Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συνάντηση των δικηγόρων με την Αλέκα Παπαρήγα

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Αθήνα, 21-12-2012
                                           ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ    
Μέλη της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και, πιο συγκεκριμένα, οι κ.κ. Γιάννης Αδαμόπουλος, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Νίκος Βαλεργάκης, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και Στέλιος Μανουσάκης, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και ο Σύμβουλος του ΔΣ ΔΣΑ κ. Άγγελος Βρεττός, έγιναν σήμερα δεκτοί από τη Γενική Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας κα. Αλέκα Παπαρήγα, στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιούνται εσχάτως με τον πολιτικό κόσμο της χώρας για την ανάδειξη των θέσεων του δικηγορικού σώματος.       Κατά τη συνάντηση αυτή αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσαν όλα τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν στη Δικαιοσύνη και επισημάνθηκαν οι λογικές ανακολουθίες και οι αναντίστοιχες προς την πραγματικότητα και τις συνθήκες της αγοράς συνέπειες που επέρχονται από τη χωρίς διάκριση εφαρμογή των κοινωνικά ανάλγητων «μνημονιακών» πολιτικών.

Επίκεντρο της συζήτησης αποτέλεσε το ήδη κατατεθειμένο στο Κοινοβούλιο φορολογικό νομοσχέδιο, ο κοινωνικά άδικος χαρακτήρας των ρυθμίσεών του, οι δυσανάλογες επιβαρύνσεις που αυτές συνεπάγονται για το δικηγορικό κλάδο, συντείνοντας στην περαιτέρω στοχοποίησή του, αλλά και για το σύνολο των ελεύθερων επαγγελματιών, οδηγώντας στην κοινωνική τους εξαθλίωση, κατά παράβαση των συνταγματικών επιταγών της συνδρομής στα δημόσια βάρη ανάλογα με τη φοροδοτική ικανότητα του κάθε πολίτη και κατά πλήρη παραγνωρισμό της δυσμένειας της παρούσας συγκυρίας και των επιπτώσεων αυτής επί της οικονομικής κατάστασης των φορολογούμενων.

Το δικηγορικό σώμα της χώρας ευχαριστεί τη Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ κα. Αλέκα Παπαρήγα για την ευαισθησία και το ενδιαφέρον με τα οποία προσέγγισε τις απόψεις μας, ανταποκρινόμενη μάλιστα άμεσα στο αίτημά μας για συνάντηση και ευελπιστεί σε μια ουσιαστική νομοπαραγωγική διαδικασία, η οποία θα λάβει υπόψη όλες τις επιμέρους απόψεις, θέσεις και διαφωνίες, μέσα σε ένα πνεύμα σύνθεσης των διαφορετικών απόψεων και ανάδειξης των προβληματικών και πρακτικά αναποτελεσματικών ρυθμίσεων.

Στο διάλογο αυτό προσερχόμαστε και πάλι με συγκεκριμένες και συνεπικουρούμενες από πληθώρα στοιχείων προτάσεις, αρνούμενοι να συναινέσουμε σε μια πρωτοφανή και κοινωνικά άδικη αντιμετώπισή μας.

Από το Γραφείο Τύπου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έτσι χάθηκε ο Καπετάν Πελοπίδας....

Πιτσιωτά:Ένα από τα δέκα ορεινά χωριά του Δήμου Αγίου Γεωργίου Τυμφρηστού του νομού Φθιώτιδος, χτισμένο σε μια ρεματιά, πλούσιο σε νερά,με τις βουνοπλαγιές κατάφυτες από βελανιδιές και έλατα.    Στα εξήντα σπίτια προπολεμικά κατοικούσαν 300 άτομα με 50 μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο                                                                                                  Και να μια μέρα χτυπά η καμπάνα πιο ζωηρά. Έχομε πόλεμο, επιστράτευση.                                         Αρκετοί στρατεύσιμοι πολέμησαν στο Αλβανικό μέτωπο και όλοι γύρισαν πίσω στο χωριό. Έχουμε κατοχή. Μα στο χωριό μας μόνο μια φορά πέρασε ένας λόχος Ιταλών και μετά όταν φούντωσε το αντάρτικο είχαμε ελεύθερη Ελλάδα. Ο Άρης Βελουχιώτης μετά την πρώτη του εμφάνιση στις 7 Ιούνη 1942 στη Δομνίστα συνεχίζει τις εμφανίσεις του από χωριό σε χωριό σε όλη την περιτυμφρήστεια περιοχή.
Θυμάμαι τότε ένα απόγευμα που με το χτύπημα της καμπάνας μαζευτήκαμε στο προαύλιο του Σχολείου όπου μας μίλησε ο Άρης. “Είμαστε μ…

