Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Φερέιρα:Ομάδα με μικρό βεληνεκές...ο Παναθηναϊκός!

 Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του, όσον αφορά τον φετινό Παναθηναϊκό, στον οποίο όμως βλέπει περιθώρια βελτίωσης: "Είμαστε μακριά από αυτό που θέλω και μπορούμε". Ο πορτογάλος τεχνικός μίλησε για τους ρεαλιστικούς στόχους της ομάδας, αλλά και τις συγκυρίες που πρέπει να υπάρχουν "για να πετύχεις αυτό που θέλεις".
Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ:

- Για την παρουσία του στον πάγκο του Παναθηναϊκού: «Είναι μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη τιμή να είμαι προπονητής στον Παναθηναϊκό για δύο χρόνια. Είναι μια δύσκολη θέση, αλλά ο σύλλογος είναι μεγάλος. Μερικές φορές τα πράγματα δεν ήταν τόσο καλά, ωστόσο είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα να είμαι στον Παναθηναϊκό. Δυστυχώς οι χαρές δεν ήταν πάρα πολλές. Από τις 20 Νοεμβρίου του 2010 που είμαι εδώ μέχρι τώρα τα προβλήματα ήταν μεγάλα και από εδώ και στο εξής ο σύλλογος δεν θα είναι όπως στο παρελθόν γιατί τα πράγματα αλλάζουν, η Ελλάδα αλλάζει και η οικονομική δυσπραγία επηρεάζει το ποδόσφαιρο και τον Παναθηναϊκό. Για μένα είναι δύσκολο να πετύχω όλα όσα θέλω, γιατί είμαι προπονητής που αγαπάει τις νίκες, αλλά παρ’ όλα αυτά θα συνεχίσουμε να κάνουμε τα πάντα για το καλό της ομάδας, για να έρθουν νίκες και να δώσουμε χαρά στους φιλάθλους».

- Για τη μέχρι τώρα φετινή πορεία: «Κανένας δεν μπορεί να ξεχάσει τα προβλήματα που βιώνουμε από την αρχή. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο των δυσκολιών, υπήρξαν και καλές στιγμές όπως οι νίκες απέναντι στη Μάδεργουελ που επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να επιστρέψει στην Ευρώπη. Στους αγώνες με τη Μάλαγα συνέβη το λογικό, αντιμετωπίσαμε μια ομάδα πιο ισχυρή, με μεγαλύτερο μπάτζετ, που παίζει σε ένα πιο δυνατό πρωτάθλημα. Μετά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν με τον τρόπο που ελπίζαμε. Υπήρξαν δυσκολίες, έλλειψη αυτοπεποίθηση, καταστάσεις που είναι δύσκολο να κατανοηθούν κι αυτό έθεσε σε αμφισβήτηση και την ομάδα και εμένα από πλευράς των φιλάθλων. Συνεχίσαμε όμως να ανασυντασσόμαστε και να κοιτάμε μπροστά. Τα προβλήματα συνεχίζονται με τραυματισμούς, παίκτες που δεν είναι έτοιμοι, αλλά χρειαζόμαστε την εμπιστοσύνη όλων για να συνεχίσουμε να μαχόμαστε με σκοπό τη νίκη».

- Για τους ρεαλιστικούς στόχους της ομάδας: «Δεν σημαίνει όταν επιθυμείς κάτι πολύ ότι αυτό συμβαίνει. Πρέπει να υπάρχουν οι συγκυρίες για να πετύχεις αυτό που επιθυμείς. Πάντα έλεγα ότι ο Παναθηναϊκός ήταν μια πολύ δυνατή ομάδα στις διεθνείς υποχρεώσεις του, αλλά δεν καταλάβαινα γιατί δεν μπορούσε πάντα να κερδίζει. Τα τελευταία 16 χρόνια κέρδισε δύο τίτλους, στην Ευρώπη, δε, πέτυχε κάποια καλά αποτελέσματα. Τα πράγματα κατά τη διάρκεια των ετών άλλαζαν, τώρα ο σύλλογος ζει αλλαγές που έχουν να κάνουν με τις εξελίξεις στη χώρα αλλά και στην ιστορία της ομάδας. Στην καρδιά και το μυαλό των φιλάθλων έχουν παραμείνει οι ωραίες εικόνες του παρελθόντος, όμως και ο Τύπος έχει απαιτήσεις από έναν μεγάλο σύλλογο που ακόμη δεν έχει τη δυνατότητα να αντιπαρατεθεί με άλλους μεγάλους συλλόγους αλλά κοιτάει προς τα εκεί. Αν ο σύλλογος μελλοντικά θέλει να είναι αντίστοιχα δυνατός με την ιστορία του και να πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη, πρέπει να γίνουν τα απαραίτητα βήματα. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε δεδομένων των συνθηκών είναι να εγγυηθούμε τη ζωή του συλλόγου με τους παίκτες που έχουμε, οι οποίοι έχουν την υποχρέωση να παίξουν καλύτερα και θα παίξουν καλύτερα. Να βρούμε συναισθηματικές και οικονομικές δυνάμεις για να δουλεύουμε περισσότερο και καλύτερα».

