Παμβοχαϊκός :Νέα νίκη (3-1) με ΠΑΟΚ κι ένα βήμα πριν τον τελικό!

 Ο Παμβοχαϊκός ζευγάρωσε τις επιτυχίες του απέναντι στο ΠΑΟΚ στο κλειστό «Γ. Τριαντάφυλλος» και πλέον, βρίσκεται μια νίκη από την πρόκρισή του στον τελικό του πρωταθλήματος!
Μπροστά σε ένα φανταστικό κοινό της, η ομάδα της Βόχας επικράτησε 3-1 σετ του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ματς της σειράς, έκανε το 2-0 και πλέον, πάει την ερχόμενη Τετάρτη (10/4) στη Θεσσαλονίκη, για το τρίτο ματς.

Το Σάββατο, ο Παμβοχαϊκός παρουσιάστηκε καλύτερος και πιο δυνατός, σε σχέση με το ματς της Παρασκευής. Επέβαλε τον δικό του ρυθμό στο παιχνίδι, έδειξε μεγαλύτερη διάθεση και φρεσκάδα και έφτασε στη δίκαιη επικράτηση. Με καλή υποδοχή (65%), ποιοτικό σερβίς και αποτελεσματικότητα στην επίθεση, η ομάδα μας κυριάρχησε στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης.

Έπαιξε πιο ποιοτικά, είχε καθαρό μυαλό και σωστές επιλογές, παίρνοντας την απαραίτητη ώθηση στα κρίσιμα σημεία από τον κόσμο της, που ήταν και πάλι καταπληκτικός. Ακόμη και στο δεύτερο σετ, όταν ο ΠΑΟΚ βρήκε την ευκαιρία να ισοφαρίσει σε 1-1, ο Παμβοχαϊκός θα μπορούσε να καθαρίσει, αν περιόριζε κάποια λάθη στις κρίσιμες τελευταίες φάσεις.

 Στο 3ο και στο 4ο σετ, η ομάδα «πάτησε το γκάζι», πήρε καλές διαφορές στα κομβικά σημεία και δεν είχε πρόβλημα να φτάσει στη νίκη με 3-1. Η καλή υποδοχή επέτρεψε στον Θάνο Τερζή να μοιράσει εξαιρετικά το παιχνίδι, παίζοντας τόσο από τα άκρα όσο και από το κέντρο. Ο Σωτήρης Πανταλέων ήταν σε μεγάλη μέρα με 15 πόντους, όσους είχε και ο Καλντέιρα, στους 18 σταμάτησε ο Γιοβάνοβιτς και στους 14 ο Μαντέκας, που είχε ορισμένα καταπληκτικά σερβίς. Οι πόντοι του Παμβοχαϊκού προήλθαν: 3 άσσοι, 65 επιθέσεις, 9 μπλοκ, 22 λάθη αντιπάλων.
Τα σετ: 25-23, 24-26, 25-19, 25-22.

ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ (Ζαλμάς): Μαντέκας 14 (12/23, 1 μπλοκ, 1 άσσοι, 79% υπ.), Καλντέιρα 15 (12/29, 2 μπλοκ, 1 άσσος, 50% υπ.), Τερζής 6 (4/8, 2 μπλοκ), Καραγιάννης 8 (7/12, 1 μπλοκ), Πανταλέων 15 (12/18, 2 μπλοκ, 1 άσσος), Γιοβάνοβιτς 18 (17/30, 1 μπλοκ, 2 άσσοι) / Δημητρακόπουλος (λ. - 66% υπ., 29% άριστες), Μπάκας 1 (1 /2), Δρογκάρης, Παπαδόπουλος, Κατσανεβάκης.

ΠΑΟΚ (Καζάζης Στ.): Παντακίδης 6 (3/7, 2 μπλοκ, 1 άσσος), Πλίκας 1 (1 μπλοκ), Χατζηηλιάδης 13 (12/30, 1 μπλοκ, 63% υπ.), Κανέλλος 6 (5/15, 1 μπλοκ), Αρμενάκης 13 (11/24, 2 μπλοκ), Ντος Σάντος 25 (22/39, 2 μπλοκ, 2 άσσοι, 58% υπ.) / Παπαδημητρίου (λ.-78% υπ. - 48% άριστες), Μπερμούδεζ, Αγγελής, Μαυροβουνιώτης, Χαραλαμπίδης 1 (1/1).

Δηλώσεις Ζαλμά και παικτών

 «Έγινε ένα ακόμη σκληρό ματς τακτικής. Αν είχαμε υπομονή στο τέλος του 2ου σετ, θα μπορούσαμε να κάνουμε το 2-0 και να επικρατήσουμε πιο εύκολα.
Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη συνολική απόδοση της ομάδας, καθώς θεωρώ πως ο ΠΑΟΚ κάνει τα καλύτερα του παιχνίδια και εμείς έχουμε ανταπεξέλθει, κερδίζοντας δύο φορές. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την τακτική μας στο σερβίς, όπου αλλάξαμε κάποια πράγματα μετά το 2οσετ και τα ακολουθήσαμε ως το τέλος. Είχαμε πάντως, κάποια προβλήματα στην οργάνωση των κόντρα επιθέσεων, με αποτέλεσμα να χάσουμε κάποιους πόντους. Καταφέραμε να πάρουμε μια πολύ δύσκολη νίκη και πλέον, έχουμε και τη ψυχολογία υπέρ μας. Αν μπορέσουμε, καλό είναι να τελειώσουμε τη σειρά στη Θεσσαλονίκη. Ακόμη, όμως και να μη τα καταφέρουμε, με τέτοιο κόσμο στο γήπεδο μας, δεν φοβόμαστε τίποτα», τόνισε ο Νίκος Ζαλμάς.

«Πρέπει να προσπαθούμε συνεχώς και να παλεύουμε. Παίξαμε λίγο καλύτερα από τον πρώτο αγώνα και πήραμε μία ακόμα σημαντική νίκη. Ολα τα παιδιά έπαιξαν καλά αλλά ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα. Είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση μας. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να κλείσουμε χωρίς άλλες απώλειες την πρόκριση», δήλωσε ο Λεονάρντο Καλντέιρα.

Απ’ την πλευρά του, ο Σωτήρης Πανταλέων επισήμανε: «Ήταν το ιδανικό για την ομάδα μου. Έχουμε ένα σημαντικό προβάδισμα, αλλά δεν εφησυχάζουμε. Ο ΠΑΟΚ είχε την κούραση από το ταξίδι και αυτό φάνηκε. Βελτιώσαμε τις λεπτομέρειες και πήραμε τη νίκη με 3-1. Ο ΠΑΟΚ έχει δύσκολη έδρα με ιδιαίτερο γήπεδο. Θα ήθελα να τελειώσουμε τη σειρά στη Θεσσαλονίκη, για να έχουμε περισσότερες μέρες ξεκούρασης εν όψει του τελικού».

Τέλος, ο Γιάννης Μαντέκας σχολίασε: «Έχουμε καλό αβαντάζ με το 2-0. Ψυχολογικά είμαστε καλύτερα από τον αντίπαλο μας. Ο ΠΑΟΚ έχει καλή ομάδα και δυνατή έδρα, όμως, εμείς θα πάμε για να πάρουμε μια νίκη και να πετύχουμε τον στόχο μας, που είναι η πρόκριση στον τελικό. Είμαστε πολύ κοντά στο μεγάλο στόχο και πιστεύω θα τα καταφέρουμε. Θα είναι ιστορικό γεγονός η συμμετοχή μας στον τελικό του πρωταθλήματος».