Η ΑΥΤΟΎ ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΗΣ ''ΥΨΗΛΟΣ'' ΠΕΤΡΟΣ:ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΝΑΙ ΆΛΛΑ ΌΧΙ ΈΤΣΙ !

Με δεδομένο το ενδιαφέρον από τα Γερμανικά Ταχυδρομεία για εξαγορά των ΕΛ.ΤΑ.και την σε μόνιμη βάση συνεργασία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου με τον Γιόακιμ Φούχτελ (στενό συνεργάτη της Μέρκελ),καθώς και τον επικεφαλή της Ομάδας Δράσης (Task Force) Χορστ Ράιχενμπαχ...
Συνεργασία με ανταποδοτικά ωφελήματα σε επίπεδο «Πελοπόννησος Α.Ε.» και όχι μόνο...
Ο Πέτρος Τατούλης,έδειξε την δύναμή του,χάριν της συν...εργασίας!

  Αυτής που εξ άλλου ήταν το «ζουμί» της επίσκεψης Μέρκελ στην Ελλάδα,φέρνοντας στην επικαιρότητα το «μνημόνιο συνεργασίας» που είχαν συνυπογράψει οι κυβερνήσεις Μέρκελ - Παπανδρέου,για συγκρότηση «κοινού εργαστηρίου».
Σύμφωνα με το μήνυμα που απέστειλε προς την κεντρική συγκυβέρνηση και σε όσους ενδεχομένως διαφωνούν...
Ο κ. Τατούλης υπενθύμισε τις  ευρωπαϊκές οδηγίες οι οποίες πρέπει να εφαρμοστούν με συνέπεια...για τη διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων.

         Η ΑΥΤΟΎ ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΗΣ ''ΥΨΗΛΟΣ'' ...                                                   ΠΕΤΡΟΣ  ΤΑΤΟΥΛΗΣ
«Οι ανάγκες επιβίωσης της πραγματικής οικονομίας επιβάλλουν τις αποκρατικοποιήσεις, απαραιτήτως όμως με σεβασμό σε καθαρούς κανόνες και συγκεκριμένους στόχους. Για το λόγο αυτό θέτουμε στη διαδικασία της αποκρατικοποίησης των ΕΛΤΑ απαραίτητες προϋποθέσεις την υιοθέτηση της λογικής των μεταρρυθμίσεων από κάτω προς τα πάνω και την απόρριψη των αποκρατικοποιήσεων ως σκηνοθετημένης διαδικασίας εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων και όχι του δημοσίου συμφέροντος» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την εκτός ημερησίας συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου για τη διαδικασία αποκρατικοποίησης των ΕΛΤΑ την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012.

Ο Περιφερειάρχης ζήτησε από όλους να συνταχθούν στην πολιτική του θέση για απόρριψη των συζητήσεων της κεντρικής πολιτικής σκηνής για αποκρατικοποιήσεις χωρίς την έγκριση της Βουλής των Ελλήνων, τονίζοντας ότι αυτή η διαδικασία αποτελεί την εγγύηση διαχρονικότητάς τους, όπως αποδεικνύουν οι συμβάσεις παραχώρησης που έχουν ψηφιστεί και δεν μπορούν να ανατραπούν.

Σύμφωνα με το μήνυμα που απέστειλε προς την κεντρική κυβέρνηση ο κ. Τατούλης, για τη διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων υπάρχουν ευρωπαϊκές οδηγίες οι οποίες πρέπει να εφαρμοστούν με συνέπεια και, το κυριότερο, πρέπει μέσα από τις διαδικασίες αυτές να ενημερωθούν οι πολίτες για το όφελος που θα προκύψει από την αποκρατικοποίηση και όχι να επαναληφθούν οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στην περίπτωση της Αγροτικής Τράπεζας.

«Είναι καταστροφική η άποψη να μη γίνει τίποτα στη χώρα. Δεν πρέπει όμως στη διαδικασία μεταρρυθμίσεων να επαναληφθούν οι αποκρατικοποιήσεις με σκοπό την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων σχεδίων, αλλά η εξυπηρέτηση των αναγκών της πραγματικής οικονομίας».