Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το εσωτερικό κενό καλύπτεται με την εξουσία,στο Δήμο Σικυωνίων ?...

Όχι ότι έχει καμιά ιδιαίτερη ειδησεογραφική ουσία,άλλα για το εθιμοτυπικό του πράγματος καταγράφουμε την ανά-κατά «νομή της εξουσίας» σε δημοτικό επίπεδο.
Για τον Δήμο Σικυωνίων  τα έχουμε ξαναπεί εδώ...
Κομπολόι με δυο χάντρες
τους παίζει ο Σπύρος!
Έχουν εξαφανιστεί από το πολιτικό λεξιλόγιο οι λέξεις «παραίτηση» και «συγγνώμη»,ενδεχομένως όχι αδίκως-σε ότι αφορά τις ενδοπαραταξιακές κόντρες της  πλειοψηφίας...
Δεδομένου ότι ο κύριος Χουσελάς,φρόντισε να βάλει τα πράγματα στην σωστή τους βάση...την πολιτική!
Με αποκλειστικές,καλοβαλμένες - με echo δηλώσεις του,σε τοπικό μέσο,αποσαφήνισε ότι:«Συμφωνώ με την «πολιτική» του δήμου»!
Παίρνοντας πίσω αυτά που έχει πει εδώ...
Αποδεικνύοντας στην πράξη ότι:«Το εσωτερικό κενό καλύπτεται με την εξουσία»!
 Αποφεύγοντας έτσι...ΣΥΡΙΖΑ ,το ενδεχόμενο να χαρακτηριστεί Ζαχαρόπουλος!
Την μετωπική στο κοινωνικό αλλά και ενωτικό forum δεν ξέρω πως θα αποφύγεις Βαγγέλη!
Κατά τ' άλλα  στο Δήμο Σικυωνίων πρόεδρος επανεξελέγη με 16 ψήφους επί των 25 παρόντων δημοτικών συμβούλων ο κ. Α. Λεονάρδος.
Αντιπρόεδρος επανεξελέγη ο κ. Χ. Βυτινιώτης, ενώ γραμματέας η κα Ελένη Καπαή.

Ελάχιστη ώρα διήρκησε η ειδική συνεδρίαση στην Κόρινθο, όπου με την παρουσία 39 παρόντων συμβούλων, επανεξελέγη ο κ. Ν. Σταυρέλης πρόεδρος του Δ.Σ., αντιπρόεδρος ο κ. Θ. Κουτσογκίλας και γραμματέας ο κ. Αλ. Γουγάς. Καμία αλλαγή δεν υπήρξε σε επίπεδο Αντιδημάρχων που παρέμειναν οι κ.κ. Χ. Καμπούρης, Χ. Χασικίδης, Γ. Φαρμάκης, Μ. Περόγαμβρος, Μ. Χατζής και Χ. Μελέτης
Οικονομική επιτροπή (τακτικά μέλη):
Από την πλειοψηφία• Σταύρος Κεφάλας• Δράκος Παναγιώτης• Φόρτης Φώτης
• Χριστοδουλόπουλος Χρήστος• Σίμος Κωνσταντίνος
Από την μειοψηφία• Καρπούζης Γρηγόρης• Κορδώσης Χρήστος• Χριστάκης Ηλίας
Επιτροπή ποιότητας ζωής (τακτικά μέλη)
Από την πλειοψηφία:• Μελέτης Χρήστος• Λαμπρινός Παναγιώτης• Φιλιπακόπουλος Γιώργος• Βατουσιάδης Νίκος
Από την μειοψηφία• Αθανασάκος• Γιάννου• Ρούκης

Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων
«Ευτράπελα» στην καταμέτρηση των ψήφων
Με «ευτράπελα» στην καταμέτρηση των ψήφων για το προεδρείο κύλησε η ειδική συνεδρίαση στο Δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων. Δεδομένου του κλίματος και της... αναστάτωσης που επικράτησε, ήταν το γεγονός ότι οι ψήφοι καταμετρήθηκαν αρκετές φορές μέχρι να ανακοινωθεί το επίσημο αποτέλεσμα για τον πρόεδρο. Τελικά, η Εκλογή μελών Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου (για το χρονικό διάστημα από 1/1/2013 έως τη λήξη της δημοτικής περιόδου) έχει ως εξής:
-Πρόεδρος: Νικολάου Σπυρίδων
-Αντιπρόεδρος: Πέρρας Σωτήριος
-Γραμματέας: Φίλης Παναγιώτης
Η Εκλογή τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου (για το χρονικό διάστημα από 1/1/2013 έως τη λήξη της δημοτικής περιόδου):
-Οικονομική Επιτροπή:
Τακτικά Μέλη:Δόσχορης Κων/νος, Βαρελάς Παναγιώτης, Πέτρου Δημήτριος, Στάμου Μαρία, Ράτης Σπυρίδων, Κούτμου Ευσταθία
Αναπληρωματικά Μέλη: Λούκας Λουκάς, Ψυχογιός Ανάργυρος, Λέζου Σταυρούλα, Γκιώνης Γεώργιος, Ασημακόπουλος Χρήστος
-Επιτροπή Ποιότητας Ζωής:
Τακτικά Μέλη:Δέδες Γεώργιος, Λόης Νικόλαος, Ψυχογιός Ανάργυρος, Στάμου Μαρία, Πρωτόπαππα Μαρία, Πετρίτσης Γεώργιος
Αναπληρωματικά Μέλη: Βαρελάς Παναγιώτης, Πέτρου Δημήτριος, Λέζου Σταυρούλα, Πέρρας Σωτήριος, Φίλης Παναγιώτης

Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης: Αλλαγή προέδρου
Αλλαγή προέδρου του Δ.Σ. είχαμε στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης με τη θέση να καταλαμβάνει με πρόταση του Δημάρχου και της πλειοψηφίας ο μέχρι προχθές Αντιδήμαρχος κ. Περικλής Μενούνος.
Αντιπρόεδρος εξελέγη ο κ. Β. Ανδριακόπουλος και γραμματέας ο κ. Αν. Γκιολής.

Στις Δημαιρεσίες του Δήμου Βέλου Βόχας της 6ης Ιανουαρίου 2013 για εκλογή Προεδρείου κ μελών Οικονομικής κ Επιτροπής Ποιότητας Ζωής εξελέγησαν (διαβαστε εδω...)

Δήμος Νεμέας: Νέος πρόεδρος και Αντιδήμαρχοι
Πρόεδρος του Δ.Σ. στο Δήμο Νεμέας εξελέγη ο κ. Ι. Σελλάς μετά από πρόταση της Δημοτικής πλειοψηφίας.
Αντιπρόεδρος εξελέγη ο κι. Ι. Βαφειάδης και γραμματέας η κα Παπαλαμπροπούλου Ελένη.
Ο Δήμαρχος όρισε και τους Αντιδημάρχους για την υπόλοιπη περίοδο μέχρι τις εκλογές που θα είναι οι κ.κ. Μάζος και Μπακασέτας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έτσι χάθηκε ο Καπετάν Πελοπίδας....

Πιτσιωτά:Ένα από τα δέκα ορεινά χωριά του Δήμου Αγίου Γεωργίου Τυμφρηστού του νομού Φθιώτιδος, χτισμένο σε μια ρεματιά, πλούσιο σε νερά,με τις βουνοπλαγιές κατάφυτες από βελανιδιές και έλατα.    Στα εξήντα σπίτια προπολεμικά κατοικούσαν 300 άτομα με 50 μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο                                                                                                  Και να μια μέρα χτυπά η καμπάνα πιο ζωηρά. Έχομε πόλεμο, επιστράτευση.                                         Αρκετοί στρατεύσιμοι πολέμησαν στο Αλβανικό μέτωπο και όλοι γύρισαν πίσω στο χωριό. Έχουμε κατοχή. Μα στο χωριό μας μόνο μια φορά πέρασε ένας λόχος Ιταλών και μετά όταν φούντωσε το αντάρτικο είχαμε ελεύθερη Ελλάδα. Ο Άρης Βελουχιώτης μετά την πρώτη του εμφάνιση στις 7 Ιούνη 1942 στη Δομνίστα συνεχίζει τις εμφανίσεις του από χωριό σε χωριό σε όλη την περιτυμφρήστεια περιοχή.
Θυμάμαι τότε ένα απόγευμα που με το χτύπημα της καμπάνας μαζευτήκαμε στο προαύλιο του Σχολείου όπου μας μίλησε ο Άρης. “Είμαστε μ…

