ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ Δ. ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ :Με αντιλήψεις υδροκεφαλισμών η τροϊκανή συγκυβέρνηση μεθοδεύει την μεταφορά του ΙΚΑ Κιάτου

   ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ Δ. ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΟΥΜΕΝΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ
Την ώρα που όλοι μας, εργαζόμενοι, άνεργοι , αυτο-απασχολούμενοι, νέοι, συνταξιούχοι βιώνουμε στις πλάτες μας τις συνέπειες 2 Μνημονίων και η Τροϊκανή Τριμερής Συγκυβέρνηση επιχειρεί να συνθλίψει την κοινωνία κάτω από τη μπότα των Δανειστών με ένα Τρίτο Μνημόνιο, βιώνουμε επιπρόσθετα και το μαρασμό και σε τοπικό επίπεδο, μέσω της κλιμακούμενης αποψίλωσης Υπηρεσιών προς τον Πολίτη, στα διοικητικά όρια του Δήμου Σικυωνίων.
Έτσι, ενώ μέχρι τώρα ιδιόκτητο, Νεόδμητο κτίριο (που ανεγέρθηκε με χρήματα των εργαζομένων, με κοινωνικό πλούτο) επιφάνειας 4.000 τ.μ. στέγαζε τις υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στο Κιάτο, η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, βάσει της επιχειρούμενης νέας οργανωτικής δομής, μεταφέρει την έδρα του Υποκαταστήματος στην Κόρινθο.
Συνυπολογίζοντας λειτουργικά έξοδα (η καινούρια έδρα δεν θα βρίσκεται σε ιδιόκτητο χώρο αλλά θα καταβάλλεται ενοίκιο), λειτουργικές ανάγκες (εργονομικές διαμορφώσεις χώρων, Υλικο-τεχνική και Μηχανογραφική Υποδομή, μεταφορά προσωπικού, Αρχείου, εξοπλισμού) είναι προφανές ότι αυτή η μετεγκατάσταση ζημιώνει το Δημόσιο συμφέρον.
Ταυτόχρονα οι συναλλασσόμενοι με το ΙΚΑ πολίτες των Δήμων Σικυωνίων, Ξυλοκάστρου και της περιοχής του Βέλου (που αντιστοιχούν σε ποσοστό πληθυσμού στο 35% του νομού) θα επιβαρύνονται με κόστος μετακίνησης και απώλεια πολύτιμων για τη ζωή και την επιβίωσή τους ανθρωποωρών. Το ίδιο και οι μετακινούμενοι υπάλληλοι του Ιδρύματος.Αλλά ούτε και οι δημότες της Κορίνθου πρόκειται να επωφεληθούν από κάποιο ευεργέτημα.
Φαινόμενα υδροκεφαλισμού, που δεν ωφελούν καμιά ομάδα πολιτών και όχι φαινόμενα Ορθολογικής Διαχείρισης προκύπτουν από τη σχεδιαζόμενη μεταφορά των Υπηρεσιών του ΙΚΑ Δήμου Σικυωνίων.
Οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ από ΟΛΟΚΛΗΡΟ το Νομό Κορινθίας πρότειναν, για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του Οργανισμού, τη δημιουργία 2 υποκαταστημάτων, ενός στο Κιάτο και ενός στην Κόρινθο, με βάση την παραπάνω συλλογιστική και δεδομένης της εμπειρίας από νομούς με παρόμοια σφαλιστικά στοιχεία, όπου έχουν δημιουργηθεί 2 Υποκαταστήματα.
Τέτοιες αποψιλώσεις Υπηρεσιών Δημόσιου συμφέροντος αποκλείουν κάθε προσπάθεια Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και επιβεβαιώνουν στην καθημερινότητά μας τη σωρό των κοινωνικών ερειπίων που επιφέρει η Μνημονιακή Πολιτική της συμπεριφοράς του «καλού και υπάκουου μαθητή» στις Απαιτήσεις – Εντολές των Δανειστών –Εκβιαστών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δ. ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ καλεί έστω και τώρα το Διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ να ακούσει προσεχτικά τα αιτήματα των εργαζομένων του του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και να κοιτάξει κατάματα τις ανάγκες της Κοινωνίας.
Να λοιπόν πώς
προβλήματα της καθημερινότητάς μας φανερώνουν την κοινωνικά ανάλγητη οδό που υπαγορεύουν τα Μνημόνια και οι πολιτικές εξαθλίωσης.
Να διώξουμε Κυβέρνηση και Τρόϊκα γιατί καταστρέφουν τη χώρα και το λαό !