Ο νόμος "έδιωξε" τον "Ξανθό" από τη "Δίκη"!

Tην αποχώρηση του υφυπουργού αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη απο το στούντιο της ΔΙΚΗΣ στον ΣΚΑΪ,ενω η εκπομπή ήταν στον αέρα, προκάλεσε η ανάγνωση του αθλητικού νόμου!
       Ο παρουσιαστήςτης εκπομπής θέλησε να διαβάσει απο την εφημερίδα της κυβερνήσεως το απόσπασμα του αθλητικού νόμου του 2006, που απαγορεύει την αναδιάρθωση των πρωταθλημάτων μέσα στην ίδια σεζόν, κάτι που δεν δεχόταν με τίποτα ο κ.Ιωσαννίδης, που σηκώθηκε απο τη θέση του πέταξε το μικρόφωνο και αποχώρησε.
Κατά τη διάρκειας της εκπομπής αποκαλύφθηκε ένορκη κατάθεση στον ειδικό εφέτεη ανακριτή Γιώργο Καλόφωνο για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων. Στις 20 Απριλίου 2010 προστατευόμενος μάρτυρας καταθέτει για την υπόθεση της απόπειρας δωροδοκίας στον αγώνα Μακάμπι-Ολυμπιακός. Συγκεκριμένα υποστηρίζει

"Εκείνο το οποίο προκύπτει αναμφισβήτητα, εκτός και εάν όλα τα έκαναν αυτοί εν αγνοία του Βαγγέλη Μαρινάκη χρησιμοποιώντας το όνομά του και δυσφημώντας τον οπωσδήποτε, είναι ότι ο Μπέος τουλάχιστον σε ότι αφορά στις απομαγνητοφωνήσεις που έχουν σχέση με το παιχνίδι ΜΑΚΑΜΠΙ-Ολυμπιακός τον Ιούλιο του 2010, προσπάθησε συνεργαζόμενος με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να δωροδοκήσει τον Ιταλό διαιτητή του συγκεκριμένου παιχνιδιού, αλλά δεν το κατάφερε και ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης χωρίς να ενημερώσει τον Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος τον είχε φέρει σε επαφή με τον διαιτητή Γιώργο Δαλούκα, με τον οποίο ήσαν φίλοι και κατοικούσαν μαζί στο Βόλο, συμφώνησε αντί 200.000 ευρώ να δωροδοκήσει τον Ιταλό διαιτητή με τον οποίο όπως έχει δημοσιοποιηθεί ο Δαλούκας ήταν μαζί στα σεμινάρια των διαιτητών της UEFA, κοιμόντουσαν στο ίδιο δωμάτιο και ήταν φίλοι, αλλά ο Δαλούκας κορόιδεψε τον Μαρινάκη και ο Ιταλός διαιτητής δεν δωροδοκήθηκε με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να μην κερδίσει την ΜΑΚΑΜΠΙ, να αποκλειστεί από τα Κύπελλα Ευρώπης, χάνοντας ποσό το οποίο με τους πιο μέτριους υπολογισμούς πλησιάζει τα 10.000.000 ευρώ. Έτσι δικαιολογείται και η δημόσια δήλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη μετά το παιχνίδι Άρης-Παναθηναϊκός που ο Δαλούκας έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού, ότι «ο Δαλούκας πρέπει να διαγραφεί από τους πίνακες διαιτητών», όπως και διεγράφει «γιατί είναι εχθρός της Ελλάδος», φράση η οποία δικαιολογείται μόνο από το περιεχόμενο της απομαγνητοφωνήσεως από όπου προκύπτει ότι ο Δαλούκας κορόιδεψε τον Μαρινάκη και δεν δωροδόκησε τον διαιτητή, ενώ είχαν συμφωνήσει να τον δωροδοκήσει με 200.000 ευρώ, τα οποία θα έπαιρνε μετά το παιχνίδι και για αυτό το λόγο ο Μαρινάκης έκανε αυτή τη δήλωση, ταυτίζοντας τον Ολυμπιακό με την Ελλάδα, αφού απεκλείσθει μια Ελληνική ομάδα και προκρίθηκε μια Ισραηλινή. Δηλαδή κατά την κρίση μου, η δήλωση αυτή του Μαρινάκη , που έγινε τέλος Αυγούστου αρχές Σεπτεμβρίου του 2010, γιατί ο Μαρινάκης ήταν τότε πρόεδρος της πρόεδρος της SUPER LEAGUE και αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, επιβεβαιώνει πλήρως την αλήθεια των όσων ισχυρίζεται ο Μπέος στις υποκλαπείσες συνομιλίες"

Στην ίδια εκπομπή αποκαλύφθηκε ότι η μήνυση του πρώην προέδρου του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέα Μπέου κατά της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου τέθηκε στο αρχείο.
Ο Ειδικός Εφέτης Ανακριτής Γιώργος Καλόφωνος έχει εξετάσει ήδη 20 κατηγορούμενους και μέχρι το τέλος του έτους θα απολογηθούν άλλοι 53.

Παράλληλα η ΔΙΚΗ αποκάλυψε ότι έγινε δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης του Βασίλη Καρακούλια με περιοριστικούς όρους και εγγύηση 150 χιλιάδων ευρώ.

Στο μεταξύ ο κ. Ιωαννίδης, μιλώντας στην «ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ» υπεραμύνθηκε το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, υποστηρίζοντας οτι το καταστατικό της ομοσπονδίας δεν μπορεί να το πειράξει ο νόμος του κράτους και αναφέρθηκε στο θέμα των κινήτρων επισημαίνοντας ότι πάρθηκε λάθος απόφαση: «Όποιος έχει άντερα να το λέει κάναμε λάθος. Κι εγώ λέω κάναμε λάθος που κόψαμε τα κίνητρα και τώρα αμέσως είπα στον αρμόδιο υπουργό τον κύριο Αρβανιτόπουλο να το ξαναδούμε το θέμα.
Θα πρέπει τα παιδιά να μην είναι αγράμματα αλλά αντίθετα να μπαίνουν στα πανεπιστήμια και να παίρνουν την μόρφωση που πρέπει. Είναι σημαντικό να υπάρχουν ξανά μερικά κίνητρα για όλους», ενω πρόσθεσε οτι στο εξής τα σωματεία που αναπτύσουν τον αθλητισμό θα παίρνουν απευθείας επιχορήγηση χωρίς την μεσολάβηση της οικείας ομοσπονδίας
Παράλληλα, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μισθοί υπαλλήλων της ΕΠΟ, που ξεκινούν λίγο κάτω απο τις 5000ευρώ και αγγίζουν τα 10.000ευρώ!