Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στην Κόρινθο την Τετάρτη 5 Δεκέμβρη:Μαζί με την Π.Α.Σ.ΕΒΕ απαντάμε και διεκδικούμε,αποφασιστικά και μαζικά

 Συνάδελφοι επαγγελματίες, βιοτέχνες, μικροί έμποροι, αυτοκινητιστές, συνταξιούχοι 
 Η τρικομματική κυβέρνηση δυναμώνει την επίθεση στη δουλειά, το εισόδημα και τα ασφαλιστικά δικαιώματα εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων.

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ σε πλήρη και αγαστή συνεργασία με Ε.Ε. και Τρόϊκα με το νέο μνημόνιο φορτώνουν και νέα βάρη στο λαό για να σώσουν τακέρδη των μονοπωλίων και των τραπεζών.

Τα νέα μέτρα για την ασφάλιση είναι συνέχεια των προηγούμενων αντιασφαλιστικών μέτρων που έχουν πάρει όλες οι κυβερνήσεις τατελευταία χρόνια.

Μας κοροϊδεύουν ότι θα μας σώσουν από τη χρεοκοπία .

Οι μόνοι που κινδυνεύουν από χρεοκοπία και εξαθλίωση είναι οι εργαζόμενοι και οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι . Αντίθετα θα αυγατίσουν τα κέρδη τους τα μονοπώλια και το μεγάλο κεφάλαιο .

Σήμερα επιχειρούν να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα.
Αύξησαν το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 και τα ελάχιστα χρόνια ασφάλισης για τη συνταξιοδότηση σε 20, με αποτέλεσμα χιλιάδεςαπό εμάς να μείνουμε χωρίς σύνταξη, να πεθάνουμε μέσα στο μαγαζί η στο δρόμο.
Μειώνουν ακόμα περισσότερο την ήδη χαμηλή κρατική χρηματοδότηση για το 2013.
Λεηλατούν ακόμα παραπέρα τα κουρεμένα αποθεματικά με το νέο κούρεμα.
Μείωσαν τις ήδη πετσοκομμένες και εξευτελιστικές συντάξεις, οδηγώντας χιλιάδες συνταξιούχους που έχουν χρυσοπληρώσει την ασφάλισητους, σε εξαθλίωση.
Κατεδαφίζουν και εμπορευματοποιούν την υγεία και την περίθαλψη.
Από τον ΕΟΠΥΥ παρέχονται μειωμένες και υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας.
Διαγράφουν εκατοντάδες φάρμακα από τις λίστες.
Καταργούν τα φάρμακα και τα αντικαθιστούν με τα αμφίβολης ποιότητας και αποτελεσματικότητας
Γενόσημα.
Μειώνουν δραστικά του γιατρούς, με αποτέλεσμα την τεράστια ταλαιπωρία των ασθενών.
Αυξάνουν τα νοσήλια με συνέπεια νέες επιβαρύνσεις στον ΟΑΕΕ και τα υπόλοιπα ταμεία.
Επέβαλαν νέες αυξήσεις στα ασφάλιστρα με πρόσχημα την περίθαλψη ανέργων συναδέλφων και χορήγηση 3 μηνών επιδόματος ανεργίαςχωρίς καν να έχει ξεκινήσει διαδικασία υλοποίησης του μέτρου με αποτέλεσμα απλά!!! το χαράτσωμα των αυτοαπασχολούμενων με τηνείσπραξη μέχρι σήμερα, πάνω από 90.000.000 εύρο, χωρίς να προσφέρουν τίποτα.
Αδιαφορούν που εκατοντάδες χιλιάδες συνάδελφοι ( το 50% ) αδυνατούν, λόγω αναδουλειάς, να πληρώσουν τις τρέχουσες και τιςπροηγούμενες εισφορές, με αποτέλεσμα να είναι ανασφάλιστοι.

Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι και συνταξιούχοι

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ

Η υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης ΠΡΕΠΕΙ να γίνει υπόθεση όλων.

ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ ότι τους ενδιαφέρει να σώσουν το ασφαλιστικό σύστημα.

