Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συν υπό...Γράφει ο άνω του Αλέκου υπέρ Γιώργος της Κατερίνας του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ την «ανόητη Σοφία»του Δήμου Κορινθίων...

 Κόρινθος 04/10/2012

Συν υπό...ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ ...Γράφει ο άνω του Αλέκου υπέρ Γιώργος της Κατερίνας του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ την «ανόητη Σοφία»του Δήμου Κορινθίων...
                                                                                      Όλα αυτά τα χρόνια έχουν οργανωθεί και λειτουργούν πλήθος κοινωνικών προγραμμάτων που αφορούν την προστασία των ευπαθών ομάδων του Δήμου μας, ενδεικτικά αναφέρονται η Κοινωνική Τράπεζα Τροφίμων, Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, Πρόγραμμα για ΑΜΕΑ ‘’Έξω Μαζί’’, Παιδειατροφή by Epode, Εθελοντική Αιμοδοσία & Τράπεζα Αίματος Δήμου Κορινθίων, Πρόγραμμα ‘’Προστατεύω τον Εαυτό μου και τους Άλλους’’, Σεμινάρια Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) με εξωτερικό απινιδωτή, δημιουργία Εθελοντικής Ομάδας Κοινωνικής Δράσης κ.α.
Μεταξύ άλλων έχουν δημιουργηθεί και λειτουργούν προγράμματα για οικονομικά αδύνατους δημότες όπως οι παροχή βοήθειας τους με δωροεπιταγές κατά τις εορτές Χριστουγέννων και Πάσχα, πρόγραμμα παιδικών κατασκηνώσεων κ.λ.π..  Ο Δήμος Κορινθίων, έχει συστήσει Κεντρική Κοινωνική Υπηρεσία από τον Ιούλιο του 2008 με πρωτοβουλία του Δημάρχου Κορινθίων και υπό την τότε Αντιδημαρχία του κ. Φαρμάκη.   

Μετά το 2010 και ενόψει των πρώτων φαινομένων του αντίκτυπου της οικονομικής κρίσης η ανάγκη σε στήριξη συνδημοτών μας που ζητούσαν βοήθεια και βρίσκονταν κυρίως λόγω της αύξησης της ανεργίας στα όρια της φτώχειας ο Δήμος μας αντέδρασε με γρήγορους ρυθμούς στα ολοένα αυξανόμενα αιτήματα συνδημοτών μας με τη λειτουργία Τράπεζας Τροφίμων ή του Κοινωνικού Παντοπωλείου όπως άτυπα είχε ονομαστεί υπό την αντιδημαρχία του κ. Φαρμάκη.
Η Τράπεζα τροφίμων - Κοινωνικό Παντοπωλείο, αυτή, παραχωρούσε κατά τις εορτές Χριστουγέννων – Πάσχα αλλά και άλλα τακτά χρονικά διαστήματα τρόφιμα σε 400 περίπου ωφελούμενες οικογένειες που είχαν επιλεγεί μετά από την κατάθεση των απαιτούμενων δικαιολογητικών από την αρμόδια υπηρεσία. Κοινωνική δράση την οποία στήριξαν όλο αυτό το διάστημα με την προσφορά τους ΜΚΟ και μεγάλες εταιρίες όπως οι Γιατροί του Κόσμου, η Μotor Οil, τα Super Market ΣΠΑΚ, η Φάρμα Μητσόπουλος Α.Ε, η ΕΑΣ Κορινθίας και Κρανίδι Α.Ε που πρόσφεραν λάδι τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά. Η Τράπεζα λειτούργησε αποκλειστικά με προσφορές φορέων διότι έλλειψη σχετικού νομοθετικού πλαισίου η προμήθεια από το Δήμο ήταν αδύνατη βάση νόμου εκτός των εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα.
Το νομοθετικό πλαίσιο βάση του οποίου προβλέπεται η ίδρυση και λειτουργία Κοινωνικών Παντοπωλείων ΟΤΑ Α’ & Β’ βαθμού διαμορφώθηκε από τον Απρίλιο του 2012 με τον υπ’ αριθμ. 4071/2012 Νόμο.
Μετά από τέσσερις κιόλας μήνες και έπειτα από τις διευκρινιστικές για την από νομικής πλευράς σύσταση των Κοινωνικών Παντοπωλείων, με την υπ’ αριθμ. 19/305/03.09.2012 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου ιδρύεται επίσημα το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Κορινθίων που στηρίζεται στον ως άνω νόμο.
Για την εύρυθμη λειτουργία όπως γνωρίζετε οποιασδήποτε νέας δομής κρίνεται αναγκαία η δημοσιοποίηση της, η ενημέρωση της κοινότητας και πιο συγκεκριμένα της ομάδας ατόμων για τα οποία σχεδιάστηκε να εξυπηρετήσει (κυρίως νέων ωφελουμένων οι οποίοι συνεχώς αυξάνονται λόγω της όλο και δυσκολότερης οικονομικής κατάστασης που βιώνουμε) καθώς και η ευαισθητοποίηση της κοινότητας πριν ακόμα και την έναρξη λειτουργίας της .
Το δικαίωμα που μας δίνει ο νόμος τώρα πια να προχωρήσουμε και σε προμήθειες τροφίμων και από ίδιους πόρους του Δήμου μας δίνει την δυνατότητα δημιουργώντας ένα νέο πυλώνα σύμπραξης όλων των τοπικών φορέων, εθελοντών και Δήμου να προχωρήσουμε στην σε σταθερή και μόνιμη βάση στήριξη των οικογενειών που ζητούν την βοήθειά μας έτσι ώστε να μην υπάρξει συμπολίτης μας που να βιώσει την φτώχεια και την ανέχεια.
Το Κοινωνικό λοιπόν Παντοπωλείο το οποίο επίσημα συστήθηκε πρόσφατα έρχεται να διευρύνει και να επισημοποιήσει την ήδη σημαντική προσπάθεια του Δήμου μας όλα αυτά τα χρόνια παίρνοντας μια άλλη νομική μορφή.
Το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Κορινθίων δίνει τη δική του απάντηση όλα αυτά τα χρόνια στα τελευταία δημοσιεύματα που μοναδικό στόχο έχουν να πλήξουν το Δήμο Κορινθίων πατώντας πάνω στα πραγματικά προβλήματα και τις ανάγκες των συμπολιτών μας.
 Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ                                                   Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ                                                   ΣΟΦΙΑ ΛΕΚΚΑ    

