Με τα τρακτέρ στους δρόμους...Μόνη λύση ο αγώνας για τη μικρομεσαία αγροτιά

Σε δρόμους, λιμάνια και πλατείες κατεβαίνουν από αύριο Δευτέρα οι αγρότες, μετά από απόφαση της Πρωτοβουλίας στον Πλαταμώνα.
 Στις 11 το πρωί, τρακτέρ παρατάσσονται κατά μήκος της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στον κόμβο της Νίκαιας.
Στη συνάντηση του Πλαταμώνα συμμετείχαν εκπρόσωποι αγροτών από τον Έβρο έως την Κρήτη. Οι διαμαρτυρόμενοι εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να «παραλύσουν» τη χώρα, προαναγγέλλοντας μία «πολύ μεγάλη κινητοποίηση».

Αντιπροσωπεία των αγροτών θα έχουν αύριο συναντήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και το Φώτη Κουβέλη. Θα πραγματοποιήσουν επίσης επαφές στα υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.

                           Τα τρακτέρ στους δρόμους και στην Ήπειρο
Οργάνωση της πάλης συστήνοντας Αγροτικούς Συλλόγους, Επιτροπές αγώνα (όπου δεν υπάρχουν) με αγωνιστικό περιεχόμενο και ταξικό προσανατολισμό, ήταν οι αποφάσεις που πάρθηκαν στη σημερινή παναγροτική σύσκεψη της ΠΑΣΥ στη Ζίτσα Ιωαννίνων.
Συμμετείχαν κτηνοτρόφοι από χωριά της περιοχής και εκπρόσωποι Αγροτικών Συλλόγων Άρτας, Πρέβεζας, Αιτωλοακαρνανίας.
Την εισήγηση έκανε ο Νίκος Μωραΐτης, μέλος της γραμματείας της ΠΑΣΥ και βουλευτής του ΚΚΕ.
 Ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Νομού Ημαθίας, Κώστας Λιλιόπουλος,ο οποίος αναφέρθηκε σε αιτήματα του αγροτικού κλάδου που αφορούν το πετρέλαιο, το κόστος παραγωγής, τον ΦΠΑ και το Φορολογικό, δήλωσε:«Το αν θα φύγουν τα τρακτέρ από τους δρόμους, θα εξαρτηθεί από τις συναντήσεις που έχουν οριστεί με πολιτικούς αρχηγούς και υπουργούς. Αν δεν είναι ικανοποιητικό το αποτέλεσμα, κλείνουμε τους δρόμους επ΄ αόριστον.
Θα είμαστε παντού, στις εθνικές οδούς, στα λιμάνια, στα αεροδρόμια, στα τελωνεία, στα βόρεια σύνορα.
Είναι θέμα της κυβέρνησης κατά πόσο θα ικανοποιήσει τα αιτήματά μας. Εάν οι συναντήσεις αποβούν άκαρπες δεν θα περάσει κουνούπι»
Διαβάστε εδώ:ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