- Για τις δυνατότητες του Παναθηναϊκού: «Αυτή τη στιγμή δεν είμαι ικανοποιημένος από αυτά που βλέπω στον αγωνιστικό χώρο. Θέλω πολύ περισσότερα και πιστεύω πως και μπορούμε αλλά και θα κάνουμε πολύ περισσότερα. Τα πράγματα πρέπει να αναβαθμιστούν, είμαστε αρκετά μακριά από αυτό που θέλω και μπορούμε να καταφέρουμε. Εγώ δεν είμαι ένας άνθρωπος που ικανοποιείται με τα εύκολα και τα λίγα. Είμαι πολύ απαιτητικός και προς τους παίκτες, αλλά και τον ίδιο τον εαυτό μου. Κι ακριβώς επειδή έτσι θέλω τα πράγματα, συνεχίζω να προπονώ αυτή την ομάδα. Γι’ αυτό για πολλά χρόνια στη διάρκεια της καριέρας μου προπονούσα μεγάλες ομάδες που είχαν στόχο τη νίκη. Σε έναν μεγάλο σύλλογο είναι πολύ σημαντικό να παίζεις πολύ καλύτερα το επόμενο ματς από το προηγούμενο. Οι παίκτες και οι προπονητές ζουν από τους τίτλους, τους απασχολούν περισσότερο από τα χρήματα που μπορούν να κερδίσουν. Ο Παναθηναϊκός είναι μακριά από τους τίτλους και πολλοί από αυτούς τους παίκτες δεν έχουν την εμπειρία να διεκδικούν τίτλους. Εγώ ως προπονητής-δεν θέλω να μπω σε άλλα χωράφια-θεωρώ ότι πιο σημαντικό από το να έχεις μια ομάδα που να παίζει καλά και να κερδίζει λίγα πράγματα είναι όλοι μαζί να χτίσουμε ένα νέο σύλλογο μπροστά στην καινούρια πραγματικότητα που υπάρχει μπροστά μας. Ο σύλλογος πρέπει να έχει στρατηγική, πρόγραμμα για να μπορέσει να οικοδομηθεί και όσο πιο δυνατός είναι, τόσο πιο δυνατή θα είναι η ομάδα».

- Για την φιλοσοφία του: «Εγώ δεν μπορώ να συμβιώνω ούτε με την ήττα, ούτε με την ισοπαλία. Με δυσκολία μπορώ να δεχτώ οι άνθρωποι που είναι δίπλα μου να μπορούν να είναι ήσυχοι μετά από ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Πολλές φορές δεν είμαι ικανοποιημένος ούτε όταν κερδίζω. Ένας άνθρωπος σαν κι εμένα δεν είναι πάντα ικανοποιημένο με αυτά που έχει γιατί έχω απαιτήσεις».

- Για το ενδεχόμενο μεταγραφικής ενίσχυσης το Γενάρη: «Κατανοώ τις ερωτήσεις. Και οι δημοσιογράφοι και οι φίλαθλοι προσπαθούν να ψαρέψουν την είδηση. Έχουμε μια ομάδα που έχει μικρό βεληνεκές συγκριτικά με το παρελθόν, πολλούς νέους παίκτες από τις ακαδημίες ή ήρθαν στο σύλλογο από το εξωτερικό… Αν μας το επιτρέψουν οικονομικοί πόροι, θα μπορέσουμε να κάνουμε μεταγραφές. Αν όχι, θα συνεχίσουμε τη σοβαρή μας δουλειά».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έτσι χάθηκε ο Καπετάν Πελοπίδας....

