Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο "εγκέφαλος" της Ντόρας και...του πουλιού το γάλα,στο σκάνδαλο Λαυρεντιάδη

Οι κήνσορες της ηθικής που ζητούν μέτρα για τον λαό και απολύσεις για εξυγίανση του δημόσιου τομέα φαίνεται πως άλλα
διδάσκουν και άλλα πράττουν.
Ο Τρύφωνας Κολλίντζας, καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, συνελήφθη από τις διωκτικές αρχές, φερόμενος ως εμπλεκόμενος στο μεγάλο σκάνδαλο της Proton Bank, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο κ. Κολλίντζας, για περίπου δύο δεκαετίες κατείχε επιτελικές θέσεις τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, στηλιτεύοντας μέσα από "φιλόξενες" συχνότητες και μέσα (ΣΚΑΙ Καθημερινή κλπ) την διαφθορά ...των άλλων!
Εξαιρετικά ενδιαφέρον βέβαια παρουσιάζει η δράση Κολλίντζα στον ευαίσθητο τόμεα της αγοράς που έχει να κάνει με τα σούπερμάρκετ καθώς είναι μέλος του 8μελούς δ.σ της εταιρείας ΑΒ Βασιλόπουλος.

Οι εισαγγελικές αρχές τώρα συνεχίζουν την έρευνα και για το συγκεκριμένο κομμάτι για να διαπιστώσουν τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν ιδιαίτερα τα τελευταία τρία χρόνια όπου επιχειρήθηκε η κυριαρχία σε αυτό τον κλάδο της χώρας από την Delhaize Group

Αξίζει να πούμε ότι πρόσφατα ο επικεφαλής του Delhaize Group (θυγατρική της στην Ελλάδα η ΑΒ Βασιλόπουλος), Pierre-Olivier Beckers, είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας, Αντώνη Σαμαρά, στο οποίο μετέφερε το μήνυμα ότι το Delhaize Group "μένει Ελλάδα". Και γιατί να φύγει άλλωστε όταν είχε τέτοιους "μάστερ" του συστήματος στο Δ.Σ της.

           Αλλοίμονο στους Έλληνες που ακολουθούν ορθές πρακτικές.
Σε κάθε περίπτωση η εμπλοκή της ΑΒ Βασιλόπουλος στην υπόθεση, λόγω του Τρύφωνα Κολλίντζα, εκτιμάται από παράγοντες της αγοράς ότι θα δημιουργήσει τριγμούς στο επόμενο διάστημα.
Επίσης θεωρείται βέβαιο ότι η επιλογή Κολλίντζα θα δημιουργήσει πρόβλημα και στο ελληνικό management της ΑΒ Βασιλόπουλος που πλέον είναι εκτεθειμένο έναντι του Delhaize Group.

                                               Παλμαρέ Κολλίντζα
Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Ερευνητικός Εταίρος στο Κέντρο Ερευνών Οικονομικής Πολιτικής του Λονδίνου
Διευθύνων Σύμβουλος της Proton Bank το 2010
Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Bank την περίοδο 2004 – 2010
Μέλος στο Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την περίοδο 2001 – 2004
Πρόεδρος στο Ινστιτούτο Μελετών Οικονομικής Πολιτικής τις περιόδους: 1996 – 1998 & 1999 – 2002
Γενικός Σύμβουλος στο Ίδρυμα Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) την περίοδο 1997 – 1999
Επιστημονικός Διευθυντής στο Κέντρο Προγραμματισμού & Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) το 1993
Εν τω μεταξύ, ο ίδιος ήταν και εκ των εμπνευστών του οικονομικού προγράμματος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, του, τότε, κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη.

Βέβαια, ο ίδιος, τουλάχιστον με τα έως και τώρα δεδομένα που είναι μεν επιβαρυντικά αλλά και με το τεκμήριο της αθωότητας ακόμη να παραμένει ενεργό, φέρεται να μην είχε ιδιαίτερο πρόβλημα με την... απάτη, συμμετέχοντας στη διοίκηση μίας εταιρείας της οποίας οι επιτελείς κατηγορούνται για σωρεία κακουργηματικών πράξεων.
Αν τελικώς ευσταθούν οι κατηγορίες εναντίον του (Στο ΔΣ της PROTONBANK ήταν αυταπόδεικτα βέβαια), τότε η περίπτωση του αποτελεί ένα παράδειγμα τεράστιας απόστασης μεταξύ λόγων και έργων στη δημόσια σφαίρα.

Για να καταλάβετε ποιοι κουνούν το δάκτυλο στον απλό εργαζόμενο!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έτσι χάθηκε ο Καπετάν Πελοπίδας....

