Μήνυση σε βάρος της Χρυσής Αυγής από Δήμο Πειραιά

Μήνυση σε βάρος της Χρυσής Αυγής, κατόπιν προσωπικής εντολής του δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου, κατέθεσε ο Δήμος Πειραιά, έπειτα από την απόφαση του κόμματος να προχωρήσει το Σάββατο σε διανομή τροφίμων «μόνο για Έλληνες» στο προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου του Δήμου, δίχως να ζητήσει τη σχετική άδεια.
«Κανείς και με κανένα πρόσχημα δεν μπορεί να παρανομεί και να καταλαμβάνει χώρους που ανήκουν στο Δήμο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμος Πειραιά, συμπληρώνοντας πως, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που ασκείται από τις δημοτικές αρχές, «κάθε πολίτης που ζει στον Πειραιά ανεξαρτήτου χρώματος, φυλής, θρησκεύματος και εθνικότητας, πρέπει να έχει ένα πιάτο φαγητό να φάει και ένα κρεβάτι να κοιμηθεί.

»Τα κόμματα, εάν θέλουν να ασκήσουν κοινωνική πολιτική συμπληρωματικά, μπορούν να το πράττουν σε δικούς τους χώρους ή σε άλλους αφού πρώτα ζητηθεί άδεια. Σίγουρα όχι σε χώρους που παράνομα καταλαμβάνουν.

»Η κατάληψη του προαυλίου χώρου του Δημοτικού Θεάτρου από τη Χρυσή Αυγή είναι προσβλητική, ακραία και παράνομη και δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή. Είναι σαφές και ξεκάθαρο, ότι θα εφαρμοστεί ο Νόμος σε όσους με προκλητικότητα και θράσος τον παραβιάζουν», καταλήγει η ανακοίνωση των δημοτικών Αρχών.