Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Κορινθίων

Κόρινθος 26/09/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Κορινθίων, με υπεύθυνο και αποτελεσματικό τρόπο επιδιώκει την δημιουργία ενός Κοινωνικού Δικτύου Αλληλέγγυας Δράσης με τη συμμετοχή Φορέων, Συλλόγων, Σωματείων, Επιχειρήσεων καθώς και μεμονωμένων κοινωνικά ευαισθητοποιημένων Δημοτών, με στόχο την προώθηση κατάλληλων δράσεων, δίνοντας «σάρκα και οστά» στην έκφραση της κοινωνικής συνείδησης μέσα από την προσφορά.
Στα πλαίσια της Κοινωνικής του πολιτικής, ο Δήμος μας, ευαισθητοποιημένος από τα προβλήματα της καθημερινότητας και συναισθανόμενος τις δυσκολίες που βιώνουν καθημερινά οι συμπολίτες μας, λόγω της οικονομικής κρίσης, θεωρεί μείζονος σημασίας την στήριξη των οικονομικά αδυνάτων οικογενειών που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό και την ανέχεια. Για τον λόγο αυτόν, μέσω της σύστασης και λειτουργίας του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» επιδιώκεται από το δήμο μας, η τοπική παρέμβαση με την παροχή ειδών σίτισης καθώς και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης για τους άπορους κατοίκους.
Στο Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Κορινθίων, απευθύνονται καθημερινά όλο και περισσότεροι συνδημότες μας που πλήττονται από την οικονομική κρίση και την ανεργία ζητώντας τόσο υλική όσο και ψυχο-κοινωνική υποστήριξη.
Ο Δήμος Κορινθίων οργανώνει και στηρίζει την εθελοντική αυτή προσφορά, καλύπτοντας παράλληλα, τα κενά στα παρεχόμενα είδη όταν διαπιστώνεται ανεπάρκεια από δωρεές και χορηγίες
Από το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα παρέχονται, τρόφιμα (κυρίως μη ευπαθή προϊόντα) είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας, βιβλία, παιχνίδια κλπ σε οικονομικά αδύνατες οικογένειες λαμβάνοντας υπόψη και κοινωνικά κριτήρια. Ειδικότερα στα παραπάνω περιλαμβάνονται τρόφιμα όπως γάλα εβαπορέ, ρύζι, ζυμαρικά, αλεύρι, όσπρια, λάδι, ζάχαρη, καφές, παιδικές κρέμες κ.λ.π., βασικά είδη καθαριότητας όπως χαρτικά, απορρυπαντικά, βασικά είδη περιποίησης βρεφών όπως βρεφικές πάνες, μωρομάντηλα κ.α, καθώς επίσης σχολικές τσάντες, σχολικά βοηθήματα, ηλεκτρικά είδη όπως σόμπες κλπ.
Δωρεές αλλά και αιτήσεις για στήριξη από το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα γίνονται δεκτές έπειτα από επικοινωνία με τους κοινωνικούς λειτουργούς του Δήμου Κορινθίων από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρα 8:00 – 14:00 στο τηλ. 27413.61022.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του, αναζητά εθελοντές για τη στήριξη του Προγράμματος διανομής των προϊόντων.

Η Αντιδήμαρχος   Κοινωνικής & Εκπαιδευτικής Πολιτική
                                           
                                        Σοφία Λέκκα