Τίτλοι τέλους με τον Χρυσικό να οδηγείτε στις φυλακές για ανθρωποκτονία από πρόθεση του Θ. Γιαμπουράνη

Με οριακή πλειοψηφία το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Ναυπλίου έβαλε τίτλους τέλους σε μια  ιστορία που και σήμερα συζητιέται στο Κιάτο...και ενδεχομένως να συνεχίσει,σε ότι αφορά την εμπλοκή συνεργών στην πολύκροτη υπόθεση.
Αυτοκτονία ή έγκλημα ήταν το περιστατικό του θανάτου,του Θόδωρου Γιαμπουράνη,που εκτυλίχθηκε πριν 13 χρόνια;

 Το 2000 η Αστυνομία του Κιάτου,από την πρώτη στιγμή,επέμενε στην εκδοχή της αυτοκτονίας...Η οικογένεια του θύματος όμως δεν το έβαλε κάτω,έδειχνε τον δολοφόνο στο πρόσωπο του συνεταίρου του και πέτυχε  την ολική ανατροπή...Παρ' ότι το Δικαστήριο το 2005 έκρινε αθώο τον κύριο Χρυσικό.
Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κατέθεσε αίτηση αναίρεσης,η υπόθεση ξαναγύρισε στις αίθουσες των δικαστηρίων και η τελεσίδικη κρίση δικαίωσε την οικογένεια του θύματος.
Με οριακή πλειοψηφία 4-3 έκρινε τον Κώστα Χρυσικό ένοχο,για ανθρωποκτονία από πρόθεση και του επέβαλε κάθειρξη 20 ετών,χωρίς αναστολή.
 Οι κόρες του θύματος Γεωργία και Κατερίνα Γιαμπουράνη,όσο και ο αδερφός τους, Ηλίας Γιαμπουράνης δήλωσαν: «επιτέλους είμαστε δικαιωμένοι,αφού μετά από 13 χρόνια έλαμψε η αλήθεια και ένας εκ των δολοφόνων του πατέρα μας οδηγείται στη φυλακή».

Ο 60χρονος τότε επιχειρηματίας,Θόδωρος Γιαμπουράνης, είχε βρεθεί απαγχονισμένος μέσα στο εργοστάσιο που διατηρούσαν οι δύο άνδρες στο Μούλκι Κορινθιας.

 Σε ότι αφορά τα κίνητρα της δολοφονίας,κατά το σκεπτικό της απόφασης,ήταν οικονομικά και ειδικότερα αφορούσαν την μεταβίβαση μετρητών αλλά και ποσοστού της εταιρείας –εργοστάσιο «Άριστον-στον Χρυσικό
Για την μεταβίβαση φέρεται να συνέταξε το θύμα ένα πρόχειρο χαρτί,υπό την απειλή του Χρυσικού,ίσως  και άλλων ατόμων...