Προσωρινή αναστολή κινητοποιήσεων αποφάσισαν δικαστές – εισαγγελείς

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις εισαγγελείς και δικαστές καταγγέλλοντας:«η Τρόικα μας πήρε τα μέτρα και οι εγχώριοι κοπτοράπτες μας έραψαν το κουστούμι... »! 
 Αναστέλλουν προσωρινά (δείτε εδώ) τις κινητοποιήσεις τους οι εισαγγελείς και δικαστές, όλης της χώρας, έχοντας πλήρη επίγνωση, όπως αναφέρουν, της ευθύνης τους απέναντι στο δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό και την οικονομική κατάσταση της χώρας.
Σε δηλώσεις της η πρόεδρος της ΕΔΕ, Βασιλική Θάνου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επέδειξε στάση εχθρικής αδιαλλαξίας κατά της Δικαιοσύνης και των δικαστών τη στιγμή που η συνολική μείωση για τους δικαστές έφθασε το 60% των αποδοχών τους.
Οι νέες μειώσεις των αποδοχών των δικαστών, πρόσθεσε δεν ήταν ούτε αναγκαίες ούτε αναλογικές, καθώς από το όφελος αυτών των μειώσεων στους 4.000 δικαστές για τα έσοδα του Δημοσίου ήταν ελάχιστα.
Η κα Θάνου κάλεσε την κυβέρνηση να κατανοήσει ότι «η ρήξη της εκτελεστικής με τη δικαστική εξουσία βλάπτει την ομαλή λειτουργία του κράτους Δικαίου».
Σημείωσε ωστόσο, ότι πέρα από τις αγωγές, που ξεκίνησαν να καταθέτουν στο Μισθοδικείο οι δικαστικοί, είναι «ανοικτοί σε διάλογο με την Κυβέρνηση, ώστε να συμβάλλουν να εξευρεθεί λύση και να επικρατήσει ηρεμία στο ευαίσθητο χώρο της Δικαιοσύνης».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Ένωσης Διοικητικών Δικαστών Γ. Φαλτσέτος, σημείωσε ότι οι δικαστές είναι αποφασισμένοι να σταθούν όρθιοι και να κρατήσουν και τη δικαιοσύνη όρθια.
Όπως ανέφερε:
«η Τρόικα μας πήρε τα μέτρα και οι εγχώριοι κοπτοράπτες μας έραψαν το κουστούμι, ένα στενό κουστούμι που είναι ζουρλομανδύας, δεν είμαστε όμως διατεθειμένοι να το βάλουμε και να γίνουμε παίγνια»