Πιτσιωτά:Ένα από τα δέκα ορεινά χωριά του Δήμου Αγίου Γεωργίου Τυμφρηστού του νομού Φθιώτιδος, χτισμένο σε μια ρεματιά, πλούσιο σε νερά,με τις βουνοπλαγιές κατάφυτες από βελανιδιές και έλατα.    Στα εξήντα σπίτια προπολεμικά κατοικούσαν 300 άτομα με 50 μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο                                                                                                  Και να μια μέρα χτυπά η καμπάνα πιο ζωηρά. Έχομε πόλεμο, επιστράτευση.                                         Αρκετοί στρατεύσιμοι πολέμησαν στο Αλβανικό μέτωπο και όλοι γύρισαν πίσω στο χωριό. Έχουμε κατοχή. Μα στο χωριό μας μόνο μια φορά πέρασε ένας λόχος Ιταλών και μετά όταν φούντωσε το αντάρτικο είχαμε ελεύθερη Ελλάδα. Ο Άρης Βελουχιώτης μετά την πρώτη του εμφάνιση στις 7 Ιούνη 1942 στη Δομνίστα συνεχίζει τις εμφανίσεις του από χωριό σε χωριό σε όλη την περιτυμφρήστεια περιοχή.
Θυμάμαι τότε ένα απόγευμα που με το χτύπημα της καμπάνας μαζευτήκαμε στο προαύλιο του Σχολείου όπου μας μίλησε ο Άρης. “Είμαστε μ…

Σάββας Κωφίδης: «Στη μάχη με τα τέρατα του κρατικού μηχανισμού, με τα τέρατα του φασισμού βγήκα νικητής, δεν έγινα ο ίδιος τέρας»

Μια διαφορετική συνέντευξη, με έναν από τους σημαντικότερους πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές, ο οποίος έχει ριζωθεί στις ψυχές και στις καρδιές εγχώριων φιλάθλων, κι όχι μόνο…  Ο Σάββας Κωφίδης, μεταξύ άλλων, μιλά για την αγαπημένη του μεταλλική σκηνή, τον πολιτισμό,αλλά και για τα καλά και τα… άρρωστα του ποδοσφαίρου… Επιπρόσθετα, συνθέτει και… κατεβάζει «ενδεκάδες» στο πιο ονειρικό παιχνίδι… Όλοι στις θέσεις σας, αρχίζει το «ματς»! -Σάββα, είσαι διαχρονικά μία από τις πιο… βαριές φανέλες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με την πολυετή και σπουδαία επαγγελματική σου πορεία / καριέρα, ως ποδοσφαιριστής και προπονητής, τι σε κάνει υπερήφανο και τι αντίστροφα σε απογοητεύει από το «βασιλιά» των σπορ, στη χώρα μας και παγκοσμίως; Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι, που προσφέρει έντονα συναισθήματα, τα οποία δύσκολα συναντάς σε άλλα αθλήματα. Η κοινωνικότητα και ο πολιτισμός που πηγάζει μέσα από το ποδόσφαιρο είναι πράγματα για τα οποία μπορεί να νοιώθω περήφανος, αλλά για τον μικροαστισμό κ…

Κωστουλάκης Κωνσταντίνος (Λευκός Αρκάδιος)

ΑΡΚΑΔΙΟΣ ΛΕΥΚΟΣ (1905-1983)
Ο Αρκάδιος Λευκός (πραγματικό όνομα Κωνσταντίνος Κωστουλάκης) γεννήθηκε στο Ρέθυμνο της Κρήτης.
Σπούδασε νομικά και εργάστηκε ως δικηγόρος και στη συνέχεια ως δημόσιος υπάλληλος σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, τη Θεσσαλονίκη και τέλος στην Αθήνα, όπου έζησε ως το θάνατό του.
Την πρώτη επίσημη εμφάνισή του στη λογοτεχνία πραγματοποίησε το 1932 με τη δημοσίευση σε συνέχειες στο περιοδικό Νέα Εστία της νουβέλας "Σε πόλεμο με τον εαυτό μου", η οποία έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους κριτικούς.
Ακολούθησε η έκδοση του μυθιστορήματος Κρίσις… στη Θεσσαλονίκη (1934) και τρία ακόμη μυθιστορήματα με μεγάλα χρονικά διαστήματα ανάμεσά τους, ως το 1971 οπότε τιμήθηκε με το δεύτερο κρατικό βραβείο μυθιστορήματος για το έργο του "Συλλογή από μαχαίρια", βράβευση η οποία προκάλεσε την οργισμένη αντίδρασή του.

Στο χώρο των λογοτεχνικών περιοδικών της εποχής οι εμφανίσεις του Λευκού σπανίζουν - κάποιες δημοσ…