Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πρόγραμμα εκδηλώσεων της 18ης Συνάντησης Νέων «Άρδας 2012»

             Ημέρα 1η : Τετάρτη 25 Ιουλίου                            ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ:           22:00 – 23:30 : ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΟΥΛΗΣ                                        23:45 – 02:00 : ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΝΗΣΙΔΑ
02:00 – 03:30 : ΘΑΝΟΣ ΑΝΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
03:45 – 05:00 : MONOVINE
Ημέρα 2η : Πέμπτη 26 Ιουλίου
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
20:30 – 21:15 : THE BAND LIVE
21:30 – 23:15 : ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ & B-MOVIES
23:30 – 01:30 : ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
01:45 – 03:45 : ΡΟΔΕΣ UNITED
ΝΗΣΙΔΑ
03:45 – 05:30 : BAD BOURBON
Ημέρα 3η : Παρασκευή 27 Ιουλίου
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
20:00 – 20:45 : STOP
21:00 – 22:00 : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ & ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΟΡΑΛΗΣ
22:15 – 23:45 : ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ
00:00 – 01:30 : ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΟΚΑΣ
01:45 – 03:15 : ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ: ΕΥΘΥΜΙΑ ΚΑΛΕΝΤΖΙΔΟΥ
ΝΗΣΙΔΑ
03:15 – 05:30 : ΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΗΧΟΣ
Ημέρα 4η : Σάββατο 28 Ιουλίου
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
20:00 – 20:45 : HUGOVER
21:00 – 22:00 : ΑΡΓΥΡΩ ΚΑΠΑΡΟΥ & ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΧΑΤΖΗΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
22:15 – 23:45 : ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΡΑΣ
00:00 – 02:00 : ΕΛΕΝΗ ΒΙΤΑΛΗ
ΝΗΣΙΔΑ
02:00 – 05:00 : ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ
Ημέρα 5η : Κυριακή 29 Ιουλίου
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
20:00 – 20:30 : GOD’S DESIRE
20:45 – 21:15 : CLOCKWISE
21:30 – 23:00 : BAILDSA
23:15 – 02:00 : LOCOMONDO
ΝΗΣΙΔΑ
02:00 – 03:30 : BASEMENT BLUES BAND
  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ
Καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ θα λαμβάνουν χώρα οι ακόλουθες δράσεις:

