Nίκες και τίτλους, υποσχέθηκε ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού Λεονάρντο Ζαρντίμ

Ζαρντίμ: «Θα φέρουμε πολλές νίκες στην ομάδα»                                           Καλό ποδόσφαιρο, νίκες και τίτλους, υποσχέθηκε ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού Λεονάρντο Ζαρντίμ στην παρουσίασή του από τον Ολυμπιακό.
Αρχικά ο 38χρονος προπονητής είπε λίγα λόγια για τη συμφωνία με τους «ερυθρόλευκους». «Είμαι χαρούμενος που έχω υπογράψει με τον Ολυμπιακό, γιατί είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και από τα μεγαλύτερα κλαμπ της Ευρώπης. Οι δυνατότητές μας και ο στόχος μας είναι μεγάλος. Παρ' όλα αυτά που γίνονται στην Ελλάδα έχουμε τη δυνατότητα να πάμε μπροστά. Θα ήθελα να πω δύο λέξεις και για τους οπαδούς που θα μας στηρίξουν. Ολοι μαζί μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας και να έχουμε πάντα επιτυχίες στην ομάδα μας», είπε αρχικά ο Πορτογάλος, ο οποίος στη συνέχεια απάντησε σε όλες της ερωτήσεις των δημοσιογράφων

- Ποιο είναι το μεγάλο σας στοίχημα για τον Ολυμπιακό;

«Εμάς κατ' αρχάς ο στόχος μας όσον αφορά την Ελλάδα είναι να τα πάμε καλά, να πάρουμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Παρ' όλα αυτά και στο Τσάμπιονς Λιγκ πρωταρχικός στόχος μας είναι να περάσουμε στην πρώτη φάση και να συνεχίσουμε στην επόμενη».

- Εχετε δει κάποια παιχνίδια του Ολυμπιακού. Είναι κοντά στη φιλοσοφία σας ο Ολυμπιακός; Επίσης είχατε κάποια επικοινωνία με τους συμπατριώτες σας προτού αναλάβετε; Με τον Σάντος ή τον Φερέιρα;

«Εχω δει κάποια παιχνίδια του Ολυμπιακού τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτή τη στιγμή, αυτές τις επτά εβδομάδες, θέλω να γνωρίσω πολύ καλά την ομάδα, γιατί αυτή την περίοδο θα πάρουμε και τις αποφάσεις για το τι σκεφτόμαστε για την ομάδα και ποιο θα είναι το μοντέλο της ομάδας. Οσον αφορά τους συμπατριώτες μου, με τον Φερνάντο Σάντος ήρθαμε σε επαφή, περιμένουμε να τελειώσει τη δουλειά του στο Euro και όταν επιστρέψει, θα μιλήσουμε για πολλά ζητήματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο».

- Τι θέλετε να κρατήσετε από τον Ολυμπιακό που παραλαμβάνετε, τι θέλετε ν' αλλάξετε και πώς θα είναι ο Ολυμπιακός του Ζαρντίμ;

 «Οι αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί, γιατί θα πρέπει να τα αναλύσουμε όλα διεξοδικά. Θέλω να έχω μία ομάδα με καλή ποιότητα παιχνιδιού, με σεβασμό στους φιλάθλους που βλέπουν και προτιμούν το καλό ποδόσφαιρο και να έχει τη φιλοδοξία που είχε τα τελευταία χρόνια, να είναι δηλαδή ο πρωταθλητής και να κερδίζει».
 Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ μίλησε και στο επίσημο κανάλι του Ολυμπιακού. «Ο Ολυμπιακός είναι ένα πολύ μεγάλο ευρωπαϊκό κλαμπ. Είναι το μεγαλύτερο κλαμπ στην Ελλάδα. Εχει οπαδούς που στηρίζουν πάντοτε την ομάδα τους. Είναι διαρκώς κοντά της και της δίνουν πάρα πολλή προσοχή. Πιστεύουμε ότι θα κάνουμε καλή δουλειά, για να είμαστε και φέτος πρωταθλητές στην Ελλάδα. Οσον αφορά την Ευρώπη, θέλουμε κατ' αρχάς να περάσουμε την προκριματική φάση, τη φάση των ομίλων. Οσον αφορά την Ελλάδα, βρίσκω ότι μοιάζει πάρα πολύ με τη δική μου χώρα. Περιβάλλεται επίσης από θάλασσα, όπως και η Πορτογαλία, στοιχείο το οποίο δεν είναι το μοναδικό κοινό που έχουν».
          Ήταν δεδομένο πως ο Λεονάρντο Ζαρντίμ θα καλούνταν ν' απαντήσει και στο θέμα της πίεσης. Διαφορετικές οι απαιτήσεις στην Μπράγκα και στην Μπέιρα Μαρ, διαφορετικές στον Ολυμπιακό. «Ξέρω ότι οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι φίλαθλοι και αγαπούν την ομάδα και είναι μαζί του όταν χάνει και όταν κερδίζει. Αλλά εγώ πιστεύω ότι θα δουλέψουμε με τέτοιο τρόπο που θα φέρουμε πολλές νίκες στην ομάδα, οπότε δεν θα υπάρχει θέμα πίεσης. Ετσι θα έρθουν πιο κοντά οι οπαδοί μας στον Ολυμπιακό».

Στη παρουσίαση στο «Γ. Καραϊσκάκης» όλοι από τη διοίκηση του Ολυμπιακού έδωσαν το «παρών». Ο Γιάννης Μώραλης (δ' αντιπρόεδρος), ο Γιάννης Βρέντζος (διευθύνων σύμβουλος), ο Σάββας Θεοδωρίδης, ο οποίος έκατσε και στο πάνελ, ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ο Λεωνίδας Θεοδωρακάκης (επίτιμος πρόεδρος του Ερασιτέχνη), ο Βασίλης Βασιλειάδης (διευθύνων σύμβουλος της Καραϊσκάκης Α.Ε.), ο Γιώργος Παύλου (διευθύνων σύμβουλος της Θρύλος Α.Ε.), ο Μιχάλης Κουντούρης (πρόεδρος του Ερασιτέχνη) αλλά και ο Σωκράτης Κομινάκης. Τον Λεονάρντο Ζαρντίμ συνόδευε ο Νέλσον Καλντέιρα, αλλά και ο ατζέντης του (Αφζάλ) με τον συνεργάτη του. Τη μετάφραση έκανε η Ηρώ Υψηλάντη, η οποία είχε συνεργαστεί με τον Ολυμπιακό και όταν ήταν προπονητής ο Ζίκο.
Διαβάστε ακόμη:Το ελεύθερο στις μεταγραφές, ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού  ΕΔΩ