Σάββας Κωφίδης: «Στη μάχη με τα τέρατα του κρατικού μηχανισμού, με τα τέρατα του φασισμού βγήκα νικητής, δεν έγινα ο ίδιος τέρας»

Μια διαφορετική συνέντευξη, με έναν από τους σημαντικότερους πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές, ο οποίος έχει ριζωθεί στις ψυχές και στις καρδιές εγχώριων φιλάθλων, κι όχι μόνο…  Ο Σάββας Κωφίδης, μεταξύ άλλων, μιλά για την αγαπημένη του μεταλλική σκηνή, τον πολιτισμό,αλλά και για τα καλά και τα… άρρωστα του ποδοσφαίρου… Επιπρόσθετα, συνθέτει και… κατεβάζει «ενδεκάδες» στο πιο ονειρικό παιχνίδι… Όλοι στις θέσεις σας, αρχίζει το «ματς»! -Σάββα, είσαι διαχρονικά μία από τις πιο… βαριές φανέλες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με την πολυετή και σπουδαία επαγγελματική σου πορεία / καριέρα, ως ποδοσφαιριστής και προπονητής, τι σε κάνει υπερήφανο και τι αντίστροφα σε απογοητεύει από το «βασιλιά» των σπορ, στη χώρα μας και παγκοσμίως; Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι, που προσφέρει έντονα συναισθήματα, τα οποία δύσκολα συναντάς σε άλλα αθλήματα. Η κοινωνικότητα και ο πολιτισμός που πηγάζει μέσα από το ποδόσφαιρο είναι πράγματα για τα οποία μπορεί να νοιώθω περήφανος, αλλά για τον μικροαστισμό κ…

Κωστουλάκης Κωνσταντίνος (Λευκός Αρκάδιος)

ΑΡΚΑΔΙΟΣ ΛΕΥΚΟΣ (1905-1983)
Ο Αρκάδιος Λευκός (πραγματικό όνομα Κωνσταντίνος Κωστουλάκης) γεννήθηκε στο Ρέθυμνο της Κρήτης.
Σπούδασε νομικά και εργάστηκε ως δικηγόρος και στη συνέχεια ως δημόσιος υπάλληλος σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, τη Θεσσαλονίκη και τέλος στην Αθήνα, όπου έζησε ως το θάνατό του.
Την πρώτη επίσημη εμφάνισή του στη λογοτεχνία πραγματοποίησε το 1932 με τη δημοσίευση σε συνέχειες στο περιοδικό Νέα Εστία της νουβέλας "Σε πόλεμο με τον εαυτό μου", η οποία έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους κριτικούς.
Ακολούθησε η έκδοση του μυθιστορήματος Κρίσις… στη Θεσσαλονίκη (1934) και τρία ακόμη μυθιστορήματα με μεγάλα χρονικά διαστήματα ανάμεσά τους, ως το 1971 οπότε τιμήθηκε με το δεύτερο κρατικό βραβείο μυθιστορήματος για το έργο του "Συλλογή από μαχαίρια", βράβευση η οποία προκάλεσε την οργισμένη αντίδρασή του.

Στο χώρο των λογοτεχνικών περιοδικών της εποχής οι εμφανίσεις του Λευκού σπανίζουν - κάποιες δημοσ…