Την Κυριακή το βράδυ γράφτηκε η πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της ΑΕΚ ...

Τα όσα εφιαλτικά συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής στο Ολυμπιακό Στάδιο,με την διακοπή του αγώνα της  Ένωσης με τον Πανθρακικό,αλλά και τα τζογαδόρικα παιχνίδια των επιτήδειων της ποδοσφαιρικής πιάτσας και όχι μόνο...οδηγούν το ιστορικό σωματείο της "πόλης" στη Β' Εθνική !
Το μέλλον της πλέον μοιάζει αβέβαιο και αυτοί που πονάνε πραγματικά τούτες τις ώρες είναι οι φίλαθλοί της που την αγαπάνε.
Και φάνηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ποιοι νοιάζονται για την ΑΕΚ και ποιοι αδιαφορούν πλήρως γι' αυτήν.
Από τη μία μεριά φίλαθλοι που κλαίνε, που κοιτάνε στο έδαφος.
Φίλαθλοι που το βλέμμα τους χάνεται στο άπειρο.
Μικρά παιδιά που κοιτάνε με δέος το χάος που εξελίσσεται μπροστά στα μάτια τους...
Από την άλλη άτομα που παίρνουν στο κυνήγι ποδοσφαιριστές, σπάνε οτιδήποτε βρίσκουν μπροστά τους,κλέβουν παπούτσια και αθλητικό υλικό από τους πάγκους της  ΑΕΚ που επί 54 συναπτά έτη συνεχούς παρουσίας στην ελίτ του ποδοσφαίρου αποτελούσε σημείο αναφοράς και ιστορικής μνήμης  των ξεριζωμένων...

* Η ΑΕΚ βρίσκεται στην 3η θέση της συνολικής βαθμολογίας από το 1959-1960 με 3374 πόντους, με τον ΠΑΟΚ να ακολουθεί αρκετά μακριά με 2841 πόντους.

Αυτά όμως επιφυλάσσει ο κερδοφόρος "επαγγελματισμός" και η κατευθυνόμενη οπαδοποίηση - μη εξαιρουμένης και αυτής της πολιτικής ...
Σε αυτό το κλίμα "μανατζαρέοι" και λοιπά παράσιτα που λυμαίνονται το χώρο του ποδοσφαίρου,επιφύλαξαν στην ΑΕΚ τύχη ανάλογη με αυτή του Απόλλωνα Σμύρνης,όταν το 1969 η χούντα το'στριψε - γιατί έτσι γούσταρε να τον ρίξει στη δεύτερη κατηγορία.
Η ΑΕΚ, λοιπόν, ακολουθεί το δρόμο του Απόλλων Αθηνών,αλλά και του Ηρακλή το 1980, του Εθνικού Πειραιώς το 1990, του Πανιώνιου το 1992 και του Άρη το 1997.
                                                           Το χρονικό...
-Το 1969 και εν μέσω χούντας ο Απόλλων υποβιβάστηκε στην δεύτερη κατηγορία με στρίψιμο δραχμής!
Την αμέσως επόμενη σεζόν πάντως ανέβηκε εκ νέου στην Α Εθνική.
-Το 1979-1980 ο Ηρακλής αν και 8ος υποβιβάζεται στη δεύτερη κατηγορία, καθώς ο αμυντικός του ΠΑΟΚ, Φιλώτας Πέλλιος κατήγγειλε ότι ο τότε πρόεδρος του Ηρακλή Κώστας Περτσινίδης επιχείρησε να τον δωροδοκήσει για να έχει μειωμένη απόδοση στη ρεβάνς του ημιτελικού κυπέλλου.
-Το 1990 ο Εθνικός αν και τα προηγούμενα χρόνια τα πήγαινε περίφημα, υποβιβάστηκε ως τελευταίος στη βαθμολογία για πρώτη φορά στην ιστορία του. Στη συνέχεια επανήλθε για κάποια χρόνια, όμως τα προβλήματα τον έριξαν και πάλι.
-Το 1992 ο Πανιώνιος που τα προηγούμενα δυο χρόνια πραγματοποιούσε εξαιρετικές εμφανίσεις (με τον Μαύρο να αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ), έπεσε για πρώτη φορά στην ιστορία του αν και είχε στο ρόστερ τον Πάντιτς.
-Το 1997 με τους Δέλλα, Κοφίδη στο ρόστερ ήταν η σειρά του Άρη να πέσει για πρώτη φορά στην Β Εθνική, με αφαίρεση βαθμών λόγω μη προσκόμισης των δελτίων των ποδοσφαιριστών πριν από αγώνα, όπου και παρέμεινε για μία σεζόν.