Απόψε νικάμε την Κόστα Ρίκα και φεύγουμε για τους οκτώ !

   Ελλάδα–Κόστα Ρίκα: Πάμε να (ξανά)γράψουμε ιστορία!
Με στόχο να συνεχίσει να γράφει ιστορία...η Εθνική ομάδα θα τεθεί απόψε  αντιμέτωπη της Κόστα Ρίκα.Είναι η μεγάλη μας ευκαιρία και δεν πρέπει να την αφήσουμε να πάει χαμένη... 
                        Απαντήσεις στις 23:00 στο Arena Pernambuco
Arena Pernambuco - ΡεσίφεΒραζιλία
Η «γαλανόλευκη αρμάδα» θα επιδιώξει να «σηκωθεί λίγο ψηλότερα» μετά το θρίαμβο επί των «Ελεφάντων» και την πρόκριση στην ελίτ των 16 «εκλεκτών» του πλανήτη. 
Πριν από δέκα χρόνια, τέτοιες ημέρες η Ελλάδα προετοιμαζόταν για τον ημιτελικό του Euro 2004 απέναντι στην Τσεχία. 
Από τότε, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, κατέκτησε ένα Ευρωπαϊκό, έφτασε μία φορά στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και πλέον, έχει ακόμα ένα ραντεβού με την ιστορία. 
Παίρνοντας την πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου πριν από λίγες ημέρες, πλέον έχει την ευκαιρία να γράψει μία από τις σημαντικότερες στιγμές της στο βιβλίο της ιστορίας της. Αυτό γιατί με νίκη απέναντι στην Κόστα Ρίκα θα φτάσει στις οκτώ καλύτερες ομάδες του κόσμου για πρώτη φορά και θα αποδείξει πως η Ελλάδα, μπορεί κόντρα σε όλα να δείξει πως με το μαχητικό της πνεύμα μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα. 
Αν έρθει η πρόκριση, κανείς δεν ξέρει που θα σταματήσει η ομάδα του Φερνάντο Σάντος που βάζει τη ψυχή της και την καρδιά της μπροστά, υπερνικώντας ομάδες που δείχνουν καλύτερες. 
Η Κόστα Ρίκα, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καλύτερη από την Ελλάδα, ωστόσο μόνο τυχαία δεν ήρθε σε αυτό το σημείο της διοργάνωσης. 
Ο Φερνάντο Σάντος, αναμένεται να παρατάξει την ομάδα μας, όπως ακριβώς με την Ακτή Ελεφαντοστού, με μοναδική διαφορά, το γεγονός ότι στη θέση του τραυματία, Παναγιώτη Κονέ θα αγωνιστεί ο Ανδρέας Σάμαρης. 
Οπότε, κάτω από τα δοκάρια, εφόσον δείξει σε καλή κατάσταση θα καθίσει ο Καρνέζης με την τετράδα της άμυνας να αποτελείται από τους Χολέμπας, Παπασταθόπουλο, Μανωλά και Τοροσίδη. Στο κέντρο θα είναι οι Μανιάτης, Καραγκούνης και Σάμαρης, ενώ στην επίθεση οι Χριστοδουλόπουλος και Σαλπιγγίδης στα πλάγια με τον Γιώργο Σαμαρά στην επίθεση.

