Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ Δ. ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ :Με αντιλήψεις υδροκεφαλισμών η τροϊκανή συγκυβέρνηση μεθοδεύει την μεταφορά του ΙΚΑ Κιάτου

   ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ Δ. ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΟΥΜΕΝΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ
Την ώρα που όλοι μας, εργαζόμενοι, άνεργοι , αυτο-απασχολούμενοι, νέοι, συνταξιούχοι βιώνουμε στις πλάτες μας τις συνέπειες 2 Μνημονίων και η Τροϊκανή Τριμερής Συγκυβέρνηση επιχειρεί να συνθλίψει την κοινωνία κάτω από τη μπότα των Δανειστών με ένα Τρίτο Μνημόνιο, βιώνουμε επιπρόσθετα και το μαρασμό και σε τοπικό επίπεδο, μέσω της κλιμακούμενης αποψίλωσης Υπηρεσιών προς τον Πολίτη, στα διοικητικά όρια του Δήμου Σικυωνίων.
Έτσι, ενώ μέχρι τώρα ιδιόκτητο, Νεόδμητο κτίριο (που ανεγέρθηκε με χρήματα των εργαζομένων, με κοινωνικό πλούτο) επιφάνειας 4.000 τ.μ. στέγαζε τις υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στο Κιάτο, η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, βάσει της επιχειρούμενης νέας οργανωτικής δομής, μεταφέρει την έδρα του Υποκαταστήματος στην Κόρινθο.
Συνυπολογίζοντας λειτουργικά έξοδα (η καινούρια έδρα δεν θα βρίσκεται σε ιδιόκτητο χώρο αλλά θα καταβάλλεται ενοίκιο), λειτουργικές ανάγκες (εργονομικές διαμορφώσεις χώρων, Υλικο-τεχνική και Μηχανογραφική Υποδομή, μεταφορά προσωπικού, Αρχείου, εξοπλισμού) είναι προφανές ότι αυτή η μετεγκατάσταση ζημιώνει το Δημόσιο συμφέρον.
Ταυτόχρονα οι συναλλασσόμενοι με το ΙΚΑ πολίτες των Δήμων Σικυωνίων, Ξυλοκάστρου και της περιοχής του Βέλου (που αντιστοιχούν σε ποσοστό πληθυσμού στο 35% του νομού) θα επιβαρύνονται με κόστος μετακίνησης και απώλεια πολύτιμων για τη ζωή και την επιβίωσή τους ανθρωποωρών. Το ίδιο και οι μετακινούμενοι υπάλληλοι του Ιδρύματος.Αλλά ούτε και οι δημότες της Κορίνθου πρόκειται να επωφεληθούν από κάποιο ευεργέτημα.
Φαινόμενα υδροκεφαλισμού, που δεν ωφελούν καμιά ομάδα πολιτών και όχι φαινόμενα Ορθολογικής Διαχείρισης προκύπτουν από τη σχεδιαζόμενη μεταφορά των Υπηρεσιών του ΙΚΑ Δήμου Σικυωνίων.
Οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ από ΟΛΟΚΛΗΡΟ το Νομό Κορινθίας πρότειναν, για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του Οργανισμού, τη δημιουργία 2 υποκαταστημάτων, ενός στο Κιάτο και ενός στην Κόρινθο, με βάση την παραπάνω συλλογιστική και δεδομένης της εμπειρίας από νομούς με παρόμοια σφαλιστικά στοιχεία, όπου έχουν δημιουργηθεί 2 Υποκαταστήματα.
Τέτοιες αποψιλώσεις Υπηρεσιών Δημόσιου συμφέροντος αποκλείουν κάθε προσπάθεια Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και επιβεβαιώνουν στην καθημερινότητά μας τη σωρό των κοινωνικών ερειπίων που επιφέρει η Μνημονιακή Πολιτική της συμπεριφοράς του «καλού και υπάκουου μαθητή» στις Απαιτήσεις – Εντολές των Δανειστών –Εκβιαστών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δ. ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ καλεί έστω και τώρα το Διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ να ακούσει προσεχτικά τα αιτήματα των εργαζομένων του του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και να κοιτάξει κατάματα τις ανάγκες της Κοινωνίας.
Να λοιπόν πώς
προβλήματα της καθημερινότητάς μας φανερώνουν την κοινωνικά ανάλγητη οδό που υπαγορεύουν τα Μνημόνια και οι πολιτικές εξαθλίωσης.
Να διώξουμε Κυβέρνηση και Τρόϊκα γιατί καταστρέφουν τη χώρα και το λαό !

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έτσι χάθηκε ο Καπετάν Πελοπίδας....

