Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΑΣΕΒΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Με συνευθύνη της ΕΣΕΕ...Κυβέρνηση & Μονοπώλια καταργούν την Κυριακάτικη αργία - Πρέπει να τους εμποδίσουμε!!

      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ    
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ  ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ
                                ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟ∆ΙΣΟΥΜΕ!!
Η επιχειρούµενη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας είναι το πρωτοχρονιάτικο ∆ώρο της τρικοµµατικής κυβέρνησης στα µονοπώλια και τις µεγάλες εµπορικές επιχειρήσεις.
Έρχεται να συµπληρώσει την άγρια αύξηση της φορολογίας σε βάρος των εργαζόµενων και των αυτοαπασχολούµενων που οδηγεί στη φτώχεια την πλειοψηφία των λαϊκών στρωµάτων.

Η εφαρµογή της 7ηµερης βδοµάδας για τα εµπορικά καταστήµατα θα οδηγήσει:
1) Στην οικονοµική και φυσική εξόντωση εκατοντάδων χιλιάδων αυτοαπασχολούµενων µικρών εµπόρων που αντικειµενικά δεν µπορούν να δουλεύουν 7 µέρες τη βδοµάδα επί 12 ώρες την
ηµέρα.
2) Στην βίαιη µεταφορά του τζίρου από τα µικρά µαγαζιά στα µεγάλα µε αποτέλεσµα τη σίγουρη χρεοκοπία των µικρών εµπόρων.
3) Στην αύξηση του κόστους λειτουργίας των µικροµάγαζων και το παραπέρα φόρτωµα µε χρέη και υποχρεώσεις τους ήδη επιβαρηµένους µικρέµπορους.
4) Ακόµα µεγαλύτερη ένταση της εκµετάλλευσης των εργαζόµενων στο εµπόριο που παραδίνονται στη διάθεση των µεγαλεµπόρων να τους απασχολούν απλήρωτους πέρα από το ωράριο εργασίας.
Είναι κοροϊδία και παραπλανητικός ελιγµός, ότι εξαιρούνται πολυκαταστήµατα, εµπορικές αλυσίδες κλπ.
Όλοι γνωρίζουµε ότι εφόσον έγινε η αρχή είναι δεδοµένη και η επέκταση του µέτρου σε όλους,όπως ακριβώς έγινε και µε τους ψευτοπεριορισµούς που υπήρχαν στην ίδρυση πολυκαταστηµάτων.

             Η κυβέρνηση νοµοθετεί την καταστροφή χιλιάδων µικρών εµπόρων.
Η πλειοψηφία της ΕΣΕΕ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΗ (διαβάστε εδώ) γιατί γνώριζε τα σχέδια και τα έκρυβε προκείµενου να εµφανιστούν µετά τις εκλογές της Συνοµοσπονδίας.
Τα κόµµατα που συµφωνούν και στηρίζουν την πολιτική της λεγόµενης απελευθέρωσης αγορών και επαγγελµάτων, υποκρίνονται ότι διαφωνούν για λόγους αντιπολίτευσης.

                   Οι µικροί αυτοαπασχολούµενοι έµποροι έναν δρόµο έχουµε.
Αγωνιστικό µέτωπο, συµµαχία και κοινοί αγώνες µαζί µε τους εργαζόµενους στο εµπόριο και τα σωµατεία τους, για την ανατροπή και της επιχειρούµενης κατάργησης της κυριακάτικης αργίας και συνολικά της πολιτικής που τα δίνει όλα στα µονοπώλια.

Η Π.Α.Σ.ΕΒΕ καλεί τις οµοσπονδίες και τα σωµατεία του κλάδου να πάρουν άµεσα πρωτοβουλίες µαζί µε τους εργαζόµενους για να εκφραστεί η κοινή απάντηση στην ενιαία επίθεση µονοπωλίων – κυβέρνησης.
                                       Με το κοινό µας, πλαίσιο διεκδικούµε:
• Όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, νοµοθετική κατοχύρωσή της.
•Ωράριο εθνικό, υποχρεωτικό για όλους.
• Να καταργηθούν όλοι οι νόµοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
• Κατάργηση της µερικής απασχόλησης και του ωροµίσθιου, των συµβάσεων ορισµένου χρόνου και όλων των ελαστικών µορφών εργασίας και µετατροπής τους, σε 8ωρες συµβάσεις αορίστου χρόνου.
• Μόνιµη και σταθερή δουλειά για όλους.
• Υπογραφή Συλλογικών Συµβάσεων µε βάση τις ανάγκες των εργαζοµένων.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Π.Α.Σ.ΕΒΕ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει το βιβλίο «Κώστας Δαβουρλής:Ο Πελέ της Ευρώπης»

Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει το βιβλίο «Κώστας Δαβουρλής:Ο Πελέ της Ευρώπης». Το βιβλίο έχει γράψει ο Γιώργος Πολ Παπαδάκης και αναφέρεται στην ζωή και την πορεία του σπουδαίου ποδοσφαιριστή που υπήρξε εξέχων εκπρόσωπος του Πελοποννησιακού ποδοσφαίρου αλλά και ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες όλων των εποχών. 
«Ο Δαβουρλής πραγματικά πρέπει να ήταν ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής που πέρασε από τα ελληνικά γήπεδα» λέει ο συγγραφέας στην συνέντευξη που έδωσε με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου.

