Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Ευφυείς απορίες, ευφυών δημοσιογράφων»

              «Πόλεμος» Καπερνάρου-Πρετεντέρη για τη λίστα Λαγκάρντ
Με δηκτικό τρόπο απάντησε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος στον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη με αφορμή την απορία που εξέφρασε σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα».
Η απάντηση του κ. Καπερνάρου φέρει τον τίτλο «Ευφυείς απορίες, ευφυών δημοσιογράφων» και έχει ως εξής:
Γράφει ο Ι.Κ. Πρετεντέρης, μεταξύ άλλων, στην στήλη του στην εφημερίδα «Τα Nέα»:
«πως μπορείς να κατηγορείς κάποιον για αλλοίωση εγγράφου όταν έχει χαθεί το έγγραφο που υποτίθεται ότι αλλοίωσε; Πως θα διαπιστωθεί η αλλοίωση;

Απάντηση: Πως μπορείς να απορείς, όταν την λίστα που «χάθηκε» την είχε μόνον αυτός;

To άρθρο του Γιάννη Πρετεντέρη στα Νέα είχε ως εξής:
«Η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για την περίφημη λίστα Λαγκάρντ δεν έβαλε τελικά φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, όπως φοβούνταν ή προεξοφλούσαν πολλοί. Και δεν έβαλε φωτιά για τρεις λόγους.
Πρώτον, επειδή δεν εμφανίστηκαν νέα ή πρόσθετα στοιχεία που να στοιχειοθετούν ενδεχόμενη ποινική ευθύνη του Ευ. Βενιζέλου ή των Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμου.
Ακούσαμε πολλές εκθέσεις ιδεών, αρκετές κορόνες και ακόμη περισσότερες καταγγελίες, αλλά τίποτα το συγκεκριμένο.
Δεύτερον,επειδή ακόμη και η ποινική εμπλοκή του Γ. Παπακωνσταντίνου κλονίστηκε με την απώλεια του στικ που έχει παραδώσει στον Διώτη.
Πώς μπορείς να κατηγορείς κάποιον για αλλοίωση εγγράφου όταν έχει χαθεί το έγγραφο που υποτίθεται ότι αλλοίωσε; Πώς θα διαπιστωθεί η αλλοίωση;
Τρίτον , επειδή οι πολιτικές ευθύνες των βασικών εμπλεκομένων είναι τόσο προφανείς ώστε δεν χρειαζόταν καν να συνεδριάσει η Βουλή για να τις διαπιστώσει.
Με άλλα λόγια, το πολιτικό σκέλος ήταν δεδομένο.
Και το ποινικό ασθενές.
Ως εκ τού του η εξέλιξη έμοιαζε προφανής και σχεδόν αναμενόμενη.

Στο επίκεντρό της φυσικά βρέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – αλλά αυτό δεν αποτελούσε έκπληξη!..

Η αντιπολίτευση προσπαθούσε κυρίως να δικαιολογήσει την πρόταση διερεύνησης ποινικών ευθυνών του Βενιζέλου, μιλώντας ελάχιστα επί του ποινικού σκέλους αλλά επιστρατεύοντας ισχυρές δόσεις γενικής ρητορικής.
Η συμπολίτευση επιχείρησε να αντικρούσει την πρόταση, είτε απαντώντας επί της ουσίας μάλλον ασαφών κατηγοριών είτε (κυρίως) αποδίδοντας πολιτική σκοπιμότητα στους κατηγόρους.
Όλα αυτά όμως τα ξέραμε και πριν.
Δεν περιμέναμε τη συνεδρίαση για να διαπιστωθούν.

Παρακολουθήσαμε έτσι μια κλασικού τύπου κοινοβουλευτική συζήτηση, η οποία μόνο από την ψηφοφορία που ακολούθησε έδειξε ότι αφορούσε μια ποινική διαδικασία.
Και τελικά η συζήτηση πήρε φωτιά χάρη στην αναμέτρηση Βενιζέλου και Τσίπρα, η οποία εμφάνισε έντονα προσωπικά χαρακτηριστικά.

Το ιδιαίτερο στοιχείο αυτής της σχεδόν δίωρης αντιδικίας ήταν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέδωσε προσωπική συμμετοχή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ (και συνεργατών του…) στην κατασκευή τής εναντίον του
σκευωρίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡ ΙΖΑ από την πλευρά του έδειξε να μη θέλει να εμπλακεί σε αυτού του είδους τη συζήτηση.
Απάντησε με γενικού τύπου πολιτική επιχειρηματολογία, χωρίς όμως να ανασκευάσει τη συγκεκριμένη κατηγορία.
Και αυτό αφήνει ερωτηματικά.
Διότι η άποψη της σκευωρίας δεν ήταν παρεμπίπτον ζήτημα στη συζήτηση αλλά η βασική υπερασπιστική γραμμή του Βενιζέλου.
Αν δεν απαντηθεί συγκεκριμένα και επί της ουσίας, τότε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει κάθε λόγο να θεωρεί ότι δικαιώθηκε.
Ούτως ή άλλως, πάντως, η υπόθεση έχει ακόμη δρόμο μπροστά
της.
Και ο μακρύς δρόμος σπανίως ευνοεί τα πρόωρα συμπεράσματα».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έτσι χάθηκε ο Καπετάν Πελοπίδας....

