποτελεσμάτων των εθνικών εκλογών του Μαΐου και του Ιουνίου 2012.
  Στην εξίσου νεωτερική πρωτοβουλία της συγκρότησης ενός Συνδυασμού με ενεργά και μαχόμενα μέλη προερχόμενα από διάφορους πολιτικούς χώρους, με διαφορετικές ιδεολογικοπολιτικές αντιλήψεις, πλην όμως, προσωπικότητες με συναντίληψη για τη συστράτευση και τη συναλληλία που θα υπηρετούσαν το όραμα της επίτευξης του κοινού σκοπού ο οποίος δεν ήταν τίποτε άλλο παρά η περιφερειακή ευημερία διαμέσου της αρμονικής σύνθεσης, της αγαστής σύζευξης και της όσμωσης των προσπαθειών όλων». (Σημ. δεν τα λέμε εμείς τα λέει η εισήγηση, για να μην παρεξηγηθούμε)
Ο κ. Τατούλης δεν θα αποφύγει την καταδίκη των πολιτών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, γιατί όσο περνάει ο καιρός αποδεικνύεται ότι είναι βαθειά συνδεδεμένος με το παρελθόν, είναι βαθειά συνδεδεμένος με τις πολιτικές που καταστρέφουν την χώρα μας και με τις πολιτικές που «αρπάζουν» τις χρηματοδοτήσεις για να κάνουν επενδύσεις, οι οποίες μέσα σε 3 χρόνια κλείνουν, όπως έγινε με την «Ηλιόσφαιρα» στην Τρίπολη και σήμερα είναι 110 εργαζόμενοι ουσιαστικά στο δρόμο, απλήρωτοι 5 μήνες.
Ο μοναδικός στρατηγικός σχεδιασμός της πλειοψηφίας είναι η παράδοση του πλούτου της Πελοποννήσου στα κερδοσκοπικά συμφέροντα που εκπροσωπούν ο κ. Φούχτελ και ο κ. Ράϊχερμπαχ.
Ο κ. Τατούλης και ο ευφυής συνδυασμός του, στο μόνο που παίρνουν άριστα είναι στις εκθέσεις ιδεών, που για να καταλάβεις τι λένε θα πρέπει ταυτόχρονα να χρησιμοποιείς διάφορα λεξικά, Ελληνικά, Αγγλικά κλπ και αυτά πολλές φορές να μην μπορούν να σε βοηθήσουν.
Είναι η νέα ευφυής πολιτική αντίληψη του κ. Τατούλη να λες τα πάντα και να μη λες τίποτα.
Η εισήγηση στην Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, θα μπορούσε να γίνει αντικείμενο μελέτης σε ένα Πανεπιστήμιο, για το πώς οι αυτοαποκαλούμενοι ευφυείς πολιτικοί δουλεύουν τους πολίτες.
Οι πολίτες όμως δεν τρώνε «κουτόχορτο».
ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Πελοποννήσου