Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ Θ. ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΟΝΙΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ

Καταγγέλλω την τρομοκρατική πράξη της εργοδοσίας που κατασκευάζει το φράγμα του Ασωπού στην Κόρινθο, η οποία έδιωξε τους εργάτες από το εργοτάξιο του Ασωπού για να μην τους βρει η
αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που σήμερα πήγε στο εργοτάξιο, μπλοκάροντας τα αυτοκίνητα της αποστολής στον χωματόδρομο.
 Όταν ρωτήσαμε τους εργάτες γιατί φεύγουν από την δουλειά τους στις 11.20’ το πρωί μας απάντησαν ότι τους έδιωξαν για να πάνε να ξεκουραστούν!!!
Είναι προφανές ότι η εργοδοσία δεν ήθελε να μιλήσουμε με τους εργαζομένους οι οποίοι 8 μήνες παραμένουν απλήρωτοι και όπως κάποιοι από αυτούς μας είπαν στον δρόμο που σταματήσαμε, δεν έχουν να πάρουν ούτε 1κ. ψωμί.
Παρά την προσπάθεια της εργοδοσίας να μην ενημερωθούν οι εργαζόμενοι δεν τα κατάφεραν γιατί ενημερώσαμε τους απλήρωτους εργαζομένους για την ερώτηση που έχουμε καταθέσει στις 11 Σεπτεμβρίου προς το Υπουργείο Εργασίας, το Υπ. Δικαιοσύνης και το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης όπου τους ρωτάμε γιατί εξακολουθεί να πληρώνεται η συγκεκριμένη εταιρεία παρόλο που δεν προβαίνει στην εξόφληση των υποχρεώσεών της προς τους απλήρωτους εργαζομένους και γιατί δεν προωθείται η λύση της απευθείας καταβολής δεδουλευμένων προς τους εργαζόμενους παρακρατώντας το ποσό από την επόμενη δόση που πρόκειται να καταβληθεί στην συγκεκριμένη εταιρεία.
Θέλω να τονίσω ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει πιστοποιήσει εργασίες ύψους 20% ενώ έχει εκτελεστεί το 11% του έργου και παρόλο που η εταιρεία ΙΟΝΙΟΣ τεχνική έχει πάρει ήδη 8,5 εκ. ευρώ, οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι 8 μήνες.
Είναι υποχρεωμένοι ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο Υπουργός Εργασίας, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και ο Διοικητής του ΙΚΑ να απαντήσουν γιατί πληρώνουν την εταιρεία και αυτή δεν πληρώνει τους εργαζόμενους. Επίσης ο Διοικητής του ΙΚΑ θα πρέπει να απαντήσει αν είναι νόμιμο να δίνεται ασφαλιστική ενημερότητα στην εταιρεία και ο κ. Τατούλης γιατί έχει δώσει το 20% των χρημάτων στην εταιρία ενώ εκείνη έχει εκτελέσει το 11% του έργου ( Νέο σκάνδαλο Σκούρα – Πυρί ). Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα συνεχίσει να αναδεικνύει το θέμα απαιτώντας να πληρωθούν οι εργαζόμενοι την Δευτέρα το πρωί και για τους 8 μήνες που είναι απλήρωτοι και να μην επαναληφθεί καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων.
Θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των εργαζομένων και τα δικαιώματά τους.
Αθήνα 28 Σεπτεμβρίου 2012
Θανάσης Πετράκος Βουλευτής Μεσσηνίας Του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