Έπηξε η πυτιά και ιδου η "ΡΙΚΣΣΥ" της κίνησης Λοβέρδου!


Στο χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας κινείται η "ΡΙΚΣΣΥ" (Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας - ομόηχο του "ρήξη") και στόχος της είναι να προκύψει ένα κόμμα, δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Όπως τόνισε ο πρώην υπουργός, παραμένει βουλευτής που στηρίζει την κυβέρνηση, ενώ κατέστησε σαφές πως δεν υπάρχουν τριγμοί στο ΠΑΣΟΚ.

Τη δημιουργία της νέας πολιτικής κίνησης επιβεβαίωσε νωρίτερα τη Δευτέρα ο κ. Λοβέρδος μέσω της ιστοσελίδας του, ενώ τόνισε πως παραμένει στο ΠΑΣΟΚ.

"Ιδρύσαμε την ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. (Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας). Καλούμε όποιον συμφωνεί με τις απόψεις και τους σκοπούς μας, να υπογράψει την διακήρυξη στο διαδυκτιακό τόπο www.rikssy.gr" ανακοίνωσε στο site του ο πρώην υπουργός.

Την ανάγκη ενός ευρωπαϊκού, ριζοσπαστικού, μεταρρυθμιστικού, σοσιαλδημοκρατικού κόμματος που θα ηγηθεί της πορείας για την ανόρθωση της χώρας είχε επισημάνει ο Ανδρέας Λοβέρδος με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του το τελευταίο διάστημα. Ήδη από τα τέλη Οκτωβρίου είχε κάνει λόγο για την ανάγκη "καθολικής ρήξης με το πολιτικό/ κομματικό σύστημα".

«Είναι πρωτόγνωρο βουλευτής να ιδρύει πολιτικό φορέα ενώ είναι βουλευτής άλλου κόμματος» σχολίασε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ Αναστάσιος Νεράντζης.