Στόχος τους είναι, οι φτηνοί εργαζόμενοι, οι εξαθλιωμένοι συνταξιούχοι και οι χρεοκοπημένοι αυτοαπασχολούμενοι που θα βολεύονται με συντάξειςπρόνοιας και υποβαθμισμένες παροχές υγείας.

Ο δρόμος του αγώνα είναι ο μόνος για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας στην κοινωνική ασφάλιση.
Καμιά εμπιστοσύνη και ανοχή στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ.
Ανέλαβαν εργολαβικά το γνωστό ρόλο του αξιόπιστου συνομιλητή και του κοινωνικού εταίρου.
Όλα τα προηγούμενα χρόνια χαρακτήριζαν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που οργανωθήκαν από το αντιμονοπωλιακό κίνημα και τιςδυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ, ξεπερασμένες και επαναστατική γυμναστική.
Προχωράνε τώρα σε χλιαρές και απροετοίμαστες κινητοποιήσεις για λόγους εκτόνωσης.
Περιορίζουν τις διεκδικήσεις σε επιμέρους αιτήματα, δεν λένε κουβέντα για τα αίτια και τους υπεύθυνους για την άσχημη κατάσταση τουΟΑΕΕ.
Έχουν παραιτηθεί από τη διεκδίκηση να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση που είναι η μόνη λύση για τη σωτηρία του ΟΑΕΕ, ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ.

Το αγωνιστικό αντιμονοπωλιακό κίνημα, η ΠΑΣΕΒΕ καλεί σε κοινό αγώνα, μαζί με τους εργαζόμενους, το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και τηνΟΓΕ, για να εμποδίσουμε την κατεδάφιση των κατακτήσεων μας.

Απαντάμε αποφασιστικά - μαζικά

Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2012

Μέρα Πανελλαδικής Κινητοποίησης

συγκεντρώσεις στα γραφεία του ΟΑΕΕ σε όλη τη χώρα.

Στην Κόρινθο στις 9πμ. Στα γραφεία του ΟΑΕΕ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΩΡΑ
Όχι στη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης.
Χρηματοδότηση του Ταμείου κατά τα 2/3 από το κράτος και κατά το 1/3 από τον ασφαλισμένο.
Θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας σε όλους τους Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, Έμπορους, Αυτοκινητιστές, ανεξάρτητα αν χρωστάνε στο Ταμείο ή όχι.
Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας όσο διαρκεί η κρίση.
Μακροχρόνια ρύθμιση των χρεών χωρίς προσαυξήσεις και πρόστιμα με ΑΓΝΟΗΣΗ των διατάξεων του Μνημονίου.
Να σταματήσει από τη Διοίκηση του ΟΑΕΕ, κάθε δίωξη σε όσους χρωστάνε στο Ταμείο.
Πάγωμα των χρεών και των προσαυξήσεων των ασφαλισμένων προς το Ταμείο όσο διαρκεί η οικονομική κρίση.
Δραστική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι προς το Ταμείο, χωρίς μείωση της σύνταξης.
Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών για τον κλάδο Υγείας.
Απαιτούμε η υγεία να είναι Δημόσια και Δωρεάν, με την κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στο συγκεκριμένο τομέα.
Όχι στη μείωση των συντάξεων, επιστροφή όλων των περικοπών.
Σύνταξη στα 60 για τους άντρες, στα 55 για τις γυναίκες

Η ΤΟΠΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Π.Α.Σ.ΕΒΕ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έτσι χάθηκε ο Καπετάν Πελοπίδας....