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έτσι χάθηκε ο Καπετάν Πελοπίδας....

Πιτσιωτά:Ένα από τα δέκα ορεινά χωριά του Δήμου Αγίου Γεωργίου Τυμφρηστού του νομού Φθιώτιδος, χτισμένο σε μια ρεματιά, πλούσιο σε νερά,με τις βουνοπλαγιές κατάφυτες από βελανιδιές και έλατα.    Στα εξήντα σπίτια προπολεμικά κατοικούσαν 300 άτομα με 50 μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο                                                                                                  Και να μια μέρα χτυπά η καμπάνα πιο ζωηρά. Έχομε πόλεμο, επιστράτευση.                                         Αρκετοί στρατεύσιμοι πολέμησαν στο Αλβανικό μέτωπο και όλοι γύρισαν πίσω στο χωριό. Έχουμε κατοχή. Μα στο χωριό μας μόνο μια φορά πέρασε ένας λόχος Ιταλών και μετά όταν φούντωσε το αντάρτικο είχαμε ελεύθερη Ελλάδα. Ο Άρης Βελουχιώτης μετά την πρώτη του εμφάνιση στις 7 Ιούνη 1942 στη Δομνίστα συνεχίζει τις εμφανίσεις του από χωριό σε χωριό σε όλη την περιτυμφρήστεια περιοχή.
Θυμάμαι τότε ένα απόγευμα που με το χτύπημα της καμπάνας μαζευτήκαμε στο προαύλιο του Σχολείου όπου μας μίλησε ο Άρης. “Είμαστε μ…

Σάββας Κωφίδης: «Στη μάχη με τα τέρατα του κρατικού μηχανισμού, με τα τέρατα του φασισμού βγήκα νικητής, δεν έγινα ο ίδιος τέρας»

Μια διαφορετική συνέντευξη, με έναν από τους σημαντικότερους πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές, ο οποίος έχει ριζωθεί στις ψυχές και στις καρδιές εγχώριων φιλάθλων, κι όχι μόνο…  Ο Σάββας Κωφίδης, μεταξύ άλλων, μιλά για την αγαπημένη του μεταλλική σκηνή, τον πολιτισμό,αλλά και για τα καλά και τα… άρρωστα του ποδοσφαίρου… Επιπρόσθετα, συνθέτει και… κατεβάζει «ενδεκάδες» στο πιο ονειρικό παιχνίδι… Όλοι στις θέσεις σας, αρχίζει το «ματς»! -Σάββα, είσαι διαχρονικά μία από τις πιο… βαριές φανέλες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με την πολυετή και σπουδαία επαγγελματική σου πορεία / καριέρα, ως ποδοσφαιριστής και προπονητής, τι σε κάνει υπερήφανο και τι αντίστροφα σε απογοητεύει από το «βασιλιά» των σπορ, στη χώρα μας και παγκοσμίως; Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι, που προσφέρει έντονα συναισθήματα, τα οποία δύσκολα συναντάς σε άλλα αθλήματα. Η κοινωνικότητα και ο πολιτισμός που πηγάζει μέσα από το ποδόσφαιρο είναι πράγματα για τα οποία μπορεί να νοιώθω περήφανος, αλλά για τον μικροαστισμό κ…

Κωστουλάκης Κωνσταντίνος (Λευκός Αρκάδιος)

ΑΡΚΑΔΙΟΣ ΛΕΥΚΟΣ (1905-1983)
Ο Αρκάδιος Λευκός (πραγματικό όνομα Κωνσταντίνος Κωστουλάκης) γεννήθηκε στο Ρέθυμνο της Κρήτης.
Σπούδασε νομικά και εργάστηκε ως δικηγόρος και στη συνέχεια ως δημόσιος υπάλληλος σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, τη Θεσσαλονίκη και τέλος στην Αθήνα, όπου έζησε ως το θάνατό του.
Την πρώτη επίσημη εμφάνισή του στη λογοτεχνία πραγματοποίησε το 1932 με τη δημοσίευση σε συνέχειες στο περιοδικό Νέα Εστία της νουβέλας "Σε πόλεμο με τον εαυτό μου", η οποία έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους κριτικούς.
Ακολούθησε η έκδοση του μυθιστορήματος Κρίσις… στη Θεσσαλονίκη (1934) και τρία ακόμη μυθιστορήματα με μεγάλα χρονικά διαστήματα ανάμεσά τους, ως το 1971 οπότε τιμήθηκε με το δεύτερο κρατικό βραβείο μυθιστορήματος για το έργο του "Συλλογή από μαχαίρια", βράβευση η οποία προκάλεσε την οργισμένη αντίδρασή του.

Στο χώρο των λογοτεχνικών περιοδικών της εποχής οι εμφανίσεις του Λευκού σπανίζουν - κάποιες δημοσ…