Κοινωνικό Ιατρείο ΝΑΙ...Αρκεί η «Ανθρωπομάνια» και στην Κόρινθο να μην έχει το "Σπινθάκη" της...

Ένα ιατρείο που φιλοδοξεί να προσφέρει σε μόνιμη βάση - ως τόπος αλληλεγγύης - ιατρική φροντίδα σε όλους τους ανασφάλιστους,χωρίς καμιά απολύτως οικονομική επιβάρυνση και διακρίσεις,ξεκίνησε και λειτουργεί από 8 Απρίλη στην Κόρινθο. 
*Αναμφίβολα πρόκειται για θετική και ωφέλιμη  κοινωνική αυτενέργεια - σε πρώτη ανάγνωση - αρκεί  το εγχείρημα  να συνοδεύεται με την ευχή και τη διεκδίκηση της αυτοκατάργησής του σε ένα όχι και τόσο μακρινό μέλλον, που όλοι θα έχουμε πρόσβαση σε ποιοτική δημόσια υγεία και να μην είναι εφαλτήριο για παραπέρα ΜΚΟ δράσεις...
Προφανώς αν και η συμβουλευτική υποστήριξη του ασθενούς είναι Ιατρική πράξη...Η ακριβέστερη διάγνωση,η αποκατάσταση ή η βελτίωση της υγείας των ανθρώπων χρειάζεται νοσοκομειακή κάλυψη και δεν μπορεί να επαφίεται σε ΜΚΟ αυτενέργειες,που ενίοτε ενδέχεται να  λειτουργούν με την ωφελιμιστική ηθική...που εκπορεύεται από ιδιωτικούς φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας.
Εξ άλλου δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας οτι η «Ανθρωπομάνια» και στην Κόρινθο μπορεί  να έχει το "Σπινθάκη" της...
Πως περιγράφεται το εγχείρημα :
«Με την οικονομική κρίση να έχει μεταβληθεί πια σε βαθιά ανθρωπιστική κρίση αποτελεί χρέος των υγειονομικών να αντιδράσουν έμπρακτα.
 Κάνοντας πράξη την αλληλεγγύη προχωράμε στην ίδρυση και λειτουργία Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Κορίνθου.
 Από την 8η Απριλίου 2013 το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Κορίνθου θα προσφέρει ιατρική φροντίδα σε Έλληνες και αλλοδαπούς ανασφάλιστους.
 Στο κοινωνικό ιατρείο θα λειτουργούν σε καθορισμένες μέρες και ώρες Παιδιατρικό, Παθολογικό και Ψυχιατρικό Ιατρείο.
 Ταυτόχρονα ένα δίκτυο εθελοντών ιδιωτών ιατρών άλλων ειδικοτήτων θα προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες στα ιατρεία τους μετά τη λήψη παραπεμπτικού από το Κοινωνικό Ιατρείο.
 Ραντεβού θα κλείνονται καθημερινά ( εκτός Κυριακής ) 10.00 με 12.30 στο χώρο του ιατρείου.
Το εγχείρημα για να είναι ολοκληρωμένο θα πρέπει να συνοδεύεται από την ύπαρξη Κοινωνικού Φαρμακείου που θα καλύπτει τουλάχιστον βάσικες ανάγκες σε ανασφάλιστους και αποκλεισμένους συνανθρώπους μας.

Εθελοντές φαρμακοποιοί θα βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια μαζί με όλους εσάς που μπορείτε να φέρνετε φαρμακευτικό υλικό στο χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου στις ώρες λειτουργίας του.


Αδειμάντου 83 Ισόγειο
Κόρινθος ( Πρώην ΤΕΔΚ ) Τηλ.: 2741 112 112
 Email : kiakorinthou@gmail.com»