Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Και "σερίφη" και "μπακάλη" ...δήμαρχο,θέλουν τον Αννίβα,στη Βόχα!

Να αναλάβει πρωτοβουλία για την δημιουργία δημοτικής αγοράς χωρίς μεσάζοντες ζητά με ανοιχτή επιστολή της η Τοπική Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Βέλου Βόχας από τον δήμαρχο Αννίβα Παπακυριάκο λόγω της οικονομικής κρίσης και της ανεχειας που βιώνει η η κοινωνία.
Στην επιστολή που υπογράφει ο κύριος  Αντώνης Πρεντάκης ,ως γραμματέας της  Τ.Ο. αναφέρει:

«Η χώρα μας βιώνει μια ανθρωπιστική κρίση χωρίς προηγούμενο.
400.000 οικογένειες δεν έχουν ούτε έναν εργαζόμενο, οι άνεργοι ξεπέρασαν το 1,5 εκατομμύριο και οι μερικώς απασχολούμενοι (200-400€ το μήνα) φτάνουν το 1 εκατομμύριο.
Μπροστά σ'αυτή την κατάσταση η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να παίξει έναν αποφασιστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της φτώχειας και της εξαθλίωσης του λαού.
Ήδη σε πολλούς Δήμους της χώρας έχουν δημιουργηθεί δομές κοινωνικής αλληλεγγύης.

Στις συναντήσεις που είχαν με τον κ. Δήμαρχο το τελευταίο τετράμηνο αντιπροσωπείες της Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, έχει τεθεί το θέμα της άμεσης υποστήριξης της οργάνωσής μας και άλλων ενεργών πολιτών σε κάθε τέτοια πρωτοβουλία του Δήμου με προσφορά εθελοντικής εργασίας.
Είδαμε στα πρακτικά του Δ.Σ. της 6/3/2013, ότι έχει προχωρήσει η οργάνωση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και πως θα αρχίσει τη λειτουργία του μέχρι το Πάσχα. Παρ'όλο που θεωρούμε πως έχει καθυστερήσει πολύ, θέλουμε να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας γιαυτή την απόφαση. Θα θέλαμε όμως να διατυπώσουμε την απορία μας στο ότι εδώ και 4 μήνες δεν ήλθε σε επαφή μαζί μας η αρμόδια αντιδήμαρχος, παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις.
Δεν ενδιαφέρει το Δήμο η συμμετοχή εθελοντών πολιτών στη διεκπεραίωση του κοινωνικού του έργου;

Επειδή ένας από τους βασικούς πολιτικούς μας στόχους είναι το σταμάτημα της κοινωνικής καταστροφής, που δε σχετίζεται με τις πολιτικές προτιμήσεις των δοκιμαζόμενων πολιτών, θέλουμε να συνεισφέρουμε στην ανάπτυξη της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου με την παρακάτω πρόταση.

• Να δημιουργηθεί και στο Δήμο μας «Δημοτική Αγορά χωρίς μεσάζοντες».
• Η «αγορά» αυτή μπορεί να λειτουργεί κάθε Κυριακή στο Βραχάτι (που δεν έχει Λαϊκή Αγορά)
• Στη Δημοτική Αγορά θα μπορούν να συμμετέχουν μόνο παραγωγοί σε προτεραιότητα της περιοχής μας αλλά και ευρύτερα.
• Η Αγορά θα εποπτεύεται από αντιπροσωπευτική Επιτροπή του Δήμου που θα δίνει τις σχετικές άδειες συμμετοχής στους ενδιαφερόμενους παραγωγούς και θα συμφωνεί μαζί τους το εύρος των τιμών των προς πώληση ειδών.
• Στην Επιτροπή αυτή πρέπει να συμμετέχουν και εκπρόσωποι των καταναλωτών τους οποίους καλούμε να οργανωθούν και να διεκδικήσουν αποφασιστικό λόγο.
• Τα προϊόντα που θα πωλούνται θα είναι βασικά γεωργικά και κτηνοτροφικά, αλλά δεν αποκλείονται και άλλα βιομηχανικά προϊόντα εφ'όσον παράγονται στην περιοχή μας.
• Μελλοντικά η αγορά αυτή θα μπορούσε να αποκτήσει και μια λειτουργία ανταλλαγής προϊόντων.
• Στη δημιουργία της Αγοράς αυτής θα βοηθήσει αποφασιστικά η συνεργασία των φορέων των παραγωγών της περιοχής μας.
• Πρέπει να αξιοποιηθεί η εμπειρία από άλλους Δήμους της Χώρας που έχουν δημιουργήσει αντίστοιχες Αγορές. Οι Δήμοι Παπάγου-Χολαργού, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Πυλαίας, Νέας Σμύρνης, Πετρούπολης, Λυκόβρυσης-Πεύκης και πολλοί άλλοι έχουν ξεκινήσει παρόμοιες πρωτοβουλίες.
• Αλλά και πρωτοβουλίες ομάδων πολιτών, όπως των κατοίκων Κέντρου Θες/νίκης, οι Αστικοί Συνεταιρισμοί «χωρίς μεσάζοντες» Χαλανδρίου και Νέας Μάκρης και άλλων, έρχονται να διευρύνουν τα δίκτυα αλληλεγγύης.

