Παραμένει... εικόνισμα ο Ντιεγκο!

Ο 22χρονος Μάριο Γκετσε έκανε το στοπαρισμα της ζωής του στο 113? του τελικού και με ιδανικό αριστερό βολε (αλά Μεσι) κατάφερε να γράψει το όνομα του με χρυσα γράμματα στα βιβλία του ποδοσφαίρου. Χάρισε στη Γερμανία το 4ο Μουντιάλ της ιστορίας της, ενώ ο ίδιος έχει όλα τα χρονικά περιθώρια να το επαναλάβει.
Ο 27χρονος Λιονέλ Μεσι, ο ποδοσφαιριστής που σε συλλογικό επίπεδο τα έχει κερδίσει όλα με την Μπαρτσελονα, παρέμεινε στη σκιά του Ντιεγκο Μαραντονα στην Αργεντινή και είναι πολύ πιθανό να μην τα καταφέρει ούτε το 2018 στη Ρωσία στα 31 του. 
γράφει ο
Δ.Παπανικολάου
Τέτοιον... αόρατο ποδοσφαιριστή, στα κυβικά του Μεσι, νομίζω οτι δεν έχουμε ξαναδεί σε τελικό παγκόσμιου κυπέλλου. Οι συμπαίκτες του κατέθεσαν την ψυχή τους στον αγωνιστικό χώρο του Μαρακανα για να σηκώσουν την κούπα και ο Μεσι περπατούσε προκλητικά αδιάφορα μέσα στο γήπεδο.
Πόσο λοιπόν, να αντέξεις σε δυο συνεχόμενα ματς με παράταση όταν παίζεις με δέκα! Η ευκαιρία του Μεσι να γίνει ο απόλυτος ήρωας της Αργεντινης πέρασε απο μπροστά του και χάθηκε. Ούτε καν προσπάθησε να την ακουμπήσει. Αντίθετα ο Μασερανο το έπραξε και λίγο ελλειψε να γίνει αυτός ο νέος... Τσε.
Η Αργεντινή πάντως δεν έγινε Βραζιλία στις ορέξεις των Γερμανών. Έκλεισε τους χώρους στην άμυνα της και δυσκόλεψε αφάνταστα το φαβορί που ήταν αναμφίβολα η Γερμανία. Ωστόσο, επιθετικά έτυχε να πέσει πάνω στη φουρνιά του μέτριου Ιγκουαιν και των κακών Αγκουερο και Παλασιο.
Απο την άλλη, οι νέοι πρωταθλητές κόσμου πήραν τον τίτλο γιατί ήταν η καλύτερη ομάδα στη μεγαλύτερη διάρκεια του τουρνουά και γιατί δικαιώθηκαν για την επιμονή τους σε μια σειρά γεγονότων:
-Γιατί κράτησαν τον Λεβ και το υπόλοιπο τεχνικό τημ παρά τις συνεχόμενες αποτυχίες σε δυο Euro κι ένα Μουντιάλ.
-Γιατί επένδυσαν 25 εκ ευρώ και δημιούργησαν 131 αθλητικά κέντρα σε όλη τη Γερμανία, ώστε να παίζεται ποδόσφαιρο απο όλες τις ηλικίες με τον τροπο που έχει επιλέγει απο την ομοσπονδία και τους τεχνικούς της.
-Γιατί συνεργάζονται με το πανεπιστήμιο της Κολωνιάς που τους δίνει στο... πιάτο όλα τα στοιχεία των αντιπάλων τους.
-Γιατί αυτά τα στοιχεία και τα ατομικά κάθε αντιπάλου ποδοσφαιριστή στέλνονται στα e-mail των παικτών της Γερμανίας για να ξέρουν τι θα αντιμετωπίσουν.
-Γιατί η Γερμανία επένδυσε χτιζοντας ένα δικό της προπονητικό κέντρο και ένα δικό της ξενοδοχείο στη Βραζιλία με στόχο να φτάσει μέχρι το τέλος, να σηκώσει το κύπελλο και να ραψει το 4ο αστέρι στη φανέλα της.
-Και γιατί μέσω των social media, φρόντισε να κερδίσει τους Βραζιλιάνους στις εξέδρες ώστε να την υποστηρίξουν ακόμα και μετά τα 7 γκολ που έβαλαν στην ομάδα τους!
Κατα συνέπεια για τους Γερμανούς δεν έτυχε, αλλα πέτυχε! Για την Αργεντινή όλα θα ήταν διαφορετικά, αν ο Μεσι έμοιαζε με τον ποδοσφαιριστή που έχουμε γνωρίσει στη Μπαρτσα και όχι η σκιά του!
πηγή:novasports.gr