Αποφάσισαν ...λάσκα,λόγω εκλογών «Το τυπικό του πράγματος» για το Μall στην Κόρινθο

Στη «σκηνή» του Επιμελητηρίου της πόλης της Κορίνθου παλιοί και νέοι,  δευτεροκλασάτοι,θεσμικοί,αλλά και εκκολαπτόμενοι «αρχοντες» διαλογής ,συνευρέθηκαν την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012 ενόψει επικείμενων απειλών...
Προκειμένου τώρα να αποφασίσουν εάν η  λειτουργιά του  Μall θα είναι επωφελής ή ζημιογόνα για την περιοχή της Κορινθίας.
Τελικά έπειτα από μακρά συζήτηση και αντεγκλήσεις,για το θεαθήναι,κατέληξαν ότι  είναι ζημιογόνα!!
Αλλά το θέμα,ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ, οτι πρέπει να συζητηθεί και να ληφθούν ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ στην επόμενη συνεδρίαση...
Που θα φροντίσει ο αντιπρόεδρος της συμβιβασμένης πλειοψηφίας της ΕΣΕΕ και πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Κιάτου να είναι  Παμπελοποννησιακή.
                             
Όπως εδώ άλλωστε (διαβάστε)...
Αφού   όμως ξεμπερδέψει την Κυριακή με τις εκλογές της ΕΣΕΕ και γίνουν επιτέλους  το Γενάρη και αυτές του Εμπορικού συλλόγου Κορίνθου...
Τότε όλοι μαζί και λάσκα... Θα φροντίσουν για αλλαγή του Νόμου για τα Εμπορικά Κέντρα.
             Αρκεί βεβαίως οι έμποροι να τους ξαναψηφίσουν ...Χαλαρά!
Για το τυπικό του πράγματος εξεδόθη και η παρακάτω,προσωρινού χαρακτήρα, ανακοίνωση:
 «Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012, μετά από πρόσκληση του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου στο Επιμελητήριο Κορινθίας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση προκειμένου να αποφασίσουμε εάν η μελλοντική επένδυση μεγάλου Eμπορικού Κέντρου (Μall) στο χώρο της πρώην Σωληνουργείας Κορίνθου, θα ήταν επωφελής ή ζημιογόνα για την περιοχή της Κορινθίας, των όμορων Νομών και γενικά ολόκληρης της Πελοποννήσου.

Αφού εκφράστηκαν απόψεις από τους συμμετέχοντες καταλήξαμε στα εξής:

-Την αποτροπή με όλες μας τις δυνάμεις μιας τέτοιας εγκατάστασης , η οποία καμία αναπτυξιακή προοπτική δεν επιφυλάσσει για την περιοχή μας. Αντιθέτως πιστεύουμε θα γίνει η αιτία μιας καταλυτικής επιβάρυνσης στις υπάρχουσες δοκιμαζόμενες επιχειρήσεις μας. Οι νέες θέσεις εργασίας θα είναι σε ποιότητα ανάλογες των αντίστοιχων μεγαλοκαταστημάτων εμπορικών κέντρων .Θα αφαιρέσουν υγιείς και διαχρονικές θέσεις εργασίας ιδιοκτητών και υπαλλήλων ,θα διαταράξουν την κοινωνική και οικονομική ισορροπία της Περιοχής μας και θα εξαφανίσουν τον πλούτο, ο οποίος μέχρι σήμερα αναδιανέμεται μεταξύ των ντόπιων.
-Προτάθηκε νέα Παμπελοποννησιακή συγκέντρωση για αλλαγή του Νόμου για τα Εμπορικά Κέντρα.
-Διαμαρτυρόμαστε διότι το Περιφερειακό Συμβούλιο αγνόησε τους φορείς.
-Καταδικάζουμε την δημιουργία Εμπορικού κέντρου στο χώρο της πρώην Σωληνουργείας Κορίνθου γιατί πιστεύουμε ότι θα είναι καταστροφική ιδίως για τις κοντινές αγορές αλλά και για ολόκληρη την Πελοπόννησο…»

 Συνάδελφος βιοτέχνης σχολίασε,μονολογώντας,βγαίνοντας από την αίθουσα του επιμελητηρίου...                        
                           Σιγά – σιγά,μη σκίσετε κάνα καλσόν!