Πιτσιωτά:Ένα από τα δέκα ορεινά χωριά του Δήμου Αγίου Γεωργίου Τυμφρηστού του νομού Φθιώτιδος, χτισμένο σε μια ρεματιά, πλούσιο σε νερά,με τις βουνοπλαγιές κατάφυτες από βελανιδιές και έλατα.    Στα εξήντα σπίτια προπολεμικά κατοικούσαν 300 άτομα με 50 μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο                                                                                                  Και να μια μέρα χτυπά η καμπάνα πιο ζωηρά. Έχομε πόλεμο, επιστράτευση.                                         Αρκετοί στρατεύσιμοι πολέμησαν στο Αλβανικό μέτωπο και όλοι γύρισαν πίσω στο χωριό. Έχουμε κατοχή. Μα στο χωριό μας μόνο μια φορά πέρασε ένας λόχος Ιταλών και μετά όταν φούντωσε το αντάρτικο είχαμε ελεύθερη Ελλάδα. Ο Άρης Βελουχιώτης μετά την πρώτη του εμφάνιση στις 7 Ιούνη 1942 στη Δομνίστα συνεχίζει τις εμφανίσεις του από χωριό σε χωριό σε όλη την περιτυμφρήστεια περιοχή.
Θυμάμαι τότε ένα απόγευμα που με το χτύπημα της καμπάνας μαζευτήκαμε στο προαύλιο του Σχολείου όπου μας μίλησε ο Άρης. “Είμαστε μ…

Πέντε εμβληματικές νίκες του Ολυμπιακού με τον Λεμονή στον πάγκο

Στο πρόσωπο του Τάκη Λεμονή βρήκε τελικά ο Ολυμπιακός τον άνθρωπο που θα προσπαθήσει να κάνει πραγματικότητα το νταμπλ, σε μια χρονιά που τα προβλήματα στους πρωταθλητές έκαναν την εμφάνισή τους με το καλημέρα.
Ο στρατιώτης –κατά δήλωσή του- της ομάδας του Πειραιά θα προσπαθήσει να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο από τον Γενάρη και έπειτα, όταν η ομάδα άρχισε να χάνει τον χαρακτήρα της και να δημιουργεί ένα αρνητικό σερί ηττών.

Ο Λεμονής λοιπόν κλήθηκε να πάρει τις νίκες που θα οδηγήσουν τον Ολυμπιακό την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου.  Σίγουρα θα χρειαστεί τρεις στο πρωτάθλημα προκειμένου να το εξασφαλίσει και μαθηματικά, ενώ στο κύπελλο ίσως να τον βολέψουν και οι ισοπαλίες, αφού ένα εκτός έδρας γκολ σε τέτοιες διοργανώσεις μπορεί να χρίσει το νικητή.

Με βάση τα παραπάνω, ο Τάκης Λεμονής ήρθε μέχρι το καλοκαίρι –αρχικά- με σκοπό να κυνηγήσει νίκες. Κάτι που έχει κάνει και στο παρελθόν, καταφέρνοντάς τα μια χαρά. Ας θυμηθούμ…

Σάββας Κωφίδης: «Στη μάχη με τα τέρατα του κρατικού μηχανισμού, με τα τέρατα του φασισμού βγήκα νικητής, δεν έγινα ο ίδιος τέρας»

Μια διαφορετική συνέντευξη, με έναν από τους σημαντικότερους πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές, ο οποίος έχει ριζωθεί στις ψυχές και στις καρδιές εγχώριων φιλάθλων, κι όχι μόνο…  Ο Σάββας Κωφίδης, μεταξύ άλλων, μιλά για την αγαπημένη του μεταλλική σκηνή, τον πολιτισμό,αλλά και για τα καλά και τα… άρρωστα του ποδοσφαίρου… Επιπρόσθετα, συνθέτει και… κατεβάζει «ενδεκάδες» στο πιο ονειρικό παιχνίδι… Όλοι στις θέσεις σας, αρχίζει το «ματς»! -Σάββα, είσαι διαχρονικά μία από τις πιο… βαριές φανέλες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με την πολυετή και σπουδαία επαγγελματική σου πορεία / καριέρα, ως ποδοσφαιριστής και προπονητής, τι σε κάνει υπερήφανο και τι αντίστροφα σε απογοητεύει από το «βασιλιά» των σπορ, στη χώρα μας και παγκοσμίως; Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι, που προσφέρει έντονα συναισθήματα, τα οποία δύσκολα συναντάς σε άλλα αθλήματα. Η κοινωνικότητα και ο πολιτισμός που πηγάζει μέσα από το ποδόσφαιρο είναι πράγματα για τα οποία μπορεί να νοιώθω περήφανος, αλλά για τον μικροαστισμό κ…