Στις 15 Δεκέμβρη οι «Δρόμοι της Κούβας»...στο Barrio Nuevo,στη "νέα γειτονιά",στο Κιάτο !!

Οι ξέφρενοι ρυθμοί της κουβανέζικης μουσικής salsa (κλικ ΕΔΩ)  έρχονται στις 15 Δεκέμβρη,στη "νέα γειτονιά",στο Κιάτο !! 
Εξωτικοί ήχοι, χρώματα και αρώματα, εικόνες που σε μεταφέρουν σε κάποια casa de la trova της Κούβας, τραγούδι και χορός επί σκηνής αλλά και εκτός. 
                            Live "Baclava Cubano" στο Barrio Nuevo Cafe Bar 
Οι Βaclava Cubano είναι μια παρέα από φίλους με κεντρικό πρόσωπο τη κουβανή τραγουδίστρια Mayte Muñoz Oviedo.
Αφετηρία και κοινός τόπος για τη δημιουργία του group ήταν και είναι η αγάπη τους για την κουβανέζικη μουσική και η ανάγκη τους να τη μοιραστούν.

Σε αυτόν τον κοινό καμβά, ο κάθε ένας προσθέτει την προσωπική του πινελιά, δημιουργώντας έτσι ένα πίνακα όπου σμίγουν τα χρώματα του son cubano με το bolero, τη salsa, τη reggae και τη rock.  
Τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος είναι ο Ανδρέας κιθάρα / tres / κρουστά,ο Pedro κρουστά,ο Tony κρουστά / φωνητικά,ο Γιώργος σαξόφωνο,ο Ηλίας μπάσο / φωνητικά και ο  Louis τρομπέτα / φωνητικά / κρουστά. 
Η κουβανέζικη salsa έχει διατηρήσει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο στιλ, τον χαρακτήρα της salsa που πρωτοεμφανίστηκε στην Κούβα.
Χαρακτηρίζεται από έντονες, αισθησιακές κινήσεις του σώματος όπως απομόνωσεις (isolations) και κυκλικές κινήσεις των γοφών.
Το συγκεκριμένο στιλ έχει διαμορφωθεί χορευτικά κυρίως από τη μουσική στην οποία χορεύεται. Οι γρήγοροι ρυθμοί στους οποίους οι σύγχρονες μπάντες στην Κούβα παίζουν τη μουσική της salsa, έχουν εξελίξει το κουβανέζικο στιλ σε έναν «ατομικό» χορό. Αν η μουσική περιλαμβάνει πολλά κρουστά, οι γυναίκες αναλαμβάνουν δράση εντυπωσιάζοντας με τις απερίγραπτα ελκυστικές και ρυθμικές κινήσεις του σώματός.
Στο BARRIO NUEVO τίποτα δεν γίνεται τυχαία... Οι Βaclava Cubano υπόσχονται να ανεβάσουν αρκετά τη «θερμοκρασία» του κεφιού και της διασκέδασης! 
 
Latin, Afro-Cuban, Rock, Reggae  
                           Διαβάστε:Αθήνα-Κούβα... ένα cigar δρόμος.