Χατ τρικ από τον Μήτρογλου με αγάπη!


Με τον Μήτρογλου να εκτελεί τρεις φορές και τον Ρομπέρτο να κατεβάζει τα ρολά, ο Ολυμπιακός επικράτησε της Αντερλεχτ 3-0 και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο φετινό    Τσάμπιονς Λιγκ. 
Παρότι ο Ολυμπιακός είχε  προβλήματα στην ανάπτυξη και πολλές φορές στην αμυντική του λειτουργία,η εκτελεστική δεινότητα του Μήτρογλου και η επιβλητική παρουσία του Ρομπέρτο έγειραν τη πλάστιγγα προς το μέρος τους.
Οι "ερυθρόλευκοι" με το τρίποντο αυτό, αν και είναι νωρίς ακόμα, βάζουν τις βάσεις για τη συνέχιση της Ευρωπαϊκής τους πορείας, ενώ στα επόμενα δύο ματς με την Μπενφίκα θα προσπαθήσουν να κάνουν το μεγάλο βήμα για την πρόκριση στους "16" της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
                                               Χατ τρικ από τον Μήτρογλου με αγάπη!
Η βραδιά ανήκει στον Κώστα Μήτρογλου,που αποφάσισε να πάψει να αδικεί το χάρισμά του, και μας χαρίζει έναν εκ των ικανότερων εκτελεστών που γέννησε το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Δεν θα μπορούσε να φανταστεί καλύτερη εξέλιξη από το 1-0 του 17' η ελληνική ομάδα δεδομένου ότι η Άντερλεχτ υπερείχε εμφανώς σε τομείς όπως η ταχύτητα και η οργάνωση. Τα αμυντικά χαφ (Εντινγκά και Σάμαρης) δεν κρατούσαν μπάλα, οι πλάγιοι (Βάις, Ολαϊτάν) δεν βοηθούσαν στα μαρκαρίσματα, αφήνοντας ακάλυπτους τους μπακ, και η μια ευκαιρία διαδεχόταν την άλλη, πριν και μετά το "ερυθρόλευκο" γκολ. Η μεγαλύτερη εξ αυτών το χαμένο πέναλτι του Μίτροβιτς στο 25', στο οποίο ο Ρομπέρτο απέδειξε ότι εκτός από σπουδαίος γκολκίπερ διαθέτει και άστρο στα πέναλτι.

Το παράδοξο ήταν πως ο Μίτσελ δεν προχώρησε σε διορθωτικές κινήσεις κατά την ανάπαυλα, επιμένοντας σ' ένα σύστημα που επέτρεπε στην Άντερλεχτ να επιτίθεται με πολλούς παίκτες και ν' απειλεί πατώντας διαρκώς περιοχή. Ήταν ωστόσο γραφτό ο Ολυμπιακός να πανηγυρίσει στις Βρυξέλλες ακόμη ένα μεγάλο ευρωπαϊκό διπλό. Σαν εκείνα στη Βρέμη, στη Μασσαλία, στο Μονπελιέ, στη Ρώμη.

Το σκηνικό ήταν ακριβώς το ίδιο με προηγουμένως: Σουάρες και Μίτροβιτς έχασαν μοναδικές ευκαιρίες για την ισοφάριση, στη δεύτερη περίπτωση έσωσε ο Ρομπέρτο, προτού ο Μήτρογλου μόνος απέναντι στον Καμίνσκι, από τη λάθος αντίδραση του Νόιτινγκ, στείλει ξανά την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, παραδίδοντας στους αντιπάλους του μαθήματα εκτέλεσης.

Ήταν γκολ - μαχαιριά στην καρδιά της Άντερλεχτ, η οποία παρέδωσε το πνεύμα. Έπαψε να επιτίθεται ορθολογικά, επιδόθηκε σε ενέργειες εκτός αρχικού πλάνου και επέτρεψε στον Ολυμπιακό να επιβληθεί πλήρως στον αγωνιστικό χώρο. Οι αποστάσεις μεταξύ των γραμμών μίκρυναν απότομα, τα λάθη περιορίστηκαν, η αυτοπεποίθηση των πρωταθλητών ανέβηκε. Εξ ου και το τρίτο γκολ από τον Μήτρογλου στο 72'. Ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Ένα γκολ - σφραγίδα ενός προικισμένου γκολτζή.
Ο στράικερ του Ολυμπιακού μετράει πλέον 7 γκολ στις ισάριθμες τελευταίες εμφανίσεις του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, ενώ αυτό ήταν το τρίτο του φετινό χατ-τρικ (!) μετά από αυτά στη Super League με αντιπάλους Λεβαδειακό και Skoda Ξάνθη.
Έτσι ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που περνάει νικηφόρα από την έδρα της Αντερλεχτ, ενώ με τους τρεις πόντους που έβαλε στο σακούλι του ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση με την Μπενφίκα.

Διαιτητής: Τομ Χάραλντ Χάγκεν (Νορβηγία)
                                                     Οι συνθέσεις των ομάδων
Αντερλχετ (Γιον Φαν ντεν Μπρομ): Καμίνσκι, Ενσακαλά, Νάουτινγκ, Κουγιατέ, Πρετ (74΄ Ατσεαμπόνγκ), Κλιέσταν, Ζιλέ, Τιέλεμανς, Σουάρες, Μπρούνο, Μίτροβιτς.
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μανιάτης, Μπονγκ, Μανωλάς, Σιόβας, Εντιγκά, Σάμαρης, Ολαϊτάν (57΄ Φουστέρ), Βάις, Σαβιόλα (66΄ Ντομίνγκες, 77΄ Χολέμπας), Μήτρογλου.

για την ιστορία...Από το χατ τρικ του Γαλάκου στο χατ τρικ του Μήτρογλου
Ηταν το 1974, ο Ολυμπιακός έχει αποκλείσει τη Σέλτικ στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών της σεζόν 1974-75 και στον δεύτερο γύρο καλείται να αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Βελγίου, Αντερλεχτ.
Στις 23 Οκτωβρίου, στον πρώτο αγώνα η βελγική ομάδα διαλύει 5-1 τον Ολυμπιακό στις Βρυξέλλες.
Η ρεβάνς, στις 6/11/1974, διεξάγεται στο γήπεδο της Παναχαϊκής στην Πάτρα, αφού ο Ολυμπιακός ήταν τιμωρημένος.
Ο Μάικ Γαλάκος σκοράρει τρεις φορές, οι Πειραιώτες νικούν 3-0, αλλά ο Ούγγρος διαιτητής Kάρολι Παλοτάι μένει στην ιστορία γιατί ακυρώνει κανονικό γκολ του Γαλάκου και στερεί την πρόκριση από τους «ερυθρόλευκους».