Προτείνουμε να τεθεί προς συζήτηση και απόφαση στο Δ.Σ. του Δήμου μας.

Είμαστε στη διάθεσή σας να υποστηρίξουμε λεπτομερώς την πρότασή μας αυτή καθώς και κάθε άλλη πρωτοβουλία στον τομέα αυτό.» 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έτσι χάθηκε ο Καπετάν Πελοπίδας....

Πιτσιωτά:Ένα από τα δέκα ορεινά χωριά του Δήμου Αγίου Γεωργίου Τυμφρηστού του νομού Φθιώτιδος, χτισμένο σε μια ρεματιά, πλούσιο σε νερά,με τις βουνοπλαγιές κατάφυτες από βελανιδιές και έλατα.    Στα εξήντα σπίτια προπολεμικά κατοικούσαν 300 άτομα με 50 μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο                                                                                                  Και να μια μέρα χτυπά η καμπάνα πιο ζωηρά. Έχομε πόλεμο, επιστράτευση.                                         Αρκετοί στρατεύσιμοι πολέμησαν στο Αλβανικό μέτωπο και όλοι γύρισαν πίσω στο χωριό. Έχουμε κατοχή. Μα στο χωριό μας μόνο μια φορά πέρασε ένας λόχος Ιταλών και μετά όταν φούντωσε το αντάρτικο είχαμε ελεύθερη Ελλάδα. Ο Άρης Βελουχιώτης μετά την πρώτη του εμφάνιση στις 7 Ιούνη 1942 στη Δομνίστα συνεχίζει τις εμφανίσεις του από χωριό σε χωριό σε όλη την περιτυμφρήστεια περιοχή.
Θυμάμαι τότε ένα απόγευμα που με το χτύπημα της καμπάνας μαζευτήκαμε στο προαύλιο του Σχολείου όπου μας μίλησε ο Άρης. “Είμαστε μ…

Σάββας Κωφίδης: «Στη μάχη με τα τέρατα του κρατικού μηχανισμού, με τα τέρατα του φασισμού βγήκα νικητής, δεν έγινα ο ίδιος τέρας»

Μια διαφορετική συνέντευξη, με έναν από τους σημαντικότερους πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές, ο οποίος έχει ριζωθεί στις ψυχές και στις καρδιές εγχώριων φιλάθλων, κι όχι μόνο…  Ο Σάββας Κωφίδης, μεταξύ άλλων, μιλά για την αγαπημένη του μεταλλική σκηνή, τον πολιτισμό,αλλά και για τα καλά και τα… άρρωστα του ποδοσφαίρου… Επιπρόσθετα, συνθέτει και… κατεβάζει «ενδεκάδες» στο πιο ονειρικό παιχνίδι… Όλοι στις θέσεις σας, αρχίζει το «ματς»! -Σάββα, είσαι διαχρονικά μία από τις πιο… βαριές φανέλες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με την πολυετή και σπουδαία επαγγελματική σου πορεία / καριέρα, ως ποδοσφαιριστής και προπονητής, τι σε κάνει υπερήφανο και τι αντίστροφα σε απογοητεύει από το «βασιλιά» των σπορ, στη χώρα μας και παγκοσμίως; Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι, που προσφέρει έντονα συναισθήματα, τα οποία δύσκολα συναντάς σε άλλα αθλήματα. Η κοινωνικότητα και ο πολιτισμός που πηγάζει μέσα από το ποδόσφαιρο είναι πράγματα για τα οποία μπορεί να νοιώθω περήφανος, αλλά για τον μικροαστισμό κ…

Πέντε εμβληματικές νίκες του Ολυμπιακού με τον Λεμονή στον πάγκο

Στο πρόσωπο του Τάκη Λεμονή βρήκε τελικά ο Ολυμπιακός τον άνθρωπο που θα προσπαθήσει να κάνει πραγματικότητα το νταμπλ, σε μια χρονιά που τα προβλήματα στους πρωταθλητές έκαναν την εμφάνισή τους με το καλημέρα.
Ο στρατιώτης –κατά δήλωσή του- της ομάδας του Πειραιά θα προσπαθήσει να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο από τον Γενάρη και έπειτα, όταν η ομάδα άρχισε να χάνει τον χαρακτήρα της και να δημιουργεί ένα αρνητικό σερί ηττών.

Ο Λεμονής λοιπόν κλήθηκε να πάρει τις νίκες που θα οδηγήσουν τον Ολυμπιακό την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου.  Σίγουρα θα χρειαστεί τρεις στο πρωτάθλημα προκειμένου να το εξασφαλίσει και μαθηματικά, ενώ στο κύπελλο ίσως να τον βολέψουν και οι ισοπαλίες, αφού ένα εκτός έδρας γκολ σε τέτοιες διοργανώσεις μπορεί να χρίσει το νικητή.

Με βάση τα παραπάνω, ο Τάκης Λεμονής ήρθε μέχρι το καλοκαίρι –αρχικά- με σκοπό να κυνηγήσει νίκες. Κάτι που έχει κάνει και στο παρελθόν, καταφέρνοντάς τα μια χαρά. Ας θυμηθούμ…