Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Για προκλητική συμπεριφορά κατηγορούν τον υφυπουργό Ανάπτυξης,γονείς και εκπαιδευτικοί

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, κ. ΣΚΟΡΔΑΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 6 ΜΗΝΕΣ ΣΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΩΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΑΡΧΩΝ
  Η μονομερής υπέρ των εργοδοτών, και προκλητική συμπεριφορά του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Σκορδά πιστοποιήθηκε για μια ακόμη φορά, και μάλιστα πανηγυρικά, την προηγούμενη εβδομάδα. Υπενθυμίζουμε πως ο κ. Υφυπουργός αγνοεί εδώ και 6 μήνες προσκλήσεις σε διάλογο τόσο της ΟΙΕΛΕ όσο και της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Ιδιωτικών Σχολείων  για το φλέγον ζήτημα των διδάκτρων και συνέχισε να τις αγνοεί, παρά τη δημόσια επιστολή – διαμαρτυρία που του απέστειλε η Ομοσπονδία
Αντιθέτως, η συνεχής επαφή και επικοινωνία του με τους σχολάρχες, όπως μαρτυρούσαν δημοσιεύματα του ημερήσιου τύπου, επιβεβαιώθηκε περίτρανα με την φυσική παρουσία του στην προ εβδομάδος Γενική Συνέλευση των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων.

Η απερίφραστη, εκ μέρους του κ. Υφυπουργού, περιφρόνηση των δύο εκ των τριών κοινωνικών εταίρων (εργαζόμενων και γονέων) δεν εκπλήσσει πλέον. Εντάσσεται προφανώς στην ακραία φιλεργοδοτική κουλτούρα του συγκεκριμένου πολιτικού άνδρα. Θεωρεί πως η μόνη κοινωνική ομάδα που πρέπει να ενισχυθεί για να ανταπεξέλθει τις συνέπειες της κρίσης είναι οι εργοδότες, υπέρ των οποίων νομοθετεί.
Η απελευθέρωση των διδάκτρων, άλλωστε, που δεν αποτέλεσε πρωτοβουλία της τρόικα, όπως εντέχνως διαρρέεται, αλλά ήταν αίτημα των εργοδοτών και εκπεφρασμένη άποψη του κ. Υφυπουργού, αυτό μαρτυρά.

Πρέπει, ωστόσο, να γίνει σαφές, ότι η απελευθέρωση των διδάκτρων δεν γίνεται, όπως ανακριβώς ο ΣΙΕΙΕ ισχυρίζεται, για να αποτυπωθεί δήθεν η μείωσή τους, ώστε να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της κρίσης, αλλά προκειμένου να κατοχυρωθούν τα προνόμια των επιχειρηματιών των ιδιωτικών σχολείων και μετά την κρίση.
Σε περίπτωση σταθεροποίησης της οικονομίας η εκ νέου εκτόξευση των διδάκτρων – όπως είχε συμβεί και τη περίοδο 2005-2010 – είναι παραπάνω από βέβαιη, με αποτέλεσμα κέρδη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για τους σχολάρχες, οι οποίοι ήδη έχουν ευεργετηθεί από τη δραματική συρρίκνωση κατά 20-40% των αποδοχών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.
Επομένως, η πολιτική πρακτική του κ. Υφυπουργού ένα μόνον στόχο εξυπηρετεί, την προκλητική πριμοδότηση μιας ολιγομελούς κοινωνικής ομάδας που ελάχιστα έχει θιγεί από την κρίση, όπως αποδεικνύουν επιστημονικές έρευνες 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έτσι χάθηκε ο Καπετάν Πελοπίδας....

