Άγρια σύγκρουση στο ΠΑΣΟΚ

 Στη συνάντηση εργασίας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τους βουλευτές που εξέλεξε το Κίνημα, στις 10πμ την Τετάρτη,θα λύσουν τους λογαριασμούς τους ο Ευάγγελος Βενιζέλος και οι κορυφαίοι του κόμματος. 
 Το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να κοπεί στα δύο με αφορμή τη συμμετοχή ή μη πολιτικών προσώπων στην υπό συγκρότηση κυβέρνηση με τη ΝΔ και τη ΔΗΜΑΡ. Στη συνεδρίαση της γραμματείας το απόγευμα της Τρίτης κορυφαία στελέχη τόνισαν ότι "εμείς ψήφο εμπιστοσύνης σε Μαραβέγιες και Ζαννιάδες δε δίνουμε", εξηγώντας ότι μια κυβέρνηση με αυτή τη σύνθεση θα είναι ευάλωτη. Έκαναν έτσι μια ύστατη προσπάθεια να πείσουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο για την ανάγκη να σχηματιστεί μία πραγματική εθνική Ελλάδος στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτό το μήκος κύματος κινούνται οι Ανδρέας Λοβέρδος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Πέτρος Ευθυμίου. Αντίστοιχη άποψη έχει εκφράσει στο πρόσφατο παρελθόν και η Άννα Διαμαντοπούλου."Για το καλό της πατρίδας" είπαν και προς στιγμήν πίστεψαν ότι είχαν αλλάξει γνώμη στον πρόεδρο του κόμματος, ο οποίος τους ζήτησε να τον εξουσιοδοτήσουν για τους σχετικούς χειρισμούς. Αλλά η απογευματινή δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου διέψευσε τις προσδοκίες τους. Αιτία είναι οι αντιδράσεις βενιζελικών στελεχών που ούτε που θέλουν να ακούσουν για συμμετοχή πρώην υπουργών στην κυβέρνηση. Η αντίδραση αυτή θα εκφραστεί και επισήμως την Τετάρτη. Ήδη συνεργάτες του προέδρου του προτείνουν να κάνει ρελάνς και να προτείνει "τη συμμετοχή νέων στελεχών και όχι φθαρμένων πρώην υπουργών".

Το ερώτημα, όμως, είναι τι θα γίνει αν κάποιοι βάλουν θέμα ψηφοφορίας. Σε μία τέτοια περίπτωση, αν και η διαδικασία δεν το επιτρέπει, το ΠΑΣΟΚ μπορεί να τραυματιστεί, μέχρι και να διασπαστεί. Όσοι συγκροτούν τη διαφορετική άποψη διευκρινίζουν ότι δεν εννοούν τους εαυτούς τους. Ότι θα ήθελαν στην κυβέρνηση τους προέδρους των κομμάτων, ώστε η χώρα να έχει πραγματική ευκαιρία να βγει από την κρίση.