Πιτσιωτά:Ένα από τα δέκα ορεινά χωριά του Δήμου Αγίου Γεωργίου Τυμφρηστού του νομού Φθιώτιδος, χτισμένο σε μια ρεματιά, πλούσιο σε νερά,με τις βουνοπλαγιές κατάφυτες από βελανιδιές και έλατα.    Στα εξήντα σπίτια προπολεμικά κατοικούσαν 300 άτομα με 50 μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο                                                                                                  Και να μια μέρα χτυπά η καμπάνα πιο ζωηρά. Έχομε πόλεμο, επιστράτευση.                                         Αρκετοί στρατεύσιμοι πολέμησαν στο Αλβανικό μέτωπο και όλοι γύρισαν πίσω στο χωριό. Έχουμε κατοχή. Μα στο χωριό μας μόνο μια φορά πέρασε ένας λόχος Ιταλών και μετά όταν φούντωσε το αντάρτικο είχαμε ελεύθερη Ελλάδα. Ο Άρης Βελουχιώτης μετά την πρώτη του εμφάνιση στις 7 Ιούνη 1942 στη Δομνίστα συνεχίζει τις εμφανίσεις του από χωριό σε χωριό σε όλη την περιτυμφρήστεια περιοχή.
Θυμάμαι τότε ένα απόγευμα που με το χτύπημα της καμπάνας μαζευτήκαμε στο προαύλιο του Σχολείου όπου μας μίλησε ο Άρης. “Είμαστε μ…

Σάββας Κωφίδης: «Στη μάχη με τα τέρατα του κρατικού μηχανισμού, με τα τέρατα του φασισμού βγήκα νικητής, δεν έγινα ο ίδιος τέρας»

Μια διαφορετική συνέντευξη, με έναν από τους σημαντικότερους πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές, ο οποίος έχει ριζωθεί στις ψυχές και στις καρδιές εγχώριων φιλάθλων, κι όχι μόνο…  Ο Σάββας Κωφίδης, μεταξύ άλλων, μιλά για την αγαπημένη του μεταλλική σκηνή, τον πολιτισμό,αλλά και για τα καλά και τα… άρρωστα του ποδοσφαίρου… Επιπρόσθετα, συνθέτει και… κατεβάζει «ενδεκάδες» στο πιο ονειρικό παιχνίδι… Όλοι στις θέσεις σας, αρχίζει το «ματς»! -Σάββα, είσαι διαχρονικά μία από τις πιο… βαριές φανέλες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με την πολυετή και σπουδαία επαγγελματική σου πορεία / καριέρα, ως ποδοσφαιριστής και προπονητής, τι σε κάνει υπερήφανο και τι αντίστροφα σε απογοητεύει από το «βασιλιά» των σπορ, στη χώρα μας και παγκοσμίως; Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι, που προσφέρει έντονα συναισθήματα, τα οποία δύσκολα συναντάς σε άλλα αθλήματα. Η κοινωνικότητα και ο πολιτισμός που πηγάζει μέσα από το ποδόσφαιρο είναι πράγματα για τα οποία μπορεί να νοιώθω περήφανος, αλλά για τον μικροαστισμό κ…

Κωστουλάκης Κωνσταντίνος (Λευκός Αρκάδιος)

ΑΡΚΑΔΙΟΣ ΛΕΥΚΟΣ (1905-1983)
Ο Αρκάδιος Λευκός (πραγματικό όνομα Κωνσταντίνος Κωστουλάκης) γεννήθηκε στο Ρέθυμνο της Κρήτης.
Σπούδασε νομικά και εργάστηκε ως δικηγόρος και στη συνέχεια ως δημόσιος υπάλληλος σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, τη Θεσσαλονίκη και τέλος στην Αθήνα, όπου έζησε ως το θάνατό του.
Την πρώτη επίσημη εμφάνισή του στη λογοτεχνία πραγματοποίησε το 1932 με τη δημοσίευση σε συνέχειες στο περιοδικό Νέα Εστία της νουβέλας "Σε πόλεμο με τον εαυτό μου", η οποία έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους κριτικούς.
Ακολούθησε η έκδοση του μυθιστορήματος Κρίσις… στη Θεσσαλονίκη (1934) και τρία ακόμη μυθιστορήματα με μεγάλα χρονικά διαστήματα ανάμεσά τους, ως το 1971 οπότε τιμήθηκε με το δεύτερο κρατικό βραβείο μυθιστορήματος για το έργο του "Συλλογή από μαχαίρια", βράβευση η οποία προκάλεσε την οργισμένη αντίδρασή του.

Στο χώρο των λογοτεχνικών περιοδικών της εποχής οι εμφανίσεις του Λευκού σπανίζουν - κάποιες δημοσ…