Πέντε εμβληματικές νίκες του Ολυμπιακού με τον Λεμονή στον πάγκο

Στο πρόσωπο του Τάκη Λεμονή βρήκε τελικά ο Ολυμπιακός τον άνθρωπο που θα προσπαθήσει να κάνει πραγματικότητα το νταμπλ, σε μια χρονιά που τα προβλήματα στους πρωταθλητές έκαναν την εμφάνισή τους με το καλημέρα.
Ο στρατιώτης –κατά δήλωσή του- της ομάδας του Πειραιά θα προσπαθήσει να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο από τον Γενάρη και έπειτα, όταν η ομάδα άρχισε να χάνει τον χαρακτήρα της και να δημιουργεί ένα αρνητικό σερί ηττών.

Ο Λεμονής λοιπόν κλήθηκε να πάρει τις νίκες που θα οδηγήσουν τον Ολυμπιακό την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου.  Σίγουρα θα χρειαστεί τρεις στο πρωτάθλημα προκειμένου να το εξασφαλίσει και μαθηματικά, ενώ στο κύπελλο ίσως να τον βολέψουν και οι ισοπαλίες, αφού ένα εκτός έδρας γκολ σε τέτοιες διοργανώσεις μπορεί να χρίσει το νικητή.

Με βάση τα παραπάνω, ο Τάκης Λεμονής ήρθε μέχρι το καλοκαίρι –αρχικά- με σκοπό να κυνηγήσει νίκες. Κάτι που έχει κάνει και στο παρελθόν, καταφέρνοντάς τα μια χαρά. Ας θυμηθούμε λοιπόν τις πέντε πιο εμβληματικές νίκες του Ολυμπιακού, με τον Sir Τάκης στον πάγκο του:

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-4.

Ήταν 21η Μαρτίου του 2001 όταν ο Ολυμπιακός πήγαινε στη Λεωφόρο με σκοπό να πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ χωρίς να δεχτεί τέρμα, στον επαναληπτικό αγώνα για τα προημιτελικά του κυπέλλου. Στο πρώτο ματς ο Παναθηναϊκός είχε αποσπάσει ισοπαλία στο ΟΑΚΑ με γκολ του Λυμπερόπουλου.

Ο μεγάλος «πονοκέφαλος» του Λεμονή άκουγε στο όνομα Πρέντραγκ Τζότρτζεβις. Ο Έλληνας τεχνικός χρησιμοποίησε στη θέση του τον Λουτσιάνο και  Βραζιλιάνος έκανε ένα εξαιρετικό ματς, οδηγώντας τον Ολυμπιακό στο… επικό 1-4.

Βέρνερ Βρέμης – Ολυμπιακός 1-3

Ήταν 3 Οκτωβρίου του 2007 όταν ο Ολυμπιακός έπειτα από 32 προσπάθειες κατάφερε να κερδίσει τον πρώτο του εκτός έδρας αγώνα στο Champions League. Οι «ερυθρόλευκοι» έσπασαν την κατάρα με τον Τάκη Λεμονή στον πάγκο τους, σε μια βραδιά που στο πρώτο ημίχρονο οι Γερμανοί έχαναν τη μια ευκαιρία πίσω από την άλλη και στο δεύτερο ο Ολυμπιακός κατάφερε να «λυγίσει» την πανίσχυρη εκείνα τα χρόνια Βέρντερ. Το πρώτο διπλό του Ολυμπιακού στη διοργάνωση φέρει την σφραγίδα του Έλληνα τεχνικού.

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 6-1

Το ημερολόγιο έγραφε 24/01/2001. Ήταν η πρώτη επαφή του Τάκη Λεμονή με τους θριάμβους στα ντέρμπι ως προπονητής. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για τη δεύτερη φάση του κυπέλλου και ο πίνακας γράφει 6-1. Η βραδιά γίνεται σύνθημα στα χείλη των οπαδών που ακόμα και σήμερα τραγουδούν «βάλτε τον Ηλία (Ατματσίδη) στο ρολόι, να μετράει πόσα τρώει». Γεωργάτος, Ζιοβάνι (2), Οφορίκουε, Άλβες και Γιαννακόπουλος ενώ για την ΑΕΚ είχε σκοράρει ο Μαλαδένης.

Ολυμπιακός – Βέρντερ Βρέμης 3-0

Οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας κερδίσει εκτός τους Γερμανούς τους περιμένουν στο «Γ. Καραϊσκάκης» την τελευταία αγωνιστική και με ισοπαλία σφραγίζουν το εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης. Ο Ολυμπιακός τελικά ανοίγει στο 12’ το σκορ με έναν κεραυνό του Στολτίδη, διπλασιάζει τα τέρματά του με τον Κοβάσεβοιτς, ενώ στο τέλος του αγώνα ο Στολτίδης ολοκληρώνει τον θρίαμβο.

Λάτσιο – Ολυμπιακός 1-2

Ένα περίπου μήνα μετά το πρώτο διπλό του Ολυμπιακού στο Champions League, ακολουθεί και ο θρίαμβος επί της Λάτσιο. Οι «ερυθρόλευκοι» μένουν πίσω στο σκορ από τον Πάντεφ, όμως με γκολ των Γκαλέτι και Κοβάσεβιτς κάνουν την ανατροπή και παίρνουν αυτοί τη νίκη που αργότερα τους οδήγησε στα νοκ άουτ παιχνίδια.