Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΑΣΟΚ δείχνουν οι δήμαρχοι

Το παρακάτω κείμενο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ως ανοιχτή επιστολή των πρώην δημάρχων Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε τι γράφουν:

«Θεσσαλονίκη, 13 Ιουνίου 2012

Η διακυβέρνηση του τόπου σε συνθήκες εθνικής κρίσης είναι προϋπόθεση διεξόδου από αυτήν. Είναι ζήτημα που απαιτεί πλατιά πολιτική νομιμοποίηση, κοινωνική συναίνεση και συστράτευση όλων των δυνάμεων του τόπου.

Εμείς, πολίτες του τόπου, που μας δόθηκε η δυνατότητα κατά την περίοδο της μεταπολιτευτικής περιόδου μέσα από τον θεσμό της αυτοδιοίκησης να βιώσουμε τα επιτεύγματα αλλά και τα προβλήματα της περιόδου αυτής, νιώθουμε την ανάγκη να τοποθετηθούμε, όπως πρέπει κατά τη γνώμη μας , να κάνει κάθε ενεργός πολίτης. Πιστεύουμε, με την εμπειρία του παρελθόντος , ότι η πατρίδα χρειάζεται κυβέρνηση που με προγραμματική σύγκλιση θα διαμορφώσει ένα ασφαλές σχέδιο εξόδου από την κρίση χωρίς να διακινδυνεύσει τη σχέση μας με του Ευρωπαίους εταίρους. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την στήριξη και τη δέσμευση ενός ευρύτατου φάσματος πολιτικών δυνάμεων, όλων όσων θέλουν πραγματικά την Ελλάδα μέσα στο ευρώ και την Ευρώπη. Κατά την γνώμη μας, μια σοβαρή και υπεύθυνη λειτουργική λύση είναι μια κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας και Ευθύνης αναλαμβάνοντας κάθε πολιτική δύναμη την ευθύνη που της αναλογεί. Σε σαφή ρήξη με τον λαϊκισμό, τον κρατισμό και τον παρασιτισμό. Με σταθερό προσανατολισμό προς την ευρωπαϊκή σταθεροποίηση της χώρας, βαθιές τομές στο πολιτικό σύστημα, με τη διεύρυνση της δημοκρατίας, τη συγκρότηση Εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης, με ριζική αλλαγή του αντιπαραγωγικού οικονομικού μοντέλου της χώρας και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο κράτος.

Μια κυβέρνηση που θα ζητήσει άμεσα τροποποίηση όρων της δανειακής σύμβασης και παράταση του χρόνου της δημοσιονομικής προσαρμογής, με διαπραγμάτευση για την βιωσιμότητα του χρέους, που θα προωθήσει την ανάπτυξη και την απασχόληση απλώνοντας δίχτυ κοινωνικής προστασίας σε κάθε οικογένεια θωρακίζοντας παράλληλα την ασφάλεια των πολιτών.

Με αυτές τις σκέψεις καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στις επερχόμενες εκλογές, δίνοντας τη δυνατότητα στη χώρα να κάνει μια νέα αρχή.
                                                                                         
ΒΑΡΣΑΜΗΣ ΝΙΚΟΣ ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓ. ΠΑΥΛΟΥ

ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

ΓΚΟΥΣΤΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΙΚΡΑΣ

ΔΗΜΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡ.ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΞΙΟΥ

ΖΑΚΑΛΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΞΙΟΥ

ΚΑΜΠΕΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ

ΚΟΥΓΙΑΜΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΡΜΗΣ

ΚΟΥΚΟΡΙΚΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ

ΚΟΥΤΟΥΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ

ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑΘΑΝΑΗΛ ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΟΧΟΥ

ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ

ΜΙΣΚΑΚΗΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

ΜΟΓΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ

ΜΠΑΡΟΥΤΑΣ ΣΠΥΡΟΣ ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΜΠΕΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΥΦΑΛΙΑ

ΜΠΙΤΖΙΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΠΡ.ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

ΟΥΖΟΥΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ

ΠΑΝΤΑΖΟΓΛΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛ.ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΠΡ. ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΡΙΘΙΑΣ

ΡΑΒΝΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΣΣΗΡΟΥ

ΡΕΤΖΕΠΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ

ΣΕΡΒΕΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ

ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

ΣΤΟΪΤΣΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΕΝΤΙΝΑΣ

ΣΤΟΪΤΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΕΝΤΙΝΑΣ

ΤΡΑΚΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΠΡ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΑΣ

ΤΣΟΛΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ

ΤΣΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ

ΦΡΑΝΤΖΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ

ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ»  

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έτσι χάθηκε ο Καπετάν Πελοπίδας....