                                          Σάντος: «Χρυσή ευκαιρία να προκριθούμε»
Σάντος: «Χρυσή ευκαιρία να προκριθούμε»
 Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Σάντος: 
 «Περιμένω ένα δύσκολο ματς. Η Κόστα Ρίκα έδειξε πολύ δυνατή στον όμιλό της. Είναι ομάδα. Πολύ καλά οργανωμένη, ανταγωνιστική, συγκεντρωμένη. Εμείς είμαστε έτοιμοι, ξέρουμε ότι θέλουμε να προχωρήσουμε, να είμαστε καλύτεροι από Κόστα Ρίκα. Ένας από τους δύο θα προχωρήσει. Δύο ομάδες θα παίξουν αύριο με διαφορετικά στυλ. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί.
Η ευθύνη είναι ίδια για όλες τις ομάδες. Δεν έχει σημασία από ποια ήπειρο προέρχεσαι. Δεν μας νοιάζει τι κάνουν οι άλλες ομάδες, ειδικά αυτές που αποκλείστηκαν. Εμείς έχουμε ευθύνη για μας, να δώσουμε ώθηση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Να δείξουμε ότι αξίζουμε την σεβασμό».
Για το αν γνωρίζει την Κόστα Ρίκα ως ομάδα: «Την ξέραμε την Κόστα Ρίκα, εγώ την ήξερα. Για μια ομάδα στον όμιλο του θανάτου, ήταν ξεγραμμένη. Έπαιξε με τρεις παγκόσμιες πρωταθλήτριες και πέτυχε το απίθανο. Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει με την Ελλάδα το 2004. Κανείς δεν περίμενε να περάσει. Ένας λόγος λοιπόν παραπάνω για εμάς να την προσέξουμε».
Αναφορικά με τις συγκρίσεις με το Euro 2012: «Δεν βλέπω σχέση του 2012 με το 2014. Ήταν τελείως διαφορετικός αγώνας. Η προετοιμασία για τα δύο ματς εντελώς διαφορετική. Δεν υπάρχει σύγκριση. Παίξαμε με τη Γερμανία δύο χρόνια πριν, πέρασε και παρά την ήττα εκείνη πιστεύω ότι για αύριο έχουμε προετοιμαστεί καλά. Γιατί με τη Γερμανία δεν είχαν προετοιμαστεί καλά».
Για το συμβόλαιό του: «Έτσι είναι τα συμβόλαιο. Εμένα τελειώνει στις 30 Ιουνίου. Μπορεί κι άλλοι να είναι στην ίδια θέση με μένα. Αν η ομάδα προκριθεί θα συνεχίσουμε, εννοείται».
Σχετικά με το τι πρέπει να κάνει η Εθνική: «Πρέπει να δημιουργήσουμε ευκαιρίες αλλά και να προσέξουμε τις αντεπιθέσεις της Κόστα Ρίκα. Μοιάζουμε κάπως, αλλά έχουμε διαφορετικό στυλ και ύφος. Επίσης αν δούμε πιο προσεκτικά τους τελευταίους αγώνες και οι δύο ομάδες νιώθουν καλά, έχουν καθιερώσει ένα στυλ παιχνιδιού. Το 5-4-1 εξυπηρετεί την Κόστα Ρίκα. Εμείς δεν θα βασιστούμε μόνο σε αντεπιθέσεις. Θα επιτεθούμε, προσέχοντας παράλληλα την άμυνά μας».
Για το αν θεωρεί ότι θα αλλάξει κάτι η Κόστα Ρίκα: «Πιστεύω ότι η Κόστα Ρίκα δεν θα αλλάξει στυλ. Έκαναν μόνο 1-2 αλλαγές στο τελευταίο ματς. Μια ομάδα δεν αλλάζει εν μια νυκτί πόσο μάλλον σε μια ομάδα όπως η Κόστα Ρίκα που είναι πετυχημένη στο Μουντιάλ».
Αναφορικά με τον Καρνέζη: «Ο Καρνέζης προπονήθηκε κανονικά. Μόνο αν είναι 100% έτοιμος θα παίξει. Έχει ένα πόνο στην πλάτη, θα περιμένουμε. Χρυσή ευκαιρία δεν ξέρω αν έχουμε. Ήδη όμως το ότι περάσαμε από τους ομίλους ήταν σπουδαίο. Ναι, είναι μια χρυσή ευκαιρία να νικήσουμε και να προχωρήσουμε όσο πιο πολύ μπορούμε».
Σχετικά με το τι πρέπει να προσέξει η Ελλάδα: «Ολόκληρη η ομάδα είναι επικίνδυνη. Ο κάθε παίκτης είναι σημαντικός, νομίζω ότι ο Μπόρχες θέλει ιδιαίτερη προσοχή, όμως επαναλαμβάνω ότι θα δώσουμε πολύ προσοχή σε όλη την ομάδα. Δεν θέλω να κάνω σχόλια για παίκτες ατομικά. Δεν πρέπει να αναλωθώ σε τέτοιου είδους σχόλια. Επαναλαμβάνω ότι η Κόστα Ρίκα είναι πολύ καλή ομάδα».
Για την προετοιμασία στο ξενοδοχείο: «Απόψε, ακριβώς τα ίδια, σε άλλο όμως ξενοδοχείο. Δεν έχουμε και μπαλκόνι, θα κατέβω κάτω. Ελπίζω να μην πετάει ελικόπτερο όπως χθες και να κοιμηθώ λίγο καλύτερα. Σήμερα, δεν κάναμε ειδική προπόνηση για τα πέναλτι.
Για τη μεγαλύτερη υποστήριξη που θα έχει η Κόστα Ρίκα στο γήπεδο: «Δουλειά μου είναι να νικήσω την Κόστα Ρίκα. Το τι θα κάνουν οι οπαδοί δεν με νοιάζει. Το βρίσκω φυσικό και να είναι περισσότεροι και οι Βραζιλιάνοι να υποστηρίζουν μια ομάδα από την ήπειρό τους. Δεν το παίρνουμε κατάκαρδα και δεν έχουμε κι άλλη επιλογή. Αυτό μπορεί να συνεχιστεί, αν παίξουμε κι άλλα. τρία παιχνίδια. Μπορεί οι Βραζιλιάνοι να μιλούν την ίδια γλώσσα με μένα, αλλά υποστηρίζουν άλλη ομάδα. Τι να πω».

Όσο για το αν όλες οι ομάδες έχουν τις ίδιες πιθανότητες πρόκρισεις: «Δεν θα έλεγα ότι και οι 16 έχουν τις ίδιες πιθανότητες. Σίγουρα κάποιες έχουν περισσότερες. Στα νοκ άουτ παιχνίδια αν είσαι σε κακή μέρα, θα δυσκολευτείς. Όμως σαφώς και υπάρχουν φαβορί».

Στην παραλιακή “boa viagem” στο Ρεσίφε. Λιμάνι και υπαίθρια αγορά.