Πιτσιωτά:Ένα από τα δέκα ορεινά χωριά του Δήμου Αγίου Γεωργίου Τυμφρηστού του νομού Φθιώτιδος, χτισμένο σε μια ρεματιά, πλούσιο σε νερά,με τις βουνοπλαγιές κατάφυτες από βελανιδιές και έλατα.    Στα εξήντα σπίτια προπολεμικά κατοικούσαν 300 άτομα με 50 μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο                                                                                                  Και να μια μέρα χτυπά η καμπάνα πιο ζωηρά. Έχομε πόλεμο, επιστράτευση.                                         Αρκετοί στρατεύσιμοι πολέμησαν στο Αλβανικό μέτωπο και όλοι γύρισαν πίσω στο χωριό. Έχουμε κατοχή. Μα στο χωριό μας μόνο μια φορά πέρασε ένας λόχος Ιταλών και μετά όταν φούντωσε το αντάρτικο είχαμε ελεύθερη Ελλάδα. Ο Άρης Βελουχιώτης μετά την πρώτη του εμφάνιση στις 7 Ιούνη 1942 στη Δομνίστα συνεχίζει τις εμφανίσεις του από χωριό σε χωριό σε όλη την περιτυμφρήστεια περιοχή.
Θυμάμαι τότε ένα απόγευμα που με το χτύπημα της καμπάνας μαζευτήκαμε στο προαύλιο του Σχολείου όπου μας μίλησε ο Άρης. “Είμαστε μ…

Σάββας Κωφίδης: «Στη μάχη με τα τέρατα του κρατικού μηχανισμού, με τα τέρατα του φασισμού βγήκα νικητής, δεν έγινα ο ίδιος τέρας»

Μια διαφορετική συνέντευξη, με έναν από τους σημαντικότερους πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές, ο οποίος έχει ριζωθεί στις ψυχές και στις καρδιές εγχώριων φιλάθλων, κι όχι μόνο…  Ο Σάββας Κωφίδης, μεταξύ άλλων, μιλά για την αγαπημένη του μεταλλική σκηνή, τον πολιτισμό,αλλά και για τα καλά και τα… άρρωστα του ποδοσφαίρου… Επιπρόσθετα, συνθέτει και… κατεβάζει «ενδεκάδες» στο πιο ονειρικό παιχνίδι… Όλοι στις θέσεις σας, αρχίζει το «ματς»! -Σάββα, είσαι διαχρονικά μία από τις πιο… βαριές φανέλες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με την πολυετή και σπουδαία επαγγελματική σου πορεία / καριέρα, ως ποδοσφαιριστής και προπονητής, τι σε κάνει υπερήφανο και τι αντίστροφα σε απογοητεύει από το «βασιλιά» των σπορ, στη χώρα μας και παγκοσμίως; Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι, που προσφέρει έντονα συναισθήματα, τα οποία δύσκολα συναντάς σε άλλα αθλήματα. Η κοινωνικότητα και ο πολιτισμός που πηγάζει μέσα από το ποδόσφαιρο είναι πράγματα για τα οποία μπορεί να νοιώθω περήφανος, αλλά για τον μικροαστισμό κ…

Κωστουλάκης Κωνσταντίνος (Λευκός Αρκάδιος)

ΑΡΚΑΔΙΟΣ ΛΕΥΚΟΣ (1905-1983)
Ο Αρκάδιος Λευκός (πραγματικό όνομα Κωνσταντίνος Κωστουλάκης) γεννήθηκε στο Ρέθυμνο της Κρήτης.
Σπούδασε νομικά και εργάστηκε ως δικηγόρος και στη συνέχεια ως δημόσιος υπάλληλος σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, τη Θεσσαλονίκη και τέλος στην Αθήνα, όπου έζησε ως το θάνατό του.
Την πρώτη επίσημη εμφάνισή του στη λογοτεχνία πραγματοποίησε το 1932 με τη δημοσίευση σε συνέχειες στο περιοδικό Νέα Εστία της νουβέλας "Σε πόλεμο με τον εαυτό μου", η οποία έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους κριτικούς.
Ακολούθησε η έκδοση του μυθιστορήματος Κρίσις… στη Θεσσαλονίκη (1934) και τρία ακόμη μυθιστορήματα με μεγάλα χρονικά διαστήματα ανάμεσά τους, ως το 1971 οπότε τιμήθηκε με το δεύτερο κρατικό βραβείο μυθιστορήματος για το έργο του "Συλλογή από μαχαίρια", βράβευση η οποία προκάλεσε την οργισμένη αντίδρασή του.

Στο χώρο των λογοτεχνικών περιοδικών της εποχής οι εμφανίσεις του Λευκού σπανίζουν - κάποιες δημοσ…