«Ναι» στις περικοπές από την Ενωση Περιφερειών

Αναφανδόν «Ναι» στις νέες περικοπές, ύψους 271 εκατομμυρίων ευρώ, που προβλέπονται στα έσοδα των περιφερειών για το 2013, απαντά ο πρόεδρος της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Γ. Σγουρός.
 «Διαμαρτύρεται» απλά γιατί η κυβέρνηση παρεμβαίνει στον τρόπο με τον οποίο θα εξοικονομηθούν οι νέες περικοπές, δηλαδή στην κατάργηση των εξόδων παράστασης για τους περιφερειακούς συμβούλους, στην κατάργηση των δύο θέσεων δημοσιογράφων που υπάρχουν σε κάθε Περιφέρεια, τη μείωση των ειδικών συμβούλων και συνεργατών των περιφερειαρχών και την κατάργηση οργανικών θέσεων διοικητικού και οικονομικού προσωπικού. «Ζητάμε να μειωθεί αντίστοιχα το ποσοστό των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) που δικαιούται κάθε Περιφέρεια (τα χρήματα που παίρνει), προκειμένου να πετύχει το ίδιο δημοσιονομικό όφελος που επιθυμεί το υπουργείο Οικονομικών, και να αφήσει τη δυνατότητα στις ίδιες τις Περιφέρειες να κατανείμουν τις περικοπές ή να μειώσουν λειτουργικά ή άλλα έξοδα και δαπάνες χωρίς την οριζόντια αυτή μείωση και χωρίς παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα οργάνωσης και λειτουργίας των Περιφερειών», σημειώνεται χαρακτηριστικά σε επιστολή που απέστειλε ο Γ. Σγουρός προς τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά.

Ας το έχουν αυτό υπόψη οι εργαζόμενοι, την επόμενη φορά που ο Γ. Σγουρός και οι λειτουργούντες σαν αυτόν, επικαλεστούν «την εξυπηρέτηση και το καλό του πολίτη» και ζητήσουν τη στήριξή τους. Ας έχουν επίσης υπόψη ότι συμμερίζεται απόλυτα τα μέτρα που τους εξαθλιώνουν, δηλώντας μάλιστα με κομπασμό ότι «οι Περιφέρειες έχουν αποδείξει έμπρακτα τη μέχρι σήμερα συμβολή τους στη δημοσιονομική εξυγίανση».