Ξηλώθηκε η επικεφαλής του Παναρκαδικού που «νομιμοποίησε» έλεγχο από την Χρυσή Αυγή

 Με απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου η Ελένη Σιουρούνη παύει να είναι πλέον διοικήτρια του Παναρκαδικού Νοσοκομείου και του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης. 
Η «καρατόμηση» της κ.Σιουρούνη ακολουθεί δύο περιστατικά:
*Αρχικά, την νυχτερινή εισβολή την Τετάρτη ομάδας μελών της Χρυσής Αυγής στο χώρο του νοσοκομείου, κατά την οποία «ελέγχθηκαν» τα χαρτιά αποκλειστικών νοσοκόμων ή συνοδών. Μάλιστα, κατά πληροφορίες σε τέσσερις περιπτώσεις άτομα που δεν υπάκουσαν εκδιώχθηκαν βίαια.
*Την επόμενη ημέρα, η κ.Σιουρούνη έδωσε κοινή συνέντευξη Τύπου με μέλη της Χρυσής Αυγής, «νομιμοποιώντας» την εισβολή με την δήλωση ότι έχει «κοινό στόχο» με το ακροδεξιό κόμμα όσον αφορά την αντιμετώπιση της παράνομης εργασίας.

Ανακοινώσεις που επέκριναν σφοδρά τη στάση της είχαν εκδόσει άμεσα τόσο ο τοπικός ιατρικός σύλλογος όσο και σωματεία εργαζόμενων στην Αρκαδία.

 Από την πλευρά της πάντως η κ.Σιουρούνη υποστηρίζει ότι παραφράστηκαν οι δηλώσεις της και έκανε λόγο για «κυνήγι μαγισσών».
Σε σχετική εκτενή ανακοίνωση είπε μεταξύ άλλων:
«...με αφορμή την τελευταία συνέντευξή μου και την επίσκεψη στο γραφείο μου, μελών της Χρυσής Αυγής, κάποιοι παρέφρασαν τη δήλωσή μου ότι «αντιμετωπίζω το θέμα της παράνομης εργασίας από κοινού με τους συνεργάτες μου και υπεύθυνους του νοσοκομείου», ως δήλωση δήθεν συνεργασίας μου με εξωνοσοκομειακούς και εξωθεσμικούς παράγοντες.
Όλοι οι καλόπιστοι συμπολίτες μας, γνωρίζουν ότι δεν την μοιράζομαι με κανέναν και ότι συνεργάζομαι μόνον με όσους μέσα ή πάνω από τον Νοσοκομείο, έχουν θεσμικό ρόλο για την λειτουργία του.
Μία ενδεχόμενη φραστική ατυχία θα ήταν ένα μικρό κακό.
Αλλά η λαϊκιστική και συκοφαντική εκμετάλλευσή της, είναι ένα τεράστιο ηθικό και πολιτικό ολίσθημα.
Στην μικρή μας πόλη, όλοι γνωρίζουν την προσήλωσή μου στην νομιμότητα, το Σύνταγμα και την Δημοκρατία.»