Ολόλαμπρος ο Αστέρας, γράφει ιστορία στο Europa League !

Ο Αστέρας Τρίπολης συνεχίζει να γράφει ιστορία... 
Οι Αρκάδες νίκησαν την Παρτίζαν με 2-0 στο πρώτο τους εντός έδρας παιχνίδι για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και απολαμβάνουν τη μοναξιά της κορυφής, αφού Τότεναμ και Μπεσίκτας ήρθαν ισόπαλες με 1-1.
Οι Σέρβοι μόνο μία φορά ανησύχησαν τον Κοσίτσκι, με τον γκολκίπερ του Αστέρα να αντιδρά σωστά. Αντίθετα, ο Λούκατς είχε πάρα πολύ δουλειά και αν οι παίκτες του Βεργέτη ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια, ίσως θα μπορούσαν να είχαν πανηγυρίσει περισσότερα γκολ.
Τα αρχικά πλάνα
Με 4-3-3 παρέταξε τον Αστέρα Τρίπολης στο παιχνίδι ο Στάικος Βεργέτης. Ο Κοσίτσκι υπερασπίστηκε τα δοκάρια των Αρκάδων, με τον Λούι στο δεξί άκρο της άμυνας, των Παντελιάδη στο αριστερό και τους Σανκαρέ, Γκοϊάν ανάμεσα τους. Ο Ζησόπουλος ήταν το αμυντικό χαφ, με τους Ουσέρο, Ρόλε τα εσωτερικά χαφ. Γιαννιώτας (αριστερά) και Μάσα (δεξιά) τοποθετήθηκαν στα άκρα της επίθεσης και ο Φακούντο πάρα στην κορυφή.
Με 4-1-4-1 αγωνίστηκε η Παρτίζαν. Ο Λούκατς κάθισε κάτω από τα δοκάρια, έχοντας μπροστά του στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Βουλίκσεβιτς, Τσίρκοβιτς, Στάνκοβιτς και Βολκόφ. Ο Σάσα Ιλιτς ήταν το αμυντικό χαφ, με τον Μπράνκο Ιλιτς λίγο μπροστά του και τον Πάντιτς σε πιο ελεύθερο ρόλο στον άξονα. Ζίβκοβιτς και Γκμπιτς ήταν στα άκρα της μεσαίας γραμμής, με τον Λάζοβιτς μοναδικό προωθημένο.
Μίλησε ο αρχηγός
Η Παρτίζαν ήταν αυτή που πατούσε καλύτερα στα πρώτα λεπτά, με τον Αστέρα να αντιμετωπίζει πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας. Οι Σέρβοι αν και είχαν την κατοχή, δεν μπορούσαν να πλησιάσουν με ευκολία την περιοχή του Κοσίτσκι. Μετά το πρώτο τέταρτο οι Αρκάδες ισορρόπησαν, καθώς Γιαννιώτας και Μάσα γύριζαν και έδιναν βοήθειες στα ακραία μπακ της ομάδος τους. Η... δράση των Βουλίτσεβιτς, Βολκόφ περιορίστηκε στο ελάχιστο και έτσι οι παίκτες του Βεργέτη κατάφεραν να ελέγξουν τη μεσαία γραμμή.
Ενα οκτάλεπτο κυριαρχίας του Αστέρα, ήταν αρκετό για να του δώσουν το προβάδισμα. Ο Ουσέρο με διπλή προσπάθεια στο 22' νίκησε τον Λούκατς, ενώ ο Μάσα τρία λεπτά αργότερα έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα. Ο άσος των Αρκάδων έφυγε στην πλάτη της άμυνας και πλάσαρε τον γκολκίπερ της Παρτίζαν, ο οποίος με το δεξί πόδι κατάφερε να διώξει και να σώσει την ομάδα του από σίγουρη παραβίαση.
Εχοντας το υπέρ του 1-0, ο Αστέρας έδωσε χώρο στους Σέρβους, οι οποίοι κυκλοφορούσαν ανούσια την μπάλα. Χωρίς να δυσκολευτούν, οι γηπεδούχοι κρατούσαν τους αντιπάλους τους μακριά από την περιοχή και παράλληλα το προβάδισμα...
Παράσταση για ένα ρόλο
Ο Νίκολιτς με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου άλλαξε το σύστημα του σε 4-4-2, βάζοντας τον Φοφανά δίπλα στον Λάζοβιτς. Η κίνηση αυτή όχι μόνο δεν του βγήκε, αλλά την εκμεταλλεύτηκε ο Αστέρας. Με τον Γιαννιώτα να ταλαιπωρεί τον Βουλίκσεβιτς από τα αριστερά, οι γηπεδούχοι πίεζαν συνεχώς για το 2-0, το οποίος δεν άργησε να έρθει.
Στο 52' ο εξαιρετικός σήμερα, Λούι επιχείρησε το σουτ από τα δεξιά, ο Μάσα μπροστά από την εστία δεν βρήκε την μπάλα, αλλά ο Φακούντο Πάρα με προβολή στο δεύτερο δοκάρι πανηγύρισε για δεύτερο σερί ματς. Ο Αργεντινός έκανε το 2-0 και λίγα λεπτά αργότερα έδωσε τη θέση του στον Μπαράλες, καθώς ένιωσε ενοχλήσεις στη γάμπα.
Για περίπου δέκα λεπτά η Παρτίζαν πήρε τα ηνία του ματς, πίεσε για να μειώσει, έχοντας όμως σε αυτό το διάστημα μόλις μία τελική προσπάθεια. Ο Κοσίσκι αντέδρασε θετικά τη μοναδική φορά που χρειάστηκε κρατώντας ανέπαφη την εστία του.
Στα εναπομείναντα λεπτά ο Αστέρας είχε ευκαιρίες για να πετύχει περισσότερα γκολ, αλλά οι Αρκάδες τα χαλούσαν στην τελική προσπάθεια. Προς το τέλος οι παίκτες του Βεργέτη έριξαν το ρυθμό και πανηγύρισαν μία εύκολη, όπως εξελίχθηκε, νίκη.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντάνι Μακέλι (Ολλανδία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπαράλες, Γκοϊάν - Μπ. Ίλιτς, Βουλίτσεβιτς, Νίνκοβιτς
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Κοσίτσκι, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Λούι, Γκοϊάν, Ουσέρο, Ρόλε (90΄ Μουνάφο), Ζησόπουλος, Μάσα, Πάρα (59΄ Μπαράλες), Γιαννιώτας (73΄ Κιτόκο).
ΠΑΡΤΙΖΑΝ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ (Μάρκο Νίκολιτς): Λούκατς, Βολκόφ, Βουλίτσεβιτς, Στάνκοβιτς, Τσίρκοβιτς, Μπράνκο Ίλιτς, Γκρμπιτς (63΄ Νίνκοβιτς), Ζίβκοβιτς (46΄ Φοφανά), Σάσα Ίλιτς (77΄ Κόιτς), Πάντιτς, Λάζοβιτς.
πηγή:novasports.gr