ATHENS VIDEO ART FESTIVAL
Η στρατηγική συνεργασία με φορείς που έχουν κύρος και εξακριβωμένη αξία και διεθνή αναγνώριση, ενισχύουν τόσο το πρόγραμμα, όσο και την φήμη του φεστιβάλ του Άρδα.
Το Athens Video Art Festival, το επίσημο διεθνές φεστιβάλ ψηφιακών τεχνών και νέων μέσων της Ελλάδας, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο συμμετοχικά Φεστιβάλ για τον σύγχρονο πολιτισμό διεθνώς, επισκέπτεται τον Άρδα για 2η συνεχόμενη χρονιά.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
«Ζωντανεύοντας την Εικόνα» (για παιδιά 6-11 ετών)
Κατά τις μεσημεριανές ώρες, οι μικροί φίλοι του φεστιβάλ θα έχουν τη δυνατότητα να μυηθούν στα μυστικά της κινούμενης εικόνας και να δημιουργήσουν, με την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών, το πρώτο τους κινούμενο σχέδιο.
«Από το Χαρτί στην Οθόνη» (για νέους κάθε ηλικίας)
Θέμα του είναι η οπτική αφήγηση και συμπεριλαμβάνει όλη τη γκάμα της εικόνας, ξεκινώντας από τον κινηματογράφο και την τηλεόραση ως τα εικονογραφηγήματα. Η εξέλιξη των εργαστηρίων σε πέντε μέρες, με μαθήματα 90 λεπτών, θα βοηθήσει τους ενδιαφερόμενους να καταλάβουν “τι συμβαίνει πριν πατήσω το REC”.
«Μουσικό Εργαστήριο» (για τους φίλους της κιθάρας)
Το συγκεκριμένο εργαστήριο αποτελείται από τρία στάδια:
• Ανοιχτή συζήτηση με το κοινό (γονείς & μαθητές) για τις μουσικές σπουδές και γενικότερα την μαθητεία στην μουσική.
• Τεχνικές και στυλ κιθάρας.
• «Δοκίμασε το μόνος σου». Πρακτική εφαρμογή τεχνικών και τρικ από τους συμμετέχοντες, με την καθοδήγηση του δασκάλου.
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
Η δράση της ανακύκλωσης θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Athens Video Art Festival μέσα από το πρόγραμμα “Feel Free To Feel Green”.
Τοποθετώντας κάδους για συγκεκριμένα υλικά (γυαλί, αλουμίνιο, πλαστικό) και ενημερώνοντας το κοινό συνεχώς, μπορούμε να συγκεντρώσουμε μεγάλη ποσότητα ανακυκλώσιμων υλικών.
Από τα υλικά αυτά εικαστικοί καλλιτέχνες θα δημιουργήσουν πρωτότυπα γλυπτά, που στη συνέχεια θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία της Ορεστιάδας, αλλά και στα σχολεία της περιοχής.
Επιπρόσθετα η ενέργεια συνδυάζεται με παιχνίδι και περιβαλλοντική εκπαίδευση. ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ
Για ακόμα μια χρονιά οι δράσεις του φεστιβάλ στηρίζονται στη συνδρομή των εθελοντών. Σε συνέχεια των δράσεων του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού, η Οργανωτική Επιτροπή ενθαρρύνει τη συμμετοχή νέων ανθρώπων και τους εντάσσει σε όλες τις ενέργειες που πραγματοποιούνται, δίνοντας τους έτσι την ευκαιρία να βιώσουν την εμπειρία μίας κορυφαίας διοργάνωσης.
ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας διοργανώνει τουρνουά:
- Beach Volley ανδρών και γυναικών
- Σκάκι για νέους
- Αγώνα επιδεξιότητας Jeep 4Χ4 στο ποτάμι
- Επίδειξη ιππασίας
   Ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Ορεστιάδας διοργανώνει ποδηλατοδρομία με τους συλλόγους των γειτονικών πόλεων Βουλγαρίας και Τουρκίας που καταλήγει μπροστά στην κεντρική σκηνή και δίνει τη σκυτάλη για την επίσημη έναρξη του φεστιβάλ. Επίσης διοργανώνει αγώνα mountain bike στην παρόχθια ζώνη του Άρδα με διεθνείς συμμετοχές.
Στον περιβάλλοντα χώρο υπάρχουν επίσης γήπεδα Beach Soccer καθώς και χώρος τοξοβολίας. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα κωπηλασίας, ψαρέματος και άλλων σπορ.
ΘΕΑΤΡΟ
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, εναρκτήρια εκδήλωση του φεστιβάλ θα αποτελέσει η παράσταση του Θεατρικού Εργαστηρίου Ν. Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ, το οποίο από το 1988 λειτουργεί αδιάκοπα και παράγει σημαντικό έργο. Την Τετάρτη 25 Ιουλίου στις 20:15 θα παρουσιαστεί σε σύμπραξη με τον Θεατρικό Σύλλογο Διδυμοτείχου, το έργο "Τα Σκουπίδια" του Γ. Ξανθούλη, σε σκηνοθεσία Άκη Τσονίδη.
Τιμές εισιτηρίων:
Ημερήσιο: 10€ | 5νθήμερο: 30€ | Κατασκηνωτές: 40€
Διαδίκτυο:
Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα, τους καλλιτέχνες, την πρόσβαση, την κατασκήνωση και τις υπόλοιπες υπηρεσίες της διοργάνωσης, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα ΕΔΩ που ενημερώνεται συνεχώς, όπως και στις επίσημες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης του φεστιβάλ:
facebook: https://www.facebook.com/OfficialArdasFestival
twitter: https://twitter.com/ardasfestival
youtube: http://www.youtube.com/festivalardas          

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έτσι χάθηκε ο Καπετάν Πελοπίδας....

