Δυναμικό «παρών» και στα πέντε μπλόκα δίνουν οι αγρότες της Πελοποννήσου

 Στην Κορινθία μετά την κατάληψη των διοδίων Σπαθοβουνίου και την διανομή πορτοκαλιών στους διερχόμενους οδηγούς που έγιναν το Σάββατο,χθες Κυριακή οι αγρότες πήγαν στα διόδια Ζευγολατιού,στο 95ο χιλιόμετρο της ΕΟ Αθηνών-Πατρών και για μία ώρα περίπου σήκωσαν τις μπάρες αφήνοντας να περνούν χωρίς να πληρώνουν οι διερχόμενοι οδηγοί.
Στη συνέχεια, οι αγρότες αποχώρησαν χωρίς να δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα.
Σήμερα Δευτέρα στα δικαστήρια της Κορίνθου θα γίνει η δίκη των τεσσάρων αγροτών,που αναίτια συνελήφθησαν το απόγευμα της Πέμπτης στο μπλόκο του Βέλου.
Ειδικό πολιτικό βάρος για αυτό το περιστατικό έχουν οι πολιτικές δηλώσεις,από θέση κυβερνητικού εταίρου,του Πάνου Μπεγλίτη (δείτε εδώ)...«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα... τροφοδοτεί τον φαύλο κύκλο της τυφλής σύγκρουσης και φοβάμαι ότι τελικά ευνοεί τις πιο ακραίες ακροδεξιές δυνάμεις στην χώρα μας, δηλαδή την Χρυσή Αυγή»!

Στην υπόλοιπη Ελλάδα,χθες οι αγρότες της Νίκαιας συγκεντρώθηκαν αλλά δεν προχώρησαν σε αποκλεισμούς δρόμων,ενώ την Παρασκευή το βράδυ η συντονιστική επιτροπή αγώνα εξέδωσε ανακοίνωση (διαβάστε εδώ) καλώντας τους αγρότες,να συνεχίσουν ακόμα πιο μαζικά...
Στο ίδιο μήκος κύματος και η  ΠΑΣΥ (εδώ) που καλεί σε μαζική συμμετοχή,με φόντο την απεργία,στις 20 του Φλεβάρη.
Από σήμερα αρχίζουν κινητοποιήσεις και οι αγρότες της Κρήτης,ενώ στο Κάστρο θα συναντηθούν οι αγρότες της Στερεάς.
Ως προς τις κινητοποιήσεις των αγροτών των Σερρών και του Έβρου δεν έχει αλλάξει κάτι.
Από την άλλη πλευρά, στη Θεσσαλονίκη, οι αγρότες που βρίσκονταν στην περιοχή του αεροδρομίου, και συγκεκριμένα στη διασταύρωση «Πράσινα Φανάρια», αποφάσισαν να αποχωρήσουν, όπως άλλωστε είχε διαφανεί και το Σάββατο,από τη συνάντηση που είχαν με τον γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Ξενοφώντα Βεργίνη.

 Γενικότερα για το "τι μέλλει γενέσθαι"...Με ενδιαφέρον αναμένονται οι επαφές που θα έχουν σήμερα,στην Αθήνα,εκπρόσωποι των αγροτών από τα 34 μπλόκα της χώρας με εκπροσώπους της κυβέρνησης και των κομμάτων,πλην της Χρυσής Αυγής.