Πιτσιωτά:Ένα από τα δέκα ορεινά χωριά του Δήμου Αγίου Γεωργίου Τυμφρηστού του νομού Φθιώτιδος, χτισμένο σε μια ρεματιά, πλούσιο σε νερά,με τις βουνοπλαγιές κατάφυτες από βελανιδιές και έλατα.    Στα εξήντα σπίτια προπολεμικά κατοικούσαν 300 άτομα με 50 μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο                                                                                                  Και να μια μέρα χτυπά η καμπάνα πιο ζωηρά. Έχομε πόλεμο, επιστράτευση.                                         Αρκετοί στρατεύσιμοι πολέμησαν στο Αλβανικό μέτωπο και όλοι γύρισαν πίσω στο χωριό. Έχουμε κατοχή. Μα στο χωριό μας μόνο μια φορά πέρασε ένας λόχος Ιταλών και μετά όταν φούντωσε το αντάρτικο είχαμε ελεύθερη Ελλάδα. Ο Άρης Βελουχιώτης μετά την πρώτη του εμφάνιση στις 7 Ιούνη 1942 στη Δομνίστα συνεχίζει τις εμφανίσεις του από χωριό σε χωριό σε όλη την περιτυμφρήστεια περιοχή.
Θυμάμαι τότε ένα απόγευμα που με το χτύπημα της καμπάνας μαζευτήκαμε στο προαύλιο του Σχολείου όπου μας μίλησε ο Άρης. “Είμαστε μ…

Σάββας Κωφίδης: «Στη μάχη με τα τέρατα του κρατικού μηχανισμού, με τα τέρατα του φασισμού βγήκα νικητής, δεν έγινα ο ίδιος τέρας»

Μια διαφορετική συνέντευξη, με έναν από τους σημαντικότερους πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές, ο οποίος έχει ριζωθεί στις ψυχές και στις καρδιές εγχώριων φιλάθλων, κι όχι μόνο…  Ο Σάββας Κωφίδης, μεταξύ άλλων, μιλά για την αγαπημένη του μεταλλική σκηνή, τον πολιτισμό,αλλά και για τα καλά και τα… άρρωστα του ποδοσφαίρου… Επιπρόσθετα, συνθέτει και… κατεβάζει «ενδεκάδες» στο πιο ονειρικό παιχνίδι… Όλοι στις θέσεις σας, αρχίζει το «ματς»! -Σάββα, είσαι διαχρονικά μία από τις πιο… βαριές φανέλες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με την πολυετή και σπουδαία επαγγελματική σου πορεία / καριέρα, ως ποδοσφαιριστής και προπονητής, τι σε κάνει υπερήφανο και τι αντίστροφα σε απογοητεύει από το «βασιλιά» των σπορ, στη χώρα μας και παγκοσμίως; Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι, που προσφέρει έντονα συναισθήματα, τα οποία δύσκολα συναντάς σε άλλα αθλήματα. Η κοινωνικότητα και ο πολιτισμός που πηγάζει μέσα από το ποδόσφαιρο είναι πράγματα για τα οποία μπορεί να νοιώθω περήφανος, αλλά για τον μικροαστισμό κ…

Κωστουλάκης Κωνσταντίνος (Λευκός Αρκάδιος)

ΑΡΚΑΔΙΟΣ ΛΕΥΚΟΣ (1905-1983)
Ο Αρκάδιος Λευκός (πραγματικό όνομα Κωνσταντίνος Κωστουλάκης) γεννήθηκε στο Ρέθυμνο της Κρήτης.
Σπούδασε νομικά και εργάστηκε ως δικηγόρος και στη συνέχεια ως δημόσιος υπάλληλος σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, τη Θεσσαλονίκη και τέλος στην Αθήνα, όπου έζησε ως το θάνατό του.
Την πρώτη επίσημη εμφάνισή του στη λογοτεχνία πραγματοποίησε το 1932 με τη δημοσίευση σε συνέχειες στο περιοδικό Νέα Εστία της νουβέλας "Σε πόλεμο με τον εαυτό μου", η οποία έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους κριτικούς.
Ακολούθησε η έκδοση του μυθιστορήματος Κρίσις… στη Θεσσαλονίκη (1934) και τρία ακόμη μυθιστορήματα με μεγάλα χρονικά διαστήματα ανάμεσά τους, ως το 1971 οπότε τιμήθηκε με το δεύτερο κρατικό βραβείο μυθιστορήματος για το έργο του "Συλλογή από μαχαίρια", βράβευση η οποία προκάλεσε την οργισμένη αντίδρασή του.

Στο χώρο των λογοτεχνικών περιοδικών της εποχής οι εμφανίσεις του Λευκού σπανίζουν - κάποιες δημοσ…