Διαβάστε την συνέντευξη του Γιώργου Πολ. Παπαδάκη στον Ελπιδοφόρο Ιντζέμπελη:
ΕΡ. Ποια ήταν η αφορμή για να ασχοληθείτε με τον ποδοσφαιριστή Κώστα Δαβουρλή;
ΑΠ. Κάποια στιγμή έπιασα τον εαυτό μου να ψάχνει να βρει τα γκολ από φάουλ που σημείωσε ο Δαβουρλής στη Β΄ Εθνική. Ήθελα να τα αθροίσω με τα 22 που πέτυχε στην Α΄ για να δω το συνολικό ρεκόρ του ποδοσφαιριστή. Άρχισα να ψάχνω στο ελεύθερο τότε αρχείο της «Αθλητικής ηχούς» (για «χαλάρωση» από τι άλλες συγγραφικές μου δραστηριότητες) ένα – ένα τα ματ…

Έτσι χάθηκε ο Καπετάν Πελοπίδας....

 Πιτσιωτά:Ένα από τα δέκα ορεινά χωριά του Δήμου Αγίου Γεωργίου Τυμφρηστού του νομού Φθιώτιδος, χτισμένο σε μια ρεματιά, πλούσιο σε νερά,με τις βουνοπλαγιές κατάφυτες από βελανιδιές και έλατα.    Στα εξήντα σπίτια προπολεμικά κατοικούσαν 300 άτομα με 50 μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο                                                                                                  Και να μια μέρα χτυπά η καμπάνα πιο ζωηρά. Έχομε πόλεμο, επιστράτευση.                                         Αρκετοί στρατεύσιμοι πολέμησαν στο Αλβανικό μέτωπο και όλοι γύρισαν πίσω στο χωριό. Έχουμε κατοχή. Μα στο χωριό μας μόνο μια φορά πέρασε ένας λόχος Ιταλών και μετά όταν φούντωσε το αντάρτικο είχαμε ελεύθερη Ελλάδα. Ο Άρης Βελουχιώτης μετά την πρώτη του εμφάνιση στις 7 Ιούνη 1942 στη Δομνίστα συνεχίζει τις εμφανίσεις του από χωριό σε χωριό σε όλη την περιτυμφρήστεια περιοχή.
Θυμάμαι τότε ένα απόγευμα που με το χτύπημα της καμπάνας μαζευτήκαμε στο προαύλιο του Σχολείου όπου μας μίλησε ο Άρης. “Είμαστε μ…

Σάββας Κωφίδης: «Στη μάχη με τα τέρατα του κρατικού μηχανισμού, με τα τέρατα του φασισμού βγήκα νικητής, δεν έγινα ο ίδιος τέρας»

Μια διαφορετική συνέντευξη, με έναν από τους σημαντικότερους πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές, ο οποίος έχει ριζωθεί στις ψυχές και στις καρδιές εγχώριων φιλάθλων, κι όχι μόνο…  Ο Σάββας Κωφίδης, μεταξύ άλλων, μιλά για την αγαπημένη του μεταλλική σκηνή, τον πολιτισμό,αλλά και για τα καλά και τα… άρρωστα του ποδοσφαίρου… Επιπρόσθετα, συνθέτει και… κατεβάζει «ενδεκάδες» στο πιο ονειρικό παιχνίδι…Όλοι στις θέσεις σας, αρχίζει το «ματς»!-Σάββα, είσαι διαχρονικά μία από τις πιο… βαριές φανέλες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με την πολυετή και σπουδαία επαγγελματική σου πορεία / καριέρα, ως ποδοσφαιριστής και προπονητής, τι σε κάνει υπερήφανο και τι αντίστροφα σε απογοητεύει από το «βασιλιά» των σπορ, στη χώρα μας και παγκοσμίως;Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι, που προσφέρει έντονα συναισθήματα, τα οποία δύσκολα συναντάς σε άλλα αθλήματα. Η κοινωνικότητα και ο πολιτισμός που πηγάζει μέσα από το ποδόσφαιρο είναι πράγματα για τα οποία μπορεί να νοιώθω περήφανος, αλλά για τον μικροαστισμό κ…