Πιτσιωτά:Ένα από τα δέκα ορεινά χωριά του Δήμου Αγίου Γεωργίου Τυμφρηστού του νομού Φθιώτιδος, χτισμένο σε μια ρεματιά, πλούσιο σε νερά,με τις βουνοπλαγιές κατάφυτες από βελανιδιές και έλατα.    Στα εξήντα σπίτια προπολεμικά κατοικούσαν 300 άτομα με 50 μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο                                                                                                  Και να μια μέρα χτυπά η καμπάνα πιο ζωηρά. Έχομε πόλεμο, επιστράτευση.                                         Αρκετοί στρατεύσιμοι πολέμησαν στο Αλβανικό μέτωπο και όλοι γύρισαν πίσω στο χωριό. Έχουμε κατοχή. Μα στο χωριό μας μόνο μια φορά πέρασε ένας λόχος Ιταλών και μετά όταν φούντωσε το αντάρτικο είχαμε ελεύθερη Ελλάδα. Ο Άρης Βελουχιώτης μετά την πρώτη του εμφάνιση στις 7 Ιούνη 1942 στη Δομνίστα συνεχίζει τις εμφανίσεις του από χωριό σε χωριό σε όλη την περιτυμφρήστεια περιοχή.
Θυμάμαι τότε ένα απόγευμα που με το χτύπημα της καμπάνας μαζευτήκαμε στο προαύλιο του Σχολείου όπου μας μίλησε ο Άρης. “Είμαστε μ…

Σάββας Κωφίδης: «Στη μάχη με τα τέρατα του κρατικού μηχανισμού, με τα τέρατα του φασισμού βγήκα νικητής, δεν έγινα ο ίδιος τέρας»

Μια διαφορετική συνέντευξη, με έναν από τους σημαντικότερους πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές, ο οποίος έχει ριζωθεί στις ψυχές και στις καρδιές εγχώριων φιλάθλων, κι όχι μόνο…  Ο Σάββας Κωφίδης, μεταξύ άλλων, μιλά για την αγαπημένη του μεταλλική σκηνή, τον πολιτισμό,αλλά και για τα καλά και τα… άρρωστα του ποδοσφαίρου… Επιπρόσθετα, συνθέτει και… κατεβάζει «ενδεκάδες» στο πιο ονειρικό παιχνίδι… Όλοι στις θέσεις σας, αρχίζει το «ματς»! -Σάββα, είσαι διαχρονικά μία από τις πιο… βαριές φανέλες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με την πολυετή και σπουδαία επαγγελματική σου πορεία / καριέρα, ως ποδοσφαιριστής και προπονητής, τι σε κάνει υπερήφανο και τι αντίστροφα σε απογοητεύει από το «βασιλιά» των σπορ, στη χώρα μας και παγκοσμίως; Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι, που προσφέρει έντονα συναισθήματα, τα οποία δύσκολα συναντάς σε άλλα αθλήματα. Η κοινωνικότητα και ο πολιτισμός που πηγάζει μέσα από το ποδόσφαιρο είναι πράγματα για τα οποία μπορεί να νοιώθω περήφανος, αλλά για τον μικροαστισμό κ…

Κωστουλάκης Κωνσταντίνος (Λευκός Αρκάδιος)

ΑΡΚΑΔΙΟΣ ΛΕΥΚΟΣ (1905-1983)
Ο Αρκάδιος Λευκός (πραγματικό όνομα Κωνσταντίνος Κωστουλάκης) γεννήθηκε στο Ρέθυμνο της Κρήτης.
Σπούδασε νομικά και εργάστηκε ως δικηγόρος και στη συνέχεια ως δημόσιος υπάλληλος σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, τη Θεσσαλονίκη και τέλος στην Αθήνα, όπου έζησε ως το θάνατό του.
Την πρώτη επίσημη εμφάνισή του στη λογοτεχνία πραγματοποίησε το 1932 με τη δημοσίευση σε συνέχειες στο περιοδικό Νέα Εστία της νουβέλας "Σε πόλεμο με τον εαυτό μου", η οποία έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους κριτικούς.
Ακολούθησε η έκδοση του μυθιστορήματος Κρίσις… στη Θεσσαλονίκη (1934) και τρία ακόμη μυθιστορήματα με μεγάλα χρονικά διαστήματα ανάμεσά τους, ως το 1971 οπότε τιμήθηκε με το δεύτερο κρατικό βραβείο μυθιστορήματος για το έργο του "Συλλογή από μαχαίρια", βράβευση η οποία προκάλεσε την οργισμένη αντίδρασή του.

Στο χώρο των λογοτεχνικών περιοδικών της εποχής οι εμφανίσεις του Λευκού σπανίζουν - κάποιες δημοσ…