Πιτσιωτά:Ένα από τα δέκα ορεινά χωριά του Δήμου Αγίου Γεωργίου Τυμφρηστού του νομού Φθιώτιδος, χτισμένο σε μια ρεματιά, πλούσιο σε νερά,με τις βουνοπλαγιές κατάφυτες από βελανιδιές και έλατα.    Στα εξήντα σπίτια προπολεμικά κατοικούσαν 300 άτομα με 50 μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο                                                                                                  Και να μια μέρα χτυπά η καμπάνα πιο ζωηρά. Έχομε πόλεμο, επιστράτευση.                                         Αρκετοί στρατεύσιμοι πολέμησαν στο Αλβανικό μέτωπο και όλοι γύρισαν πίσω στο χωριό. Έχουμε κατοχή. Μα στο χωριό μας μόνο μια φορά πέρασε ένας λόχος Ιταλών και μετά όταν φούντωσε το αντάρτικο είχαμε ελεύθερη Ελλάδα. Ο Άρης Βελουχιώτης μετά την πρώτη του εμφάνιση στις 7 Ιούνη 1942 στη Δομνίστα συνεχίζει τις εμφανίσεις του από χωριό σε χωριό σε όλη την περιτυμφρήστεια περιοχή.
Θυμάμαι τότε ένα απόγευμα που με το χτύπημα της καμπάνας μαζευτήκαμε στο προαύλιο του Σχολείου όπου μας μίλησε ο Άρης. “Είμαστε μ…

Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει το βιβλίο «Κώστας Δαβουρλής:Ο Πελέ της Ευρώπης»

Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει το βιβλίο «Κώστας Δαβουρλής:Ο Πελέ της Ευρώπης». Το βιβλίο έχει γράψει ο Γιώργος Πολ Παπαδάκης και αναφέρεται στην ζωή και την πορεία του σπουδαίου ποδοσφαιριστή που υπήρξε εξέχων εκπρόσωπος του Πελοποννησιακού ποδοσφαίρου αλλά και ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες όλων των εποχών. 
«Ο Δαβουρλής πραγματικά πρέπει να ήταν ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής που πέρασε από τα ελληνικά γήπεδα» λέει ο συγγραφέας στην συνέντευξη που έδωσε με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου.

Διαβάστε την συνέντευξη του Γιώργου Πολ. Παπαδάκη στον Ελπιδοφόρο Ιντζέμπελη:
ΕΡ. Ποια ήταν η αφορμή για να ασχοληθείτε με τον ποδοσφαιριστή Κώστα Δαβουρλή;
ΑΠ. Κάποια στιγμή έπιασα τον εαυτό μου να ψάχνει να βρει τα γκολ από φάουλ που σημείωσε ο Δαβουρλής στη Β΄ Εθνική. Ήθελα να τα αθροίσω με τα 22 που πέτυχε στην Α΄ για να δω το συνολικό ρεκόρ του ποδοσφαιριστή. Άρχισα να ψάχνω στο ελεύθερο τότε αρχείο της «Αθλητικής ηχούς» (για «χαλάρωση» από τι άλλες συγγραφικές μου δραστηριότητες) ένα – ένα τα ματ…

Σάββας Κωφίδης: «Στη μάχη με τα τέρατα του κρατικού μηχανισμού, με τα τέρατα του φασισμού βγήκα νικητής, δεν έγινα ο ίδιος τέρας»

Μια διαφορετική συνέντευξη, με έναν από τους σημαντικότερους πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές, ο οποίος έχει ριζωθεί στις ψυχές και στις καρδιές εγχώριων φιλάθλων, κι όχι μόνο…  Ο Σάββας Κωφίδης, μεταξύ άλλων, μιλά για την αγαπημένη του μεταλλική σκηνή, τον πολιτισμό,αλλά και για τα καλά και τα… άρρωστα του ποδοσφαίρου… Επιπρόσθετα, συνθέτει και… κατεβάζει «ενδεκάδες» στο πιο ονειρικό παιχνίδι… Όλοι στις θέσεις σας, αρχίζει το «ματς»! -Σάββα, είσαι διαχρονικά μία από τις πιο… βαριές φανέλες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με την πολυετή και σπουδαία επαγγελματική σου πορεία / καριέρα, ως ποδοσφαιριστής και προπονητής, τι σε κάνει υπερήφανο και τι αντίστροφα σε απογοητεύει από το «βασιλιά» των σπορ, στη χώρα μας και παγκοσμίως; Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι, που προσφέρει έντονα συναισθήματα, τα οποία δύσκολα συναντάς σε άλλα αθλήματα. Η κοινωνικότητα και ο πολιτισμός που πηγάζει μέσα από το ποδόσφαιρο είναι πράγματα για τα οποία μπορεί να νοιώθω περήφανος, αλλά για τον μικροαστισμό κ…