Σάββας Κωφίδης: «Στη μάχη με τα τέρατα του κρατικού μηχανισμού, με τα τέρατα του φασισμού βγήκα νικητής, δεν έγινα ο ίδιος τέρας»

Μια διαφορετική συνέντευξη, με έναν από τους σημαντικότερους πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές, ο οποίος έχει ριζωθεί στις ψυχές και στις καρδιές εγχώριων φιλάθλων, κι όχι μόνο…  Ο Σάββας Κωφίδης, μεταξύ άλλων, μιλά για την αγαπημένη του μεταλλική σκηνή, τον πολιτισμό,αλλά και για τα καλά και τα… άρρωστα του ποδοσφαίρου… Επιπρόσθετα, συνθέτει και… κατεβάζει «ενδεκάδες» στο πιο ονειρικό παιχνίδι… Όλοι στις θέσεις σας, αρχίζει το «ματς»! -Σάββα, είσαι διαχρονικά μία από τις πιο… βαριές φανέλες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με την πολυετή και σπουδαία επαγγελματική σου πορεία / καριέρα, ως ποδοσφαιριστής και προπονητής, τι σε κάνει υπερήφανο και τι αντίστροφα σε απογοητεύει από το «βασιλιά» των σπορ, στη χώρα μας και παγκοσμίως; Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι, που προσφέρει έντονα συναισθήματα, τα οποία δύσκολα συναντάς σε άλλα αθλήματα. Η κοινωνικότητα και ο πολιτισμός που πηγάζει μέσα από το ποδόσφαιρο είναι πράγματα για τα οποία μπορεί να νοιώθω περήφανος, αλλά για τον μικροαστισμό κ…

Κωστουλάκης Κωνσταντίνος (Λευκός Αρκάδιος)

ΑΡΚΑΔΙΟΣ ΛΕΥΚΟΣ (1905-1983)
Ο Αρκάδιος Λευκός (πραγματικό όνομα Κωνσταντίνος Κωστουλάκης) γεννήθηκε στο Ρέθυμνο της Κρήτης.
Σπούδασε νομικά και εργάστηκε ως δικηγόρος και στη συνέχεια ως δημόσιος υπάλληλος σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, τη Θεσσαλονίκη και τέλος στην Αθήνα, όπου έζησε ως το θάνατό του.
Την πρώτη επίσημη εμφάνισή του στη λογοτεχνία πραγματοποίησε το 1932 με τη δημοσίευση σε συνέχειες στο περιοδικό Νέα Εστία της νουβέλας "Σε πόλεμο με τον εαυτό μου", η οποία έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους κριτικούς.
Ακολούθησε η έκδοση του μυθιστορήματος Κρίσις… στη Θεσσαλονίκη (1934) και τρία ακόμη μυθιστορήματα με μεγάλα χρονικά διαστήματα ανάμεσά τους, ως το 1971 οπότε τιμήθηκε με το δεύτερο κρατικό βραβείο μυθιστορήματος για το έργο του "Συλλογή από μαχαίρια", βράβευση η οποία προκάλεσε την οργισμένη αντίδρασή του.

Στο χώρο των λογοτεχνικών περιοδικών της εποχής οι εμφανίσεις του Λευκού σπανίζουν - κάποιες δημοσ…