Πιτσιωτά:Ένα από τα δέκα ορεινά χωριά του Δήμου Αγίου Γεωργίου Τυμφρηστού του νομού Φθιώτιδος, χτισμένο σε μια ρεματιά, πλούσιο σε νερά,με τις βουνοπλαγιές κατάφυτες από βελανιδιές και έλατα.    Στα εξήντα σπίτια προπολεμικά κατοικούσαν 300 άτομα με 50 μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο                                                                                                  Και να μια μέρα χτυπά η καμπάνα πιο ζωηρά. Έχομε πόλεμο, επιστράτευση.                                         Αρκετοί στρατεύσιμοι πολέμησαν στο Αλβανικό μέτωπο και όλοι γύρισαν πίσω στο χωριό. Έχουμε κατοχή. Μα στο χωριό μας μόνο μια φορά πέρασε ένας λόχος Ιταλών και μετά όταν φούντωσε το αντάρτικο είχαμε ελεύθερη Ελλάδα. Ο Άρης Βελουχιώτης μετά την πρώτη του εμφάνιση στις 7 Ιούνη 1942 στη Δομνίστα συνεχίζει τις εμφανίσεις του από χωριό σε χωριό σε όλη την περιτυμφρήστεια περιοχή.
Θυμάμαι τότε ένα απόγευμα που με το χτύπημα της καμπάνας μαζευτήκαμε στο προαύλιο του Σχολείου όπου μας μίλησε ο Άρης. “Είμαστε μ…

Σάββας Κωφίδης: «Στη μάχη με τα τέρατα του κρατικού μηχανισμού, με τα τέρατα του φασισμού βγήκα νικητής, δεν έγινα ο ίδιος τέρας»

Μια διαφορετική συνέντευξη, με έναν από τους σημαντικότερους πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές, ο οποίος έχει ριζωθεί στις ψυχές και στις καρδιές εγχώριων φιλάθλων, κι όχι μόνο…  Ο Σάββας Κωφίδης, μεταξύ άλλων, μιλά για την αγαπημένη του μεταλλική σκηνή, τον πολιτισμό,αλλά και για τα καλά και τα… άρρωστα του ποδοσφαίρου… Επιπρόσθετα, συνθέτει και… κατεβάζει «ενδεκάδες» στο πιο ονειρικό παιχνίδι… Όλοι στις θέσεις σας, αρχίζει το «ματς»! -Σάββα, είσαι διαχρονικά μία από τις πιο… βαριές φανέλες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με την πολυετή και σπουδαία επαγγελματική σου πορεία / καριέρα, ως ποδοσφαιριστής και προπονητής, τι σε κάνει υπερήφανο και τι αντίστροφα σε απογοητεύει από το «βασιλιά» των σπορ, στη χώρα μας και παγκοσμίως; Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι, που προσφέρει έντονα συναισθήματα, τα οποία δύσκολα συναντάς σε άλλα αθλήματα. Η κοινωνικότητα και ο πολιτισμός που πηγάζει μέσα από το ποδόσφαιρο είναι πράγματα για τα οποία μπορεί να νοιώθω περήφανος, αλλά για τον μικροαστισμό κ…

Κωστουλάκης Κωνσταντίνος (Λευκός Αρκάδιος)

ΑΡΚΑΔΙΟΣ ΛΕΥΚΟΣ (1905-1983)
Ο Αρκάδιος Λευκός (πραγματικό όνομα Κωνσταντίνος Κωστουλάκης) γεννήθηκε στο Ρέθυμνο της Κρήτης.
Σπούδασε νομικά και εργάστηκε ως δικηγόρος και στη συνέχεια ως δημόσιος υπάλληλος σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, τη Θεσσαλονίκη και τέλος στην Αθήνα, όπου έζησε ως το θάνατό του.
Την πρώτη επίσημη εμφάνισή του στη λογοτεχνία πραγματοποίησε το 1932 με τη δημοσίευση σε συνέχειες στο περιοδικό Νέα Εστία της νουβέλας "Σε πόλεμο με τον εαυτό μου", η οποία έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους κριτικούς.
Ακολούθησε η έκδοση του μυθιστορήματος Κρίσις… στη Θεσσαλονίκη (1934) και τρία ακόμη μυθιστορήματα με μεγάλα χρονικά διαστήματα ανάμεσά τους, ως το 1971 οπότε τιμήθηκε με το δεύτερο κρατικό βραβείο μυθιστορήματος για το έργο του "Συλλογή από μαχαίρια", βράβευση η οποία προκάλεσε την οργισμένη αντίδρασή του.

Στο χώρο των λογοτεχνικών περιοδικών της εποχής οι εμφανίσεις του Λευκού σπανίζουν - κάποιες δημοσ…