Εκεί που έχω ταξιδέψει εγώ – Ο Ολυμπιακός μεγάλωσε και ωρίμασε

olympiakos-750
Στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο υπάρχουν αυτό που ονομάζουμε «ομάδες – κομήτες». Ομάδες που εμφανίστηκαν από το πουθενά, έκαναν μία ή δύο καλές σεζόν και στην συνέχεια επέστρεψαν και πάλι στην αφάνεια. Η πρόσκαιρη επιτυχία αυτών των συλλόγων δεν έχει την παραμικρή αξία και το παραμικρό αντίκτυπο. Η «μαγκιά» είναι να μπορείς όταν φτάσεις στον στόχο σου, να παραμείνεις για καιρό εκεί.
Osfp-Fire-olympiacos-cfp-19484131-1130-610
Γράφει η Ευγενία Κουντούρη
Οι φίλοι του Ολυμπιακού έχουν κάθε δικαίωμα να νιώθουν υπερήφανοι για την ομάδα τους και όχι μόνο γιατί πήρε ένα τεράστιο διπλό στο Λονδίνο από την Άρσεναλ, όχι μόνο γιατί έπαιξε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, όχι μόνο γιατί έχει βάσιμες ελπίδες από έναν τέτοιο όμιλο «φωτιά» να προκριθεί στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά έχει φτάσει εκεί βήμα βήμα. Με πόνο, με κόπο, με αποτυχίες και σφαλιάρες χτίστηκε αυτή η ομάδα που πλέον απαιτεί και κερδίζει τον σεβασμό όλων των ευρωπαϊκών αντιπάλων του.
Οι οπαδοί του Θρύλου έχουν κάθε δικαίωμα να σηκώνουν ανάστημα, γιατί έχουν περάσει βραδιές Χέρενφεεν. Έχουν ταξιδέψει με την αγαπημένη τους ομάδα στο Ντελε Άλπι κι έχουν φύγει με σκυμμένο το κεφάλι και επτά γκολ στην πλάτη, σε ένα στάδιο που το κρύο σου τρύπαγε το κόκκαλο και η ομάδα σου μάτωνε την καρδιά.
Έχουν βρεθεί στο Άνφιλντ να ελπίζουν στο ημίχρονο για μία σπουδαία πρόκριση και να βλέπουν στο τέλος τους οπαδούς της Λίβερπουλ να γιορτάζουν την μεγαλύτερη ανατροπή και νίκη της Ευρωπαϊκής τους ιστορίας. Σε βάρος της αγαπημένης τους ομάδας, που για μία ακόμη φορά είχε διαλύσει τα όνειρα τους.
Κι ήρθε στη συνέχεια η Γερμανία, η Βέρντερ και το πρώτο διπλό. Κι ύστερα μία σπουδαία εμφάνιση σε έδρες όπως το Μπερναμπέου. Ακολούθησε μία ακόμη επιτυχία και μία ακόμη και μία ακόμη. Και η ομάδα μεγάλωνε και ωρίμαζε. Βήμα βήμα.
Ήρθε η ώρα που ομάδες όπως η πρωταθλήτρια Ισπανίας, Ατλέτικο Μαδρίτης, έφευγε από το Καραϊσκάκη με σκυμμένο το κεφάλι και με τον Ολυμπιακό να «αναγκάζει» τους Ευρωπαϊκούς συλλόγους να ρίξουν το βλέμμα τους πάνω του. Ποδοσφαιριστές που αγωνίζονταν με την ερυθρόλευκη φανέλα γίνονταν στόχοι «πρωτοκλασάτων» ομάδων και οι οπαδοί που, προγραμμάτιζαν τα ταξίδια με την αγαπημένη τους ομάδα στο εξωτερικό γυρνούσαν πλέον με ψηλά το κεφάλι.
Εκεί που έχω ταξιδέψει εγώ με τον Ολυμπιακό δεν ήταν πάντα όμορφα. Ήταν βραδιές που η πόλη που είχαμε επισκεφτεί έμοιαζε με εφιάλτη. Αυτή η ομάδα έφτασε στη αναγνώριση αφού μεγάλωσε και ωρίμασε. Έφτασε σιγά και προσεχτικά, μέσα από δύσκολες καταστάσεις και επώδυνες εμπειρίες. Γι' αυτό και θα σταθεί. Γι' αυτό και υπάρχει η πεποίθηση πως η πορεία θα συνεχίσει να είναι ανοδική.
Ο Μάρκο Σίλβα, δείχνει να είναι ένας εξαιρετικός προπονητής και οι παίκτες της ομάδας είναι ποιοτικοί. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα όμως του Ολυμπιακού είναι πως πρόκειται για μία ομάδα με συνέχεια και συνέπεια. Μία ομάδα που πέρασε από το νήπιο, πήγε δημοτικό, γυμνάσιο και τώρα γεύεται τους καρπούς μίας πορείας που είχε και αποτυχίες. ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ.
Αναδημοσίευση από koolnews.gr