Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός:Το ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων Ελλάδας

Μεγάλες εισαγωγές δεν χρειάζονται! Τα πολλά λόγια είναι... πραγματικά φτώχεια στην περίπτωση αυτή!
Πρόκειται για τις δύο κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας τόσο σε συγκομιδή τίτλων και διακρίσεων, όσο και σε μαζικότητα φιλάθλων που τις ακολουθούν.
Οι αναμετρήσεις τους στις περισσότερες περιπτώσεις κινούν το ενδιαφέρον και των οπαδών άλλων ομάδων και θεωρείται το σπουδαιότερο ποδοσφαιρικό ντέρμπι στην Ελλάδα, ακόμα και όταν δεν είναι βαθμολογικά ή αγωνιστικά κρίσιμο σε μία ορισμένη συγκυρία.                                                                                                
Οι δύο σύλλογοι διαθέτουν ισχυρά ερείσματα σε όλες τις κοινωνικές τάξεις σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Ο Ολυμπιακός θεωρείται ο σύλλογος που εκπροσωπεί τις λαϊκές μάζες...τα χαμηλά οικονομικά στρώματα της Αθήνας του Πειραιά και πάσης Ελλάδας, ενώ αντίθετα ο Παναθηναϊκός εκπροσωπεί τα «ανώτερα» οικονομικά και κοινωνικά στρώματα της πρωτεύουσας, κυρίως του κέντρου της,αλλά και των βορείων προαστείων.

Στον αγωνιστικό τομέα, το ντέρμπι των δύο αιωνίων αντιπάλων έχει ρίζες που ανάγονται προπολεμικά, από την εποχή που ήδη είχαν αρχίσει να κυριαρχούν τόσο σε τοπικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο. 
Ο πρώτος επίσημος αγώνας ανάμεσα στις δύο ομάδες είχε διεξαχθεί στην Λεωφόρο την 1η Ιουνίου 1930, στα πλαίσια της τελικής φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος 1929–30 και είχε λήξει με το ταπεινωτικό 8–2 υπέρ του Παναθηναϊκού,ενώ σαν να μην έφτανε αυτό,οι οπαδοί του τριφυλλιού μετά το τέλος του αγώνα, περιφέρουν στο γήπεδο ένα φέρετρο με το έμβλημα του Ολυμπιακού.. Η πληγωμένη φτωχολογιά του Πειραιά δεν αντέχει τον εξευτελισμό.
                                       Η βεντέτα μόλις τώρα ξεκινάει!
Η  απάντηση έρχεται το 1936, όταν ο Ολυμπιακός πετυχαίνει νίκη, με σκορ 6-1, εναντίον του Παναθηναϊκού!
Το 1957, ο Ολυμπιακός κερδίζει το πρωτάθλημα για τέταρτη συνεχόμενη φορά και τότε αποκτά το προσωνύμιο "Θρύλος".

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός δίνουν το πρώτο τους ραντεβού στην εφετινή αγωνιστική σεζόν στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας σήμερα  στις 19:30!

Οι πράσινοι αν και προέρχονται από ήττα,από την Τότεναμ,δείχνουν να βελτιώνονται από την ημέρα που ο Χουάν Ραμόν Ρότσα αντικατέστησε τον Ζεσουάλδο Φερέιρα.
Από την άλλη πλευρά οι ερυθρόλευκοι... ανηφορίζουν ποντάροντας στην ποδοσφαιρική τους υπεροχή,άλλα και στην καλή ψυχολογία από την μεγάλη νίκη επί της Άρσεναλ.
Αλλά δεν πρέπει να επαναπαυτούν στα παραπάνω,μήτε και στη διαφορά του  βαθμολογικού πίνακα της Σούπερ Λίγκας,αν θέλουν να βγουν νικητές από τη μητέρα των μαχών...

Στην τελευταία,πριν το ντέρμπι,προπόνηση του Ολυμπιακού,ο Λεονάρντο Ζαρντίμ δεν άνοιξε τα χαρτιά του...
Όμως είναι δεδομένο ότι το μεγάλο του δίλημμα έχει να κάνει με την κορυφή της επίθεσης...  

             «πιστολέρο» ή «τρομοκράτης» θα τρυπήσουν τα πράσινα δίχτυα;;...
Υπομονή μέχρι την σέντρα...Μέχρι τότε ας χαλαρώσουμε μεταξύ σοβαρού και αστείου...ΕΔΩ...απολαμβάνοντας τις ατάκες του Θανάση Βέγγου,στο γήπεδο!

Από τις 19:30 και μετά όποιος και αν επιλεγεί,το σίγουρο είναι ότι οι "πράσινοι"... δεν